Julia Restoin Roitfeld
SPONSORERET indhold

Denne urt fra haven er uundværlig mod bumser

Selvom alverdens cremer og sera kan hjælpe din hud godt på vej, kommer din skønhed indefra. Det mener hudterapeut, Tanja Eskildsen.

Af: Tilde Mariann Andersen Foto: Getty Images
27. mar. 2021 | Mode | Eurowoman

Hvem har ikke stået foran spejlet og kæmpet med problemhud trods alverdens gode og lange skønhedsritualer og dyre produkter?

Det har vi, og vi har derfor spurgt holistisk hudterapeut Tanja Eskildsen til råds om budgetvenlige råd til en flot og sund hud.

Sund hud kommer (mest) indefra

Dit ansigt afslører, hvordan din krop har det, og derfor giver det mening, at skønhedsprodukter ikke nødvendigvis skal smøres på udefra, men også skal spises og drikkes.

LÆS OGSÅ: Andrea Rudolph: "Den er en lille mirakelmager, og jeg kan ikke huske at have mødt et menneske, som ikke kan lide den"

”80 procent af vores huds udseende kommer indefra i form af livsstil, kost, vand og motion, og 20 procent kan vi påvirke udefra med hudplejeprodukter,” fortæller hudterapeuten til ALT.dk.

Derfor var det ikke de klassiske råd om cremer og sæber, vi fik, da vi bad Tanja dele sine bedste skønhedstips på budget.

Her er fire alternative og budgetvenlige skønhedsråd, vi ikke kendte:

Brændenælde

Helsekost imod uren hud

Brændenælde, Natur Drogeriet hos Med24.dk, 80 kr. (sponsoreret)

”Brændenælde er en af de bedste (h)udrensende urter, vi har, og den er uundværlig mod bumser, eksem og tilstoppede porer. Faktisk er den så næringsrig, at hvis den ikke brændte, ville dyr have udryddet den for længst,” siger Tanja Eskildsen.

”Brændenældens høje indhold af skønhedsmineraler som kalium og silicium booster udskillelsen af bl.a. urinsyre, og urten er derfor også perfekt mod appelsinhud, væskeophobning og ødemer. Brændenælde indeholder desuden glykogen, som nedsætter blodsukkeret og derved ”karamellisering” og nedbrydning af hudens spændstighedsmadras, kollagen.”

Gotu Kola

Helsekost imod uren hud

Gotu Kola, Solgar, 134 kr.

”Indiens hudurt nummer et, Gotu Kola, er en af de urter, jeg anbefaler til alle, der ønsker en pænere hud uden at skulle arbejde for hårdt for det. Gotu Kola-urten går ind og løfter blidt op i bindevævsbetrækket, udglatter og renser huden samt styrker sarte blodkar, så du undgår rødme, blodsprængninger og åreknuder. Som om det ikke var nok allerede, går den også ind og beroliger nervesystemet, så du er bedre rustet mod stress. Stress er den største skønhedsrøver og årsag til for tidlig aldring af huden, så her får du virkelig mange hudfordele i en lille kapsel. Tag 1-2 kapsler om dagen i mindst tre måneder for fuld effekt.”

Fibre

Helsekost imod uren hud

Hørfrø, Natur Drogeriet hos Med24.dk, 26,50 kr. (sponsoreret)

”Det lyder måske lidt helsefrelst at kalde fibre et skønhedsprodukt, men det mener jeg, det er. Fibre svarer lidt til en indre fejekost, der fejer skønhedsrøvere og giftstoffer ud af systemet, så de ikke skaber inflammation og sensitivitet i huden. Fibre hjælper bl.a. kroppen med at udskille alle de hormonlignende kemikalier, vi omgiver os med dagligt, som går ind og laver ballade i vores egne hormoner. Har du irriteret hud eller bumser ved hagen og appelsinhud, så er dette din redning,” siger Tanja Eskildsen.

Helsekost imod uren hud

Psyllium-frøskaller, Husk, 155 kr.

Helsekost imod uren hud

Hybenpulver, Natur Drogeriet, 50 kr.

”Fibre er desuden med til at give god mæthed og et stabilt blodsukker. Du kan vælge at gnave dig igennem et kilo økogrønt om dagen for at få en den optimale mængde fibre på 35-50 g dagligt, eller du kan vælge at spise et par spiseskefulde friskkværnede hørfrø, produktet Husk eller min favorit, hybenpulver. Udover fibre indeholder det rødorange pulver hudbeskyttende antioxidanter i flotte mængder. Rør dem ud i et stort glas vand og drik med det samme.”

Tanjas bedste skønhedstip til hurtige resultater for din hud

Det hele handler ikke om, hvad du putter i munden, hvis du spørger Tanja, som anbefaler, at du masserer dit ansigt og din krop dagligt.

”Massage af vores hud er noget af det bedste, vi kan gøre for glød og opstramning. Når vi masserer huden, øger vi blodgennemstrømningen helt ud i fine små kapillærer, så huden får tilført næring og ilt, samt affaldsstoffer, væske og spændinger masseres væk. Gua Sha-massage er blevet en stor stjerne i skønhedsbranchen lige nu og ikke uden grund, da de smukke krystalredskaber kan det ekstra, vi ikke formår med hænderne alene,” afslutter Tanja Eskildsen.

I videoen kan du se, hvordan du kan massere dig fri for uren hud.

Anbefalet til dig