bridget jones

Foto: Getty Images Renée Zellweger.

Bridget Jones dømte den ude, men nu er dette ”grimme” stykke tøj tilbage

Du havde muligvis aldrig troet, at du skulle iføre dig en af de der grimme julesweatre. Men altså, man skal som bekendt aldrig sige aldrig…

Som så meget andet mere eller mindre tvivlsomt, der har vundet indpas i modebilledet de seneste par år, er julesweateren nu også på listen. Side om side med bl.a. Crocs.

Yes, den er god nok.

Det er i hvert fald, hvad en undersøgelse foretaget af betalingsservicen Klarna viser.

Ifølge den ligger Danmark nemlig på tredjepladsen efter USA og England over lande, hvor den (lad os nu bare kalde den for det, den er) grimme julesweater er mest populær. Faktisk elsker op mod 45 % af den danske befolkning den kitschede sweater.

Men sid nu ikke der med åben mund og polypper, for du har uden tvivl også stået med bedende øjne og sammenfoldede hænder i Magasin du Nord og efterspurgt en eller anden form for julesweater – gerne med rensdyr, blinkende LED-lysshow og juletræer med pynt Gertrud Sand-style.

Vel har du så.

I hvert fald hvis du tilhører Generation Z (som dækker over danskere mellem 18 og 24 år), der for alvor har taget den festlige julesweater til sig. Undersøgelsen viser i hvert fald, at hele 68 % siger ”ja tak” til sweateren.

Og eftersom generationen er kendt for at sætte standarden for, hvad der er trendy – en position, de har overtaget fra millenials, der altså ikke længere er ’it’-generationen – må vi nok bare erkende, at julesweateren ikke længere kun er Voldborg forundt.

Bridget Jones-effekten

Er du derimod +56 og en del af baby-boomer-generationen, skal du højest sandsynligt ikke bede om at rende rundt med Rudolph på maven. I hvert fald ikke, hvis du tilhører de 86 %, der har sagt "nej tak" til en julesweater.

Måske er det, fordi du genkalder dig scenen fra Bridget Jones, hvor Mark Darcy vender sig rundt og står iført en julesweater med et stort rensdyr inklusive en stor, rød næse på maven. Kikset… og ikke særlig sexet, spørger man Bridget.

Men hey, sådan er det ikke længere. Den er blevet smart. Og om ikke andet kommer den da med en lille smule julestemning.