Julianne Moore

Foto: Getty Images Den verdenskendte skuespiller som undertøjsmodel i en ny kampagne, der sætter fokus på kvinder og selvtillid.

Julianne Moore om selvtillid, familie og mode

Julianne Moore elsker dansk model: ”Hun er så langlemmet og sej”

Der er kommet meget mere mangfoldighed i modeverdenen, mener Julianne Moore. Her fortæller hun også om kærligheden til sin familie, tøj – og hvordan hun er blevet mere selvsikker med årene.

Hun stråler som altid med det ikoniske røde hår og den nærmest porcelænshvide hud, som hun står dér storsmilende i lingeri.

I årtier har Julianne Moore spillet stærke kvinder på film, og uden for skærmen bliver hun hyldet for sin selvsikre stil. Nu er den verdenskendte skuespiller i en alder af 56 år sprunget ud i en ny - og mindre vant - rolle som undertøjsmodel for at sætte fokus på kvinder og selvtillid.

Det sker samtidig med, at hun arbejder på filmen "Gloria", der er en genindspilning af en chilensk film af samme navn, og inden hun skal starte på en ny tv-serie skabt af den amerikanske filminstruktør og manuskriptforfatter David O Russell, hvor hun skal spille side om side med ingen ringere end Robert De Niro.

LÆS OGSÅ: Julianne Moore: "Åh nej, det er det samme fjæs igen"

For der er fuld fart over feltet hos den anerkendte Hollywood-darling, der i 2015 vandt en Oscar for sin hovedrolle i filmen "Jeg er stadig Alice".

Julianne Moore som undertøjsmodel for mærket Triumph.

Men skuespiltalent og gode gener er ingen garanti for selvsikkerhed. Den er faktisk først kommet gennem årene, røber Julianne Moore i forbindelse med den nye kampagne. Her fortæller hun også om kærligheden til sin familie, synet på modeindustrien – og hvilken app på sin mobil, hun bruger mest tid på.

Om selvtillid

Har din stil og din opfattelse af dig selv og din krop ændret sig gennem årene?

– Ja, jeg synes, at jeg er blevet mere selvsikker i løbet af årene. Jeg tror, at det handler om at have fået mere erfaring og prøvet flere ting. Du skal ikke undervurdere, hvor meget erfaring hjælper med, at du føler dig mere tilpas med dig selv.

Kampagnen med Triumph handler om kvinders selvtillid, uanset hvilken alder eller størrelse. Hvornår føler du selv mest selvsikker?

– Når mine venner fortæller mig, at jeg ser smuk ud!

Julianne Moore som undertøjsmodel for mærket Triumph.

Hvordan kan kvinder efter din mening øge deres selvtillid gennem tøj og styling?

– Når du elsker det, du har på, og du føler, at det udtrykker, hvem du er, så tillader det dig at være dit mere autentiske jeg. Og det kan få dig til at føle dig fantastisk.

Hvad er de 3 vigtigste råd, du vil give til dit "30-årige jeg" i dag?

– Hold dig ude af solen, find en træningsøvelse, som du rent faktisk godt kan lide at lave, og invester i dit personlige liv.

Tre looks fra Julianne Moore på den røde løber. (Foto: Getty Images)

Om modebranchen

Du er kendt som et stilikon. Hvilken rolle spiller mode i dit liv?

– Jeg ser bestemt ikke mig selv som et modeikon! Men jeg føler mig utrolig heldig, fordi jeg har adgang til smukt tøj, og fordi jeg har mødt så mange talentfulde designere. Jeg elsker tøj og føler, at det giver mig en mulighed for at udtrykke mig selv, hvilket jeg virkelig nyder.

Ser du dig selv som en "fashionista"?

– Jeg ved ikke, om jeg er en "fashionista", men jeg elsker virkelig tøj! Den eneste ting, jeg har lært om mode, er, at den ændrer sig konstant, så det er svært at have en yndlingsstil.

Julianne Moore som undertøjsmodel for mærket Triumph.

Hvem er din yndlingsmodel? Og føler du, at modeverdenen er blevet mere åben i sit valg af modeltyper?

– Jeg elsker Freja Beha - hun er så høj og langlemmet og sej. Og ja, jeg tror, at vi alle er meget glade for at se så meget mangfoldighed i disse dage.

Den danske model Freja Beha er kendt for sit androgyne udseende og har flere gange været på forsiden af bl.a. Vouge. (Foto: Getty Images)

Om familien, karrieren og fritiden

Hvordan fastholder du balancen mellem karriere, familieliv og fritid?

– For det første føler jeg mig så heldig over at have begge dele. Jeg har altid ønsket mig en familie, og samtidig at have en karriere, som jeg brænder for. At have begge dele hjælper mig faktisk med at holde mig sund og rask - når ting er stressende på arbejdet, har jeg en vidunderlig familie at komme hjem til og elske og holde af. Og min familie giver mig den støtte, jeg har brug for, for at kunne forfølge det arbejde, som jeg allerhelst vil lave. Jeg tror, at for at være glad for livet skal du have kærlighed og arbejde.

Julianne Moore ses her i 2013 med sin mand, filminstruktøren Bart Freundlich, og deres to børn, Caleb og Liv. (Foto: Getty Images)

Hvilken bog ville du elske at se blive lavet om til en film og hvorfor?

– Jeg elsker bogen "Martin Dressler". Den vandt Pulitzer-prisen for mange år siden, og jeg har altid undret mig over, at ingen har lavet den om til en film, da jeg synes, den er så filmisk. På overfladen er det en bog om at præstere, men i virkeligheden handler den om processen.

Julianne Moore vandt i 2015 en Oscar. (Foto: Getty Images)

Hvad er din mest brugte app, og hvorfor finder du den så nyttig?

– Tænk, at jeg skal til at sige det her, men Instagram. Jeg bruger Instagram til at følge med i mine venners liv, til at følge designere og arkitekter, som jeg finder interessante, til at shoppe og nogen gange også til at tage kontakt til folk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Model, Hollywood og Kendte