Imaan Hammam

Foto: Jamie McCarthy/Staff/Getty Images Mon Imaan Hammam bruger kokosolie i sit hår, på sin krop, i ansigtet og til neglene?

8 måder du kan bruge det til hår, krop og ansigt

Her er et nemt, billigt og naturligt alternativ til dine almindelige skønhedsprodukter

Du får et nemt, billigt og naturligt alternativ til skønhedsprodukterne på hylden.

Det skal ikke være nogen hemmelighed: Jeg har det med kokosolie, som Toula's far i "My Big Fat Greek Wedding" har det med vinduesrens: Det kan fikse alt.

LÆS OGSÅ: 8 fejl, vi begår, når vi plejer vores hud, hår og negle

Overdrivelse fremmer forståelsen, men efter jeg stiftede bekendtskab med, hvad kokosolie kan gøre for både min hud, negle og hår, føler jeg mig nærmest nødsaget til at dele det med alle, jeg kender. Og det er ikke humbug.

Helsebixen forklarer, at olien er kendt for sin antivirale, antibakterielle og svampedræbende virkning. Samtidig er den fugtgivende, fordi den har let ved at trænge ind i hud og hår. De skriver også, at du skal investere i en koldpresset kokosolie, da alle de gode næringsstoffer er bibeholdt heri. Det står meget tydeligt på krukken, når den er koldpresset. Det er ikke nok, at den er økologisk.

I får her mine allerbedste kokosolie-tips, som jeg flittigt bruger derhjemme. Suppleret med ALT for damernes skønhedsredaktør, Julie Brandts, generelle råd til den tropiske nød.

Kokosolie hårkur

Uanset hvilken hårtype du har, er det altid en god ide at give det en hårkur i ny og næ. Kokosolie er både en billig og meget fugtgivende version

Tag kokosolien i tørt hår, og lad det sidde så lang tid som muligt. Jeg tager gerne en pose over håret og bagefter et håndklæde og sover med det natten over.

Vigtigt! Massér shampoo i håret, FØR du vasker det med vand. Ellers bliver dit hår meget fedtet.

Kokosolie hårolie

Du kan også anvende din kokosolie, som hårolie til spidserne. 

Skønhedsredaktøren siger: "Mit bedste råd, når du skal bruge olier, er at bruge lidt mindre, end du regner med." Det fedter nemlig generelt mere end almindelige cremer og lotions, og det er svært at redde fem minutter før afgang.

Kokosolie hud

Brug kokosolien, som du ville bruge din fugtighedscreme. Det giver nemlig en blød hud med en flot glød. 

Skønhedsredaktøren: "Smør altid huden ind, når den er fugtig lige efter bad. Olien binder fugten i huden og trænger hurtigere ind."

Kokosolie ansigt

Jeg bruger konsekvent kokosolie til peeling, fordi det ikke efterlader huden udtørret og ikke er for hårdt til sart hud. Tag en lille klump kokosolie, og blandt det med enten sukker eller salt. Massér derefter massen i cirkulære bevægelser på hals og ansigt. Du kan med fordel anvende den 1-3 gange om ugen, alt efter din hudtype. Jeg skyller det overskydende af ansigtet og efterlader huden med lidt kokosolie på.

Kokosolie makeupfjerner

Det er ligegyldigt, om du til dagligt går med vandfast mascara eller ej, for kokosolien fjerner al din ansigtsmakeup. Jeg bruger selv dagligt kokosolie til at fjerne især min øjenmakeup, da det er mere skånsomt til sarte øjne. Gør en vatrondel våd, og kom lidt kokosolie på den. Massér det godt ind, hvor du har makeup på, og skyl det af.

Kokosolie tænder

Der er mange på sociale medier og blogs, der sværger til at bruge kokosolie som tandblegning. Det er på grund af de antibakterielle egenskaber, der kan virke rensende på tænderne. Dine tænder kan derfor syne lidt lysere, fordi du får fjernet mere plak. Det fungerer dog ikke som en tandblegning eller som erstatning for tandbørstningen.

Du vil mærke en lækker ren følelse på dine tænder, som klart kan anbefales. Børst dine tænder med kokosolien i 5-10 minutter ad gangen. Du kan også anvende 'oil pulling', hvor du skubber kokosolie rundt i munden i 10-20 minutter. Det skulle angiveligt rengøre hele munden effektivt.

Kokosolie læber

Har du tørre læber, kan du med fordel bruge kokosolie som læbepomade, hvis du kan lide smagen. Jeg har tendens til meget tørre læber og bruger derfor kokosolien til at peele dem med. Så kan min læbepomade bedre trænge ind.

Bland sukker og kokosolie sammen til en klæbrig masse. Massér det derefter rundt på dine læber i 2-3 minutter. Du kan med fordel bruge det flere gange i ugen efter behov.

Kokosolie negle

Det er generelt et godt råd at give dine negle og neglebånd olie, og det gælder ikke kun vintermånederne. Har du tendens til negle, der knækker, er dette især et godt råd.

Tag en klump kokosolie i hånden, og massér det på negl og neglebånd. Her gælder reglen: Jo oftere, desto bedre. De har godt af det flere gange dagligt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Hud, Hår og Negle