Interview med politiker Laura Lindahl fra Liberal Alliance
SPONSORERET indhold

Laura Lindahl: ”Mit tøj må ikke tage opmærksomheden”

En stor skjorte, en blød blazer og en stribet T-shirt – politiker Laura Lindahl leger med det klassiske joblook, når hun er på Christiansborg, men går aldrig så vidt som til rød og blonder.

Af: Redaktionen Foto: Pernille Ringsing
11. feb. 2016 | Mode | ALT for damerne

Af Rikke Agnete Dam

Hvad kendetegner din stil?
– Den er klassisk, men moderne. Forstået på den måde, at jeg leger med klassikerne. Så en lyseblå skjorte er f.eks. oversized, en blazer er i et blødt materiale, og jeg bruger mit helt klassiske jakkesæt med en stribet T-shirt til. Jeg går i afdæmpede nuancer som sort, mørkeblå og grå – en rød jakke kan være vildt flot til andre, men i mit arbejde som politiker kan jeg bedst lide ikke at vække for meget opmærksomhed med mit tøj. F.eks. ville jeg aldrig have blonder på eller være nedringet på arbejde – det er vigtigt for mig, at tøjet ikke tager opmærksomheden fra det, jeg siger.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard: "Jeg er ikke en jeanspige"


"De er overhovedet ikke ens!", siger Laura om sine to par stiletter fra Louboutin, det ene par i midnatsblå ruskind og det andet i sort læder. Festtasken er fra Louis Vuitton, og parfumen er fra Bvlgari.

Hvilke designere inspirerer dig?
– Jeg er stor fan af tøj fra Ganni, som jeg synes er feminint og elegant. Moshi Moshi Mind har en lækker kvalitet, og deres design hjælper mig med et mere "blødt" udtryk. Filippa K er også en favorit. Og så er jeg glad for Samsøe & Samsøe som basis. Man kan vist roligt sige, at jeg er til det nordiske design.

Hvad har du meget af i din garderobe?
– Kjoler. At jeg godt kan lide et nedtonet look, betyder ikke, at man ikke kan være feminin – og det er kun godt at bringe noget blødt ind i den hårde verden, som politik jo er. Ikke mindst da netop mit parti også kan have ry for at være et "hårdt" og lidt "maskulint" parti. Så jeg går også ofte i en sort, enkel kjole.


Vinternødvendigheder. Frakke fra Filippa K, tørklæde fra Acne og dokumentmappe fra Louis Vuitton.

Hvad er din shoppestrategi?
– At gå i små butikker Jeg handler aldrig i H&M og sjældent i stormagasiner, da jeg synes, det er uoverskueligt. Jeg ved, hvilke brands der fungerer på mig, og så går jeg efter mindre butikker, som forhandler dem, og hvor ekspedienten kan hjælpe.

Hvad er dit bedste budgettrick?
– Det kan godt betale sig at købe kvalitet, som koster mere. De dyre køb, jeg har gjort, har jeg været glad for i årevis. Det er dog en logik, som min kæreste ikke altid forstår...


Smykker til en arbejdsdag. Ur fra Rolex, forlovelsesring fra Æstetik på Gl. Kongevej og armbånd og ringe fra det danske smykkemærke Jewelry by Ad.

Hvad er dit bedste køb nogensinde, som du stadig har?
– Jeg har en sort kjole fra Sonia Rykiel, som jeg købte i 2005. Den er jeg stadig glad for, fordi den både er enkel, brugbar til hverdag og fest og har gode detaljer i form af lynlåse.


LÆS OGSÅ: 
Pia Olsen Dyhr: Det bør enhver mand vide om kvinder...

LÆS OGSÅ: Astrid Krag: "Jeg skriver med jævne mellemrum min egen nekrolog"

LÆS OGSÅ: Louise Dorph: "Jeg ELSKER kjoler"