Laura Starup Ganni
SPONSORERET indhold

PR Manager hos Ganni om kreativitet: “Det er noget, der opstår i hovedet og kommer ud af hænderne”

Meget tyder på, at kreativitet og passion kan vise sig at være med til at hjælpe os gennem coronakrisen og vise vejen frem. Derfor har vi blandt andet talt med Laura Starup, PR & Relations Manager hos Ganni om, hvad kreativitet betyder for hende – og ikke mindst, hvad der driver den.

Af:: Pernille Rosenkilde Foto: Dennis Morton
09. nov. 2020 | Mode | Eurowoman

Laura Starup, 25, arbejder med PR hos Ganni og har altid vævet på perlevæve. En stressreaktion fik hende til at trække stikket og genoptage de teknikker, der allerede sad i fingrene, nu i en større målestok og uden perler. Vi tog hjem til hende og hendes farverige værker på 3. sal på Nørrebro i København.

Fortæl om dine væverier?

“Jeg håndvæver forskellige væverier i rammevæve, som jeg selv har lavet ud af gamle rammer. Nogle er vævet ind i genbrugte billedrammer, og andre væves på væven og tages af efterfølgende. Alle de vævede værker er unikke, og det tager fra et par dage til flere måneder at lave dem. Tekstilerne kan være alt fra gammelt til nyt garn, ledninger, tørresnore eller gamle lagner, jeg indfarver. Jeg er også i gang med at samle en masse gamle plastikposer, som jeg vil bruge.”

LÆS OGSÅ: Butiksejer Sabine Poupinel: “Det, der er nødvendigt for at være kreativ, er at være provo”

Hvordan fandt du på at væve?

“Jeg har vævet, siden jeg var helt lille, hvor min mor lærte mig at væve på perlevæv, så jeg har altid kendt til teknikken. Men det er først inden for de seneste år, at jeg er begyndt med garn og tekstiler.” 

Hvordan startede det?

“I 2018 flyttede jeg ned til min kæreste i Barcelona efter en virkelig travl periode, som endte med, at jeg gik ned med stress. Jeg var ikke i stand til at arbejde, og derfor skulle jeg finde noget, der kunne holde mig i gang. Jeg byggede en væv på bagsiden af et gammelt lærred, og derfra tog det fart. Jeg fik en plads på en systue med min veninde Cecilie, der også boede dernede, og byggede en større væv. De næste par måneder vævede jeg dagen lang, og det har jeg gjort lige siden.” 

Laura Starup2.jpg
En tråd ad gangen.
Laura Starup3.jpg
Et værk kan sagtens tage 30 timer om at blive færdigt.

Hvad er kreativitet for dig?

“Det er noget, der opstår i hovedet og kommer ud af hænderne. Kreativitet viser sig for mig, når jeg tager mig tid til det. Når jeg stopper op og skaber noget ud fra alt det, der foregår omkring mig, som jeg tager ind.” 

Hvornår er du mest kreativ?

“Når jeg har haft en livsbekræftende oplevelse. Når jeg går en tur i naturen, besøger et museum, hører en podcast eller ser en film, der giver mig et nyt syn på livet. Så strømmer kreativiteten ud af mine hænder.”

LÆS OGSÅ: Kreativ direktør hos Ganni: ”Vi skal ikke skabe et poleret barbie-billede”

Hvor finder du inspiration? 

“Der er så mange indtryk, der giver mig skabertrang. Underbevidst tror jeg også, at jeg finder inspiration i landskaber. Jeg får altid at vide, at mine vævede værker ligner landskaber, selv om det faktisk aldrig har været intentionen.”

Anbefalet til dig