Et kig ind i Anja Torjusens fine klædeskab
SPONSORERET indhold

“Mit hjem forandrer sig hele tiden, hvilket nok er meget lig min måde at klæde mig på”

Stilen er en blanding af luksus og vintage, finurlige detaljer og farver. Vi har besøgt Anja Torjusen, 35, der er medstifter af brillemærket Folk & Frame og bor med sin mand og sine to sønner i et nyrenoveret hus fra 50'erne.

Foto: Mikkel Tjellesen
21. dec. 2016 | Mode | Eurowoman

Frit fra skuffen
Hvordan vil du beskrive din stil?
"Peggy Bundy møder fransk pige møder mummy life. Lige dele skørt, chikt og praktisk."

Hvad har du mest af i din garderobe?
"Silkepyjamasser, som jeg bruger som sæt eller hver for sig, og ­vintage- T-shirts. På det seneste er der også dukket en del lyserødt op."

LÆS OGSÅ: Helena Christensen: "Jeg er sgu da fuldstændig ligeglad med likes"

En af de lyserøde ting, der har sneget sig ind i Anjas garderobe. Nederdelen er fra Marni, og tæppet er købt i Beau Marché i København

Hvad er en god investering?
"En jakke eller bluse, som kan bruges ­sammen med alt til enhver lejlighed, og som du føler dig tilpas og velklædt i. God pasform eller det rette mønster afgør, hvor længe tøj overlever i min garderobe. Derfor elsker jeg at købe vintage, for her finder man ofte bedre kvaliteter og pasform end i nyproduceret stangtøj."

Den broderede jakke er købt i vintagebutikken Time's Up. Skoene er fra Dries Van Noten

Hvilke accessories dresser du et outfit op med?
"Armbånd, øreringe og bælter. En rød læbestift virker også altid."

LÆS OGSÅ: Nina Wedell-Wedellsborg: "Livet skal jo ikke være en flugt fra at være alene med sig selv"

Hvad er dit seneste køb?
"Et Hermès-net, som jeg købte på en inspirationstur til Paris. Det er et silkenet, så det er super skrøbeligt, men printet er guddommeligt."

Anja er vild med vintage-T-shirts. Nettet er fra Dora på Frederiksberg

Hvad er dit næste køb?
"Det må være en bog-clutch fra Olympia Le-Tan. Jeg er varm på en lyseblå med Søren Brun fra Radiserne og citatet Everything I do makes me feel guilty. Det kan jeg egentlig godt relatere til."

Hvad skiller du dig aldrig af med?
"Min vintage Nina Ricci-buksedragt. Jeg har fået den i gave, og jeg elsker den så meget, at jeg næsten ikke kan nænne at bruge den, hvilket egentlig er ret atypisk for mig. Jeg sparer ikke på tøj og sko."

Sort-hvide sko fra Robert Clergerie, støvler fra Dries Van Noten og guldstiletter fra Rodarte

Hvad kunne du aldrig finde på at iføre dig?
"Jeg har lært, at man aldrig skal sige aldrig. Men når det er sagt, har jeg kun ét par jeans. Jeg er bare ikke rigtig en jeanstype, og jeg kan ikke forstille mig, at jeg vil iklæde mig et par lavtaljede jeans igen."

Hvem er din danske yndlingsdesigner?
"Jeg er fan af designeren Amanda Borbergs printunivers, og jeg glæder mig til at se mere fra hende. Ganni gør det også vanvittig godt. Der er noget let, useriøst og legende over kollektionerne med en snert af vintage. Herudover følger jeg Amalie Linde (@mif.spif) på Instagram. Hun er lige blevet færdig på Danmarks Designskole og laver de fineste brocher."

Pyjamassættet er fra Olivia von Halle, skamlen er fra Fil de Fer, og tæppet er købt på Valby Langgade

Hvad mangler du altid i dit klædeskab?
"Bælter. De kan ændre et outfit fuldstændigt."

Hvem er din udenlandske yndlingsdesigner?
"Dries Van Noten, hvis design er et miks af skræddersyet uniform og feminine print. Jeg elsker også hans sko og tasker."

Den lyserøde skjorte og de mønstrede bukser er vintagefund fra Milano

Hvor shopper du i Danmark?
"Primært i Holly Golightly. Jeg er til få gode ting, og så mikser jeg det med vintage, som jeg finder i Prag på Nørrebro og Vesterbro og Jérôme Vintage på Frederiksberg. På nettet kan jeg godt lide at kigge på de sites, der handler med gamle kollektioner fra Missoni og Marni, som Boutique1.com og Yoox.com."

Skjorten er vintage, tasken er fra Proenza Schouler, og leopardfrakken er fra Ganni

LÆS OGSÅ: "Jeg synes faktisk ikke, jeg mangler noget. Måske skulle jeg nærmere skille mig af med lidt"

Bolig
Beskriv dit hjem?
"Jeg håber, at det først og fremmest er hyggeligt. Man skal kunne slå sig ned og nyde et lille glas, også på en mandag, og her skal være plads til børn, musik, skrig og skrål. Samtidig er jeg vanvittig detaljeorienteret og undværer hellere en ting end at købe noget, jeg ikke rigtig bryder mig om. Mit hjem forandrer sig hele tiden, hvilket nok er meget lig min måde at klæde mig på. Jeg flytter kontant rundt på noget og arrangerer, og her er stramme linjer tilsat dimser og farver."

Bælter og bukser fra Missoni. Lampen er et fund fra Paris, og krukken er købt i Rue Verte i København

Hvor finder du inspiration til din bolig?
"På Pinterest og Instagram, fx @le_lasseur."

Hvor køber du ting til din bolig?
"Auktionstipset.se, Dba.dk, Lauritz.com, Deuxieme.dk og Auctionet.com."

Huer fra Maison Kitsuné og Tak.Ori, halstørklæde fra Dries Van Noten og solbriller fra Anjas eget mærke Folk & Frame. Yndlings-Kähler-vasen er købt på auktion, og lysestagen er designet af Ilse Crawford for Georg Jensen

Hvad er dit næste køb?
"En speciallavet lysegrå metalbogreol til alle mine bøger, som jeg har bestilt hos Reska.dk, som laver reoler til biblioteker og Rigshospitalet. Det er en simpel vægreol, men i den helt rigtige farve, og det tog mig mange timers research at finde frem til den. Vi er lige flyttet og er ikke helt på plads endnu. Jeg glæder mig, til bogreolen kommer op, så jeg kan føle mig helt hjemme."

Anja i bluse fra Proenza Schouler og bukser fra Missoni i kurvestolen købt i African Touch på Frederiksborggade i København

Hvad er din seneste investering til boligen?
"Vi har renoveret et gammelt hus fra 50'erne, så jeg har foretaget mange investeringer, fx et gammelt spisebord af Giovanni Offredi på Lauritz. Jeg har længe ønsket mig et rundt bord. Der er noget særligt og hyggeligt ved at sidde ved det, fordi alle kan være med, og ingen bliver overset."

Skjorte fra Peter Pilotto og bukser fra Chloé i vintagestol i soveværelset

Hvilken ting skiller du dig aldrig af med?
"Mine gamle Kähler-vaser. Jeg elsker formerne og farverne, som minder mig om en slikbutik, og de har fulgt mig i flere forskellige hjem de sidste mange år."

LÆS OGSÅ: Amalie tog orlov fra sit sygeplejestudie for at gøre noget helt vildt

LÆS OGSÅ: Kvinden bag Holly Golightly: "Du tager ikke et telt på, når du skal please din mand"

LÆS OGSÅ: Ditte Reffstrup: "I min samling finder man alt fra tokroners loppefund til diamanter"