Modeguide: Invester, behold, smid væk
Foto: James Cochrane/Kim Weston-Arnold Modeguide: Invester, behold, smid væk

Tendenser

Modeguide: Invester, behold, smid væk

Er du i tvivl om, hvorvidt din blondebluse, de printede bukser eller den røde farve kan holde til en sæson mere i klædeskabet, får du hjælp lige her – og tips til, hvad du med fordel kan supplere op med.PRINT

Invester: Tern

Tern er sæsonens nye print, og uanset om du er til skotsktern eller køkken­tern, kommer du ikke uden om dette mønster. Det fås i diskrete sort-hvide versioner, men vores favorit er klart den mere kulørte af slagsen. Er du modig, kan du kombinere tern med sæsonens andre print, men ellers kan du sagtens sætte en ternet top til et par ensfarvede bukser.

Skjorte, J Crew, 750 kr.

Behold: Blomster
De smukke og feminine blomsterprint fra efteråret er heldigvis også et hit i den nye sæson. På alt fra dekorative silkebukser til feminine bluser og lette kjoler. Brug det med enkle accessories, så det hele ikke "larmer" for meget.

Skjorte, Heartmade, 1500 kr.

Gem væk: Retroprint
Retroprintet kan du godt gemme væk bagerst i skabet dette forår – og heldigvis, for printet, der minder lidt om far­mors stue, kan være svært at bruge i et moderne outfit.

SE OGSÅ: Se forårets nye farver

FARVER


Invester: Lyserød

Uanset om du er til sart rosa, candyfloss-farve eller den skrappe pink, er den lyserøde farve ikke til at komme uden om dette forår. Kombiner med neutrale farver som hvid og sort, så er den nemmest at bruge, men du kan også mikse med andre pastelfarver for at få et frisk pust af forår ind i garderoben.

Nederdel, By Malene Birger, 1.899 kr.Behold: Rød
Den røde og vinrøde farve har hittet denne vinter – heldigvis, for de røde nu­ancer klæder vores skandinaviske hud rigtig godt. Brug farven alene eller bland med afdæmpede farver som marinablå, grå og beige. Der er også rigtig mange fine sko og tasker i røde nuancer lige nu.

Blazer, H&M, 399 kr.

Gem væk: Camel
Den eksklusive camelfarve tager sig en velfortjent pause denne sæson, men du kan stadig bruge enkelte elementer i dit look, hvis du mikser med nogle af sæsonens markante farver som rød og rosa.

Læs også: Så billigt kan du leve

SILHUETTEN

Invester: Printet bomberjakke
Selvom den nye it-jakke udspringer af fortide pilotjakker, bruges den nemt til hverdag sat sammen med et par pæne bukser, et pencilskirt eller over en kjole. Jakken er kort og vatteret med ribkant ved talje og håndled – og i et af sæsonens mange fine print fjerner den sig helt fra sin maskuline fortid.

Jakke, Second Female, 600 kr.Behold: Blazerjakken
Den herreinspirerede blazerjakke er en klassiker, der sagtens kan genbruges i denne sæson. Kombiner med matchende bukser for at skabe forårets power-kvinde-jakkesæt, eller brug den med smalle bukser og en rå T-shirt for et skødesløst hverdagslook.

Jakke, Designers Remix, 2.800 kr.

SE OGSÅ: Følg redaktionen på Instagram

Gem væk: Uniformsjakken
Efterårets uniformsinspirerede jakker i matte farver og med markante knappe-detaljer kan du til gengæld godt pakke væk for en stund, for heldigvis byder foråret på masser af lyse farver og feminine jakker.


STILEN


Invester: Østens mystik

Denne sæson har mange af de store internationale mærker hentet inspira­tion fra Orienten med smukke silkebroderier, obi-bælter og kimono-inspirerede kjoler og bluser. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal ligne en geisha – suppler med et par hvide bukser eller andre enkle, ensfarvede elementer og et par diskrete sko.

Bukser, Rützou, 1.300 kr.

Behold: Sporty minimalisme
Vi elsker stadig det skødesløse sporty og minimalistiske look. Begræns farverne og detaljer mest muligt, og gå efter bløde materialer, lange lige linjer og masser af hvidt.

Nederdel, Envii, 300 kr.

Gem væk: Barok
Din sorte blondebluse holder stadig, men vinterens flirt med barokkens miks af sort, guld og brokade var en kort fornøjelse, og det mørke og overdådige look har veget pladsen for forårets lysere tendenser.

Læs også: Her er de bedste sparetip