Marianne Gellert
SPONSORERET indhold

Astropod-vært om at føle sig smuk: "Det lyder måske lidt naivt, men det virker"

Podcaster, forfatter og yogalærer Marianne Gellert er stadig ved at finde sig til rette i sin nye ”morkrop”, men hun nærer den med nybagte boller, blid yoga, stuedans med baby Benny og masser af plejende olier og kosttilskud.

Af: Sine Gerstenberg Foto: PR & Privat
21. jun. 2021 | Mode | ALT for damerne

Min morgenrutine består af... koldt vand i ansigtet, tungeskrab og så en kop kaffe og morgenmad. Som nybagt mor er alenetiden knap, og hver morgen laver jeg derfor en blanding af mine yndlings-Qigong- og yogaøvelser, mens jeg stadig har et øje på mit barn.

De går ud på at ryste hele kroppen, køre fingrene igennem håret og massere hovedbund, skuldre og nakke, en foroverbøjning og en bagoverbøjning og nogle sidestræk. Et andet lille morgenritual er, at vi sætter en vild jazzplade på og danser rundt i stuen, fordi det er sjovt, og fordi det ryster nattens stagnerede energi i gang.

At pleje min hud betyder for mig... søvn, vand og olier til både ansigt, hår og krop. Jeg må sande, at det efterhånden kan ses på mit ansigt, at jeg har ammet og ikke sovet i et halvt år. Jeg gør derfor meget ud af at sove, når jeg kan, drikke masser af vand, spise nærende mad og tage kosttilskud, så jeg ikke bruger flere ressourcer, end jeg har.

Netop bæredygtighed i forhold til egne ressourcer er generelt en spændende øvelse i mit nye morliv. Alt i mig arbejder på højtryk for at tilfredsstille en andens behov, og jeg må konstant minde mig selv om, at hvis jeg ikke passer ordentligt på mig selv, kan jeg heller ikke passe ordentligt på mit barn.

Læs også: Emma Krab-Johansen redder sig ud af sine kaotiske morgener med en simpel tjekliste

Jeg lægger makeup, når... jeg skal til fest, hvilket er temmelig sjældent lige for tiden, bl.a. fordi jeg lige er blevet mor og ikke kommer så meget ud. Ærligt talt har mine makeupskills aldrig været noget at skrive hjem om. Siden jeg flyttede på landet for et års tid siden, har jeg kun fundet min mascara frem enkelte gange, og sidst jeg tjekkede, var den helt udtørret. Men jeg er ret glad for min øjenvippebukker! Og jeg hjemmefarver engang imellem både vipper og bryn, for jeg kan godt lide, at det gør mit ansigt lidt mere markeret og åbent.

Nutidens skønhedsideal er... jo netop bare det: et ideal. Og idealer har det jo med at være lidt virkelighedsfjerne, men for mig at se er skønhedsidealet blevet mere mangfoldigt i løbet af de senere år. Jeg ser i hvert fald et meget mere kropspositivt fokus end tidligere, som naturligt viser, at vi alle sammen ser forskellige ud, og at skønhed kommer i mange former.

Jeg føler mig smukkest, når... jeg bliver set og støttet i at være den, jeg er. Jeg føler mig også smuk, når jeg danser eller synger, og når jeg ikke tænker på, hvordan andre synes, jeg fremstår, men bare er til stede med det, som jeg nu engang har og er.

Jeg har egentlig altid følt mig godt tilpas i min krop, men jeg er stadig ved at vænne mig til min nye morkrop, som er meget anderledes end den gamle. Så når jeg ser mit snit til det, går jeg ind foran spejlet og siger pæne ting til spejlbilledet. Det lyder måske lidt naivt, men det virker faktisk, og jeg er stille og roligt ved at lande og føle mig smuk igen.

Læs også: Lotte Freddie: "Jeg er helt for hjælp med kirurgi – når man ikke kan se det"

Marianna Gellerts favoritter: 

olie.jpg

Den geniale olie

Jeg elsker Dalens Olie til både krop og ansigt. Den holder min hud velfugtet, har en mild duft af rose, og jeg bruger den året rundt. Det er stort set det eneste produkt, jeg altid vender tilbage til, og den kan faktisk også bruges til håret og som makeupfjerner. Dalens Olie, Dalens Olie, 190 kr.

sandaler.jpg

Massage til trætte fødder

Jeg kan ikke undvære mine akupressurhjemmesko. Jeg købte dem af en kinesisk massør, som jeg gik hos, da jeg boede i København, og de er fuldstændig geniale. Ja, jeg vil nærmest kalde dem essentielle for mit velvære, og jeg har dem på konstant lige for tiden. Massagesko, Hafaro.dk, 200 kr.

decubal.jpg

Hverdagsfavorit

Lips and Dry Spots Balm, Decubal Basic, 65 kr.

børste.jpg

Dyr og dejlig

Det er måske den dyreste skønhedsgadget, jeg nogensinde har købt til mig selv. Jeg tog tilløb i flere år, fordi jeg tænkte ”kan det virkelig være rigtigt, at den børste er så god. Det er jo bare en børste.” Men seriøst, jeg er så glad for den, og jeg bruger den hver aften, inden jeg går i seng. Jeg har et ret fint hår, og i mange år ejede jeg slet ikke en børste, fordi mit hår aldrig blev filtret. Men jeg må bare sige, at den lille hovedbundsmassage jeg får, hver gang jeg bruger den her børste, gør, at jeg ikke vil undvære den. Og mit hår er desuden kommet til at se meget tykkere og mere sundt ud. Bristle and Nylon Brush, Mason Pearson, 1.145 kr.

estee_lauder.jpg

Solskin i kinderne

Det her produkt redder altså enhver gråvejrsvinterdag. Egentlig vil jeg helst undgå dyre produkter, hvor ingredienslisten er lang og fyldt med ord, jeg ikke forstår. Men nogle gange vil jeg også bare gerne møde verden med lidt mere friske kinder og solskin, og her gør denne ansigtscreme altså virkelig underværker. Day Wear Sheer Tint Release spf 15, Estée Lauder, 500 kr.

murphy.jpg

Luksus til lokkerne

Angel Wash og Angel Rinse fra Kevin Murphy er jeg SÅ glad for. Jeg vasker ikke mit hår så tit, så når jeg gør det, har jeg lyst til, at det skal være en lidt særlig og luksuriøs oplevelse, som jeg kan gå og glæde mig til. Både shampoo og conditioner dufter mildt af grøn te, lavendel og hyben, og udover at give mig en lille spaoplevelse ved hver hårvask gør de også mit hår ret fyldigt og glansfuldt. Angel Wash + Angel Rinse, Kevin Murphy, 220 kr. pr. stk

Anbefalet til dig