Pernille Rahbek
SPONSORERET indhold

"Min makeuprutine er, som hvis du tænker på Kardashians fattige og blege nordiske tante"

Hun ville ønske, at hun kunne droppe bland selv-slikket, men ellers er Pernille Rahbek i bund og grund lykkelig for sit sted i livet og det arsenal af skønhedsprodukter, hun udfylder dagens første time med at bruge.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Privat og PR
26. apr. 2022 | Mode | ALT for damerne

Min morgenrutine består af… et kæmpe scenarie af damage control. Min seng bliver redt – vi taler ni puder! – mens jeg ordner mit hjem og taler i telefon. Og så bygger jeg ellers mit ansigt op fra bunden. Troligt morgen efter morgen.

At pleje min hud betyder… muligvis alt for mig. Kald mig forfængelig eller overfladisk, men jeg prøver at arbejde med det, der er. Og når jeg plejer min hud, så er der gevinst. Meget hos mig selv har jeg det stramt med, men min hud i ansigtet – og kun i ansigtet – får et flot 10-tal.

Den bedste duft er… fra Linari og hedder Porta del Cielo. Det er duften over dem ALLE og fås ikke i Danmark. Dufte er et kapitel for sig – engang havde jeg 500! Desværre er min kæreste og jeg ikke ”on the same page”. Det, der er sexet for mig, minder ham om selleri og askebæger. Den eneste duft, som vi kan blive enige om, er en fra Chloé og et par stykker fra Hermès, som ikke er for unisexede eller herre-agtige.

LÆS OGSÅ: "Jeg går stort set aldrig ud uden øjenmakeup"

Jeg lægger makeup, når… jeg står op. Jeg er på ingen måde født billedskøn, men jeg har en stram disciplin, hvad mit udseende angår. Du KAN selvfølgelig møde mig på Værnedamsvej med toiletpapir under armen, Karmamejudragt og mascara på kinderne, men 9 ud af 10 gange har jeg i det mindste gjort, hvad jeg kan. Og det må gerne tage en time.

Min makeuprutine er… som hvis du tænker på Kardashians fattige og blege nordiske tante. Jeg fyrer den dagligt af med ALT: concealer, bryn, mascara, highlighter, øjenskygge – you name it!

Jeg plejer mit hår med… spørger du mig eller min frisør? Jeg er typen, der næsten ikke kan nænne at skille mig af med selv de mest sørgelige spidser, så takket være fabelagtige Elsa fra Mellow har jeg en voksen, der sikrer, at jeg ikke er platinblond og har spaltet hår til navlen.

LÆS OGSÅ: Sisse Sejr-Nørgaard: "Jeg bakser lige lidt med at føle mig smuk for tiden"

Hvis jeg kunne give mit teeanage-jeg skønhedsråd, ville det være… tænk over kosten. Det må man nok ikke sige i en tid, hvor alt handler om accept af alle kroppe. Men al den bland selv-slik, jeg har spist i det meste af mit 46-årige liv – and still counting – har ødelagt mere, end nogen creme kan reparere. Gigaøv! Jeg ville ønske, at jeg havde givet min krop en bedre forudsætning, hvad kost og motion angår. Tænk, hvis jeg var bygget på havtorn og tangsalat.

Hvis min hud slår ud, er mit trick… at drikke min grønne juicebombe i tre dage: selleri, god æblejuice, vand, grønkål, spinat, chiafrø, hørfrø og mynthe. Dét virker.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… fik jeg af Anette fra Beautyspace, og det går på, at fugt og fedt er ikke det samme. Og at huden har brug for begge dele. Hold op, en game changer!

Det sted i livet, jeg er nu, er… simpelthen vidunderligt. Aldrig har jeg på papiret set værre ud, altså hvis min drøm var at stå i bikini på Sports Illustrateds forside. Men jeg kender mig selv så godt, at jeg er god til at få det bedste ud af det, jeg har. Og det liv, jeg har, elsker jeg helt oprigtigt.

LÆS OGSÅ: "Mit bedste skønhedstip har jeg fået af min farfar"

Nutidens skønhedsideal er… absolut alsidigt, og det gør det ret fortryllende at være teenage-mor. Vi voksne kvinder kunne godt lære lidt af de unge og skrue ned for det helt urealistisk forskruede – eller i hvert fald starte med at være forsigtige, når det kommer til fillers og botox.

Jeg føler mig smukkest, når… min kæreste kigger på mig. At møde en mand halvsent i livet, som kigger på mig, som han gør, fylder mig med dyb taknemmelighed og en stor lyst til at passe på os.

Pernille Rahbeks favoritter: 

ultraformer.jpg

I stedet for botox

For fem år siden sagde jeg et svært og hårdt farvel til botox efter at have været glad bruger i to-tre år. Jeg er stadig splittet mellem savn af min glatte pande og en lettelse over ikke at få det der karakteristiske ansigt, som nogle af os elsker – og andre frygter. Løsningen for mig er et kollagenboost hos Ultraformer. Ingen nål, ingen filler – bare hardcore ultralyd klogt serveret med topmoderne teknologi. Ultralydsbehandlinger med kollagen, Ultraformer, priser fra 3.500-21.000 kr.

Ecooking Bodylotion.jpg

Poetisk duft

Den bedste bodylotion, jeg har prøvet, er fra Ecooking og dufter tilmed både poetisk og sensuelt af jasmin, grape og appelsinblomst. Bodylotion, Ecooking, 240 kr.

LINGdualMoisture.jpg

Ren fugt

Lings Dual Moisture Emulsion er noget af det mest prægtige, jeg længe har brugt. Det er ren fugt, og den er virkelig uovertruffen. Dual Moisture Emulsion, Ling, 600 kr.

Hair Volume_Shampoo.jpg

Hverdagsfavorit

Hair Volume Shampoo, New Nordic, 150 kr.

15 day cleanse.jpg

En frisk start 

Jeg elsker at forkæle mit indre system med 15 day cleanse fra Vitaviva. Det er effektiv udrensning, som motiverer mig til at starte på en frisk – og prøve at styre min trang til at spise, som hver dag var en børnefødselsdag. 15 Day Cleanse, Vitaviva, 400 kr.

AKP.jpg

Bedste feedback

Ansigtscremen fra Beautyspace anbefaler jeg og forærer til alle, jeg holder af – det er nok den creme, jeg uden sidestykke får flest positive tilbagemeldinger på. Og effekten ses allerede efter få dage. Ansigtscremen, Beautyspace, 400 kr.

Anbefalet til dig