11 yogaøvelser, der giver dig (endnu) bedre sex
Foto: Klaus Rudbæk Yin-yoga kan booste dit sexliv - se øvelserne her.

11 yogaøvelser, der giver dig (endnu) bedre sex

Antallet af yogadyrkere i Danmark vokser eksplosivt, og hvis du ikke allerede er dedikeret fan af udfoldelserne på måtten, så bliver du det måske, når vi fortæller dig om en helt særlig bonus ved yoga. Det kan gøre dine orgasmer bedre og stærkere! Yin-yoga-specialist Kristine Marie Rost viser dig her en simpel sekvens på cirka 30 minutter kaldet ”3 magic block”, der kan styrke libidoen hos både mænd og kvinder. Lav sekvensen hver anden dag i tre uger for at opnå effekten.

ConstructiveRest.jpg

1. Constructive rest

Sådan gør du: Læg dig på ryggen med bøjede knæ og fødderne i hoftebreddes afstand. Lad dine knæ hvile mod hinanden. Træk nakken lang, og skab eventuelt dobbelthage ved at tænke hagen ned mod brystet. Luk øjnene. Slap af i kæbe, skuldre, brystkasse, arme, hofter og lår, og bring opmærksomhed til din vejrtrækning. På indåndingen øver du dig i at lade luften udvide din lænd og ud i siderne. På udåndingen trækker du maven ind. Når psoas-musklen, der ligger dybt i bughulen, får mulighed for at slappe af, giver det organsystemet mulighed for at restituere og samle styrke.

Tid: Bliv i stillingen i 2 minutter.

10.jpg

2. Supported bridge pose

Sådan gør du: Tag fat om yogablokken, løft hofterne, vend blokken på den lange, smalle led, og sæt den ind under dig i 1. position (se hvordan i boksen nederst på siden). Stræk et ben frem ad gangen med hælene solidt plantet i underlaget. Hvis dine fødder falder ud til siderne, så rotér dine lår indad, og aktivér dine storetæer, som om de trækker vævet væk fra dine hofter og ned over lårene.

Det er en aktiv støttet bagoverbøjning, der med blokkens støtte skubber din hofteskål frem. På indåndingen skaber du plads om i lænden og ud i siderne, og på udåndingen suger du maven ind og får aktivitet ud i benene. Få fornemmelsen af, at storetåen trækker dig henover blokken, og at bagsiden af benene søger mod underlaget.

Når du skal ud af stillingen, så bøj benene, og sæt fodsålerne i underlagt. Når der er mærkbar stabilitet, træder du fra med fødderne og løfter dine hofter, så du kan fjerne blokken og sænke dig ryghvirvel for ryghvirvel. Tag små skridt fremad, så du ender tilbage i startpositionen, Constructive Rest, og du kan mærke, at halebenet er i underlaget. Lænden skal du ikke presse.

Tid: Bliv i stillingen i 5 minutter

ConstructiveRest.jpg

3. Constructive rest

Sådan gør du: Følg samme fremgangsmåde som beskrevet i øvelse 1.

Tid: Bliv i stillingen i 1 minut.

8.jpg

4. Stirrup

Sådan gør du: Lig på ryggen, løft dine knæ ind over maven, og lad fødderne mødes. Knæene skal pege mod dine armhuler, så du kan få fat om dine storetæer med pege- og langefinger. Håndfladerne vender ind mod hinanden, fodsålerne mod loftet, og knæene er inden for dine albuer. Træk armene tilbage i skuldrene, og arbejd på at få bredde over dine skuldreblade og lænd, som på sigt skal have kontakt med underlaget. Hav fokus på at gøre nakken lang, og slap af i kæben og halsen. På indåndingen skaber du plads i ryggen mod underlaget, og på udåndingen suger du maven ind.

Tid: Bliv i stillingen i 3-5 minutter

ConstructiveRest.jpg

5. Constructive rest

Sådan gør du: Følg samme fremgangsmåde som beskrevet i øvelse 1.

Tid: Bliv i stillingen i 1 minut.

6.jpg

6. Bridge butterfly

Sådan gør du: Vend blokken på den lange, smalle led, tag fat om den, løft dine hofter, og sæt blokken ind under dig i 2. position (se hvordan nederst på siden). Fodsålerne skal pege mod hinanden, mens knæene søger ud til siderne og ned mod underlaget. Kip/vip hofteskålen henover blokken. Flyt vægten væk fra overkroppen, og træk maven flad hen over blokken.

På indåndingerne skaber du plads om i ryggen og ud i siderne, og på udåndingerne trækker du maven ind og presser ydersiden af fødderne og sædet ned mod underlag og blok. Slap af i kæben, og gør nakken lang. Når du skal ud af stillingen, så saml benene, og sæt fodsålerne i underlaget.

Når der er mærkbar stabilitet, træder du fra med fødderne i underlaget og løfter dine hofter, så du kan fjerne blokken og sænke dig ryghvirvel for ryghvirvel. Lad fødderne vandre væk fra kroppen, til du kan mærke, at halebenet er i underlaget, og du er tilbage i Constructive Rest-stillingen. Lænden skal du ikke presse.

Tid: Bliv i stillingen i 5 minutter.

ConstructiveRest.jpg

7. Constructive rest

Sådan gør du: Følg samme fremgangsmåde som beskrevet i øvelse 1.

Tid: Bliv i stillingen i 1 minut.

8.jpg

8. Stirrup

Sådan gør du: Følg samme fremgangsmåde som beskrevet i stilling 4.

Tid: Bliv i stillingen i 3-5 minutter. 

ConstructiveRest.jpg

9. Constructive rest

Sådan gør du: Følg samme fremgangsmåde som beskrevet i øvelse 1.

Tid: Bliv i stillingen i 1 minut.

10.jpg

10. Supported bridge pose

Sådan gør du: Følg samme fremgangsmåde som beskrevet i stilling 2, men placér blokken i position 3 (se hvordan i boksen nederst på siden).

Tid: Bliv i stillingen i 5 minutter.

ConstructiveRest.jpg

11. Constructive rest

Sådan gør du: Følg samme fremgangsmåde som beskrevet i øvelse 1.

Tid: Bliv i stillingen i 2 minutter.

Rundt om yogablokken

yoga_blok.jpg

I denne øvelsessekvens skal du bruge en yogablok, som placeres i tre forskellige positioner:

  • 1. position: Blokken placeres på tværs af lænden, lige over balderne under korsbenet, så korsbenet hviler på blokken.
  • 2. position: Blokken placeres i forlængelse af rygsøjlen, imellem balderne/sædeknuderne med kanten af blokken under korsbenet.
  • 3. position: Blokken placeres på tværs af balderne under halebenet, så halebenet hviler på blokken.

Derfor booster yin-yoga dit sexliv

Effekt: I yin-yoga arbejdes der med kroppens mange lag af væv ved kompressioner, pres og blødhed, og det gøres ved hjælp af stillinger, der typisk holdes i 3-5 minutter. Disse stillinger øger flowet i lymferne og får blodet til at rulle. Dermed øges den naturlige fugtgennemstrømning ud til kønsorganerne – med den bonus, at lysten stiger! Helt konkret vil effekten hos den enkelte mærkes ved, at slimhinderne optimeres, penissen står stærkere og længere, og vaginaen føles opstrammet, fordi muskulaturen i bækkenbunden styrkes. Samtidig brydes eventuelle blokeringer, og vejrtrækningen bliver mere effektiv.

Om eksperten

Kristine Marie Rost har undervist i yin-yoga i 10 år. Hun har langt over 2.000 uddannelsestimer bag sig og har deltaget i utallige kurser i bl.a. traumer og smertevidenskab. Hun tilbyder både online-yogatræning, workshops, retreats og en 250 timers læreruddannelse i yin-yoga. Læs om Kristine på Yinpower.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sex, Yoga og Yogaøvelser