Optimer din løbetræning med 5 gode råd
SPONSORERET indhold

Optimer din løbetræning med 5 gode råd

Vil du gerne være en endnu bedre løber? Så se med her. Bjarke Kobberø, der er træner og partner hos løbefirmaet Running26, deler nemlig ud af hemmelighederne til, hvordan du optimerer dit løb og bliver endnu bedre.

Af: Ane Mai Harder Nybo Foto: Bulls
16. maj. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

1. Sørg for at variere din træning. Løber du den samme distance i det samme tempo for mange gange i træk, udfordrer du ikke kroppen, og dermed bliver du ikke bedre. Lav temposkift, find en rute med masser af bakker eller løb en anden distance. Skub dine grænser, så kommer du i bedre form.

2. Sæt dig et mål. Det kan være, at du skal løbe dine første fem km. under 30 minutter, men det kan også være, at du skal tabe dig fem kilo eller at du skal træne tre gange om ugen. Indvi andre i dit mål, så står du til ansvar for at opnå det.

Læs også: Sådan taber du de sidste 3 kilo

3. Lav en fast træningsrytme. Beslut dig for, at du skal træne tre gange om ugen – hver uge. Vi har mange bolde at jonglere med i hverdagen, men sørg for at prioritere den bold, der hedder træning. Har du svært ved at komme ud at løbe tre gange om ugen, så udskift en af de tre gange med for eksempel fitness eller cykling. Så vil du hurtigt kunne skrue løbet op til tre gange ugentligt.

4. Bliv del af et træningsfællesskab. Det behøver ikke være en løbeklub, du melder dig ind i, det kan også bare være din nabo eller din veninde, du aftaler at løbe sammen med. Når du løber sammen med andre, bliver du ofte udfordret mere, og du er forpligtiget til at komme ud af døren, når du ved, naboen står og venter.

Læs også: Sandheden om træningsmyterne

5. Kombiner dit løb med andre former for træning. Det kan være en fordel, hvis du gerne vil have noget variation. Du kan stoppe ved en bænk og lave øvelser for armene eller du kan lave englehop på vejen. På den måde får du styrket hele kroppen, og ofte kan legeelementet booste din motivation.