Immunforsvar, forbrænding & antiage: Spis citroner
SPONSORERET indhold

Boost din sundhed med citron

Citroner er sure, bitre og ikke lige det oplagte bud på en snack. Men de er også stopfulde af vitaminer og antioxidanter – hvilket gør dem til en af verdens sundeste frugter.

Af: Susanne Knutzen
12. okt. 2017 | Sundhed | Fit living

Lemonade er ikke ligefrem den sunde måde at få masser af citron ind i din kost, derimod kan du med fordel tilsætte et par citronskiver til en kop kogende vand og drikke det om morgenen – det har i generationer været brugt i ayurvedisk videnskab. Du kan også supplere med en skive ingefær. Det varmer, booster dit immunforsvar og virker udrensende. Og giver dig energi længere end det hurtige kick fra en kop kaffe.

Her er flere gode grunde til at få masser af citron i din hverdag.

Booster din forbrænding

Citrusfrugter er sprængfyldt med C-vitamin, som er supergodt for forbrændingen og den slanke linje. Vitaminet medvirker i produktionen af carnitin − en aminosyre, der spiller en nøglerolle i cellernes forbrænding af fedt.

Antiage-kur

Hvis du tilsætter citroner til din kost, kan det hjælpe dig med at bevare et ungdommeligt look. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i The American Journal of Clinical Nutrition blev et højt indtag af C-vitamin forbundet med en lavere sandsynlighed for at udvikle rynker og mindre tør hud. 1 citron indeholder omkring halvdelen af den anbefalede daglige mængde af C-vitamin.

LÆS OGSÅ:Fatburners: 8 madvarer, der fyrer op for din forbrænding

Øger dit vandforbrug

Vand i sig selv kan være ret kedeligt, selv om det er forbundet med en række sundhedsmæssige fordele at få væske nok, som fx mere energi, et højere stofskifte og at tabe sig. Drikker du bare et par glas, viser forskning, at din kalorieforbrænding vil være øget med op mod 30 procent i en times tid. Når du tilsætter citronsaft til dit vand bliver det mere velsmagende og forfriskende.

Naturlig detox

Køb en masse citroner og tilsæt det til dit vand gennem hele dagen. Syren i citroner hjælper til at rense kroppen indvendigt. På grund af citronsyrens surhedsgrad og høje PH kan den faktisk penetrere og nedbryde fedtmolekylerne.

Bekæmper inflammation

Selvom regelmæssig inflammation er vigtigt for kroppens immunforsvar til at bekæmpe alt fra forkølelse til kronisk betændelse, kan inflammationer i kroppen også føre til vægtøgning, træthed, fordøjelsesproblemer og humørsvingninger. Heldigvis har C-vitamin en række antioxidante egenskaber, der har vist sig at kunne reducere inflammation.

Powerjuice med æble, ingefær & citrus

4 glas juice

3 gulerødder
8 æbler
2 citroner
½ melon (honning eller net)
20 g skrællet, frisk ingefær

Skræl gulerødderne. Skær æbler og gulerødder i mindre stykker. Pres citronerne. Pres æbler, gulerødder, melon og ingefær i en juicer eller saftcentrifuge. Smag til med citronsaft og husk isterninger. Tilberedningstid: 10 minutter.

SE OGSÅ: Sund & slank: 7 opskrifter med citrus