Hund
SPONSORERET indhold

Ny undersøgelse: Få en hund og lev længere

Den er menneskets bedste ven, god at sove i ske med, og den er altid glad for at se dig. Ja, det er hunden, vi taler om, og nu er den bedste grund til at tilføje endnu et familiemedlem fundet.

Af: Kristian Hindø-Lings Foto: Getty
16. okt. 2019 | Sundhed | ALT.dk

At få sig en hund kræver ofte en del overvejelser. Ligesom du skal overveje, om du er klar til at få børn, er der en lang liste, du skal være opmærksom på, når du føler dig klar til en hund.

 

Den kræver opdragelse. Den skal aktiveres. Og den vigtigste – den koster penge.

LÆS OGSÅ: Er du klar til at få hund? 9 ting du skal vide, før du får dig en firbenet ven

Det ved du måske allerede, hvis du har ytret dit ønske om en hund ved middagsselskaber eller måske endda med din partner. At blive hundeejer er nemlig en jobtitel, der får forskellige holdninger med på vejen.

”Køber du en hund, er det for livet – for hundelivet i hvert fald, og sådan et kan vare mere end 15 år og du mister al din frihed”, er det argument, vi hører oftest, og selvom der ikke hersker meget tvivl om. at det kan blive besværlige og fastlåste 15 år, har vi fundet den endelige grund, der kan mane, hvilket som helst modargument til jorden og taler for livet som hundeejer.

Ny undersøgelse viser nemlig, at det kan øge din levetid at have hund. Det skriver bl.a. Huffington Post og CNN. Undersøgelsen bygger på 70 års forskning omkring de sundhedsmæssige fordele ved hundeejerskab, og den er lavet af American Heart Association. En amerikansk organisation, som i næsten 100 år har forsket og bekæmpet hjertesygdomme og slagtilfælde.

Iblandt undersøgelsen var fx 10 undersøgelser, hvor hundeejerskab blev sat i forbindelse med en 24% reduktion i risikoen for at dø sammenlignet med en ikke-hundeejer, og seks af de undersøgelser viste signifikant reduktion i risikoen for at dø. I et enkelt tilfælde viste det sig endda, at alene det at ae en hund havde den samme effekt på blodtrykket som medicin.

Undersøgelsen viser desuden, at i 2013 tilfælde er det at eje en hund "sandsynligvis" forbundet med en nedsat risiko for hjerte-kar-sygdomme netop fordi en hundeejer er ret fysisk aktiv, fordi hundene skal luftes flere gange om dagen.  

Læs også: Fit med hund: 8 tips til at løbe med din hund

Betyder det, at vi er garanteret en længere levetid, hvis vi lever med et firbenet pelsdyr? Ikke helt. Resultaterne er ikke endegyldige og der findes begrænsninger i fakta, som bl.a. ikke tager højde for en række faktorer, såsom kropsmasseindeks, rygestatus og diæt.

Forskningen fortsætter, men indtil nye undersøgelser viser andet, er vi fint tilfredse. Så er den diskussion vist lukket.

Læs også: Hunde er bedre sengepartnere end kærester, viser forskning

Anbefalet til dig