Svigermor
SPONSORERET indhold

Sådan får du et godt forhold til din svigermor

Forholdet mellem dig og din svigermor har betydning for hele familien. Et godt forhold betyder ikke nødvendigvis, at man elsker hinanden, men at begge parter er inkluderet, værdsat og respekteret. Her er Daisy Løvendahls 7 veje, du kan gå for at få et godt forhold til din svigermor.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty
18. aug. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

1. Vær dit bedste jeg

Det er min overbevisning, at gode relationer mellem svigerforældre og svigerbørn hviler på et fundament af en ordentlig relation mellem forældre og børn. Det er svært at bygge et palads uden gode materialer. Din kæreste har derfor et stort ansvar. Når det er sagt, skal du også erkende, at din kæreste er i en følelsesmæssigt supersvær relation. Det er vejen til indre ruin at føle sig fanget mellem to stridende parter, som man elsker. Du har derfor et ansvar for at støtte din partner i at skabe en god familie og være dit mest generøse, ordentlige og charmerende selv. Find din indre bygmester frem, og gå i gang med at skabe et familieforhold, alle kan være i. Din kæreste kan ikke gøre det uden dig.

2. Tal ordentligt om din svigermor

Du kan sige lige præcis det, du vil, om din svigermor til din bedste veninde, bror, søster, psykolog eller lokale kaffepusher, men styr dig selv, når det kommer til din kæreste og hans familie. Og overvej, om du vil være hende, der bitcher eller bygger op? Det er nærliggende at bruge aftenen efter en søndagsfrokost på at påpege hendes fejl over for din mand eller dele frustrationer med eventuelle andre svigerdøtre, men det skaber kun mere afstand mellem jer. Beslut dig i stedet for at tale ordentligt om hende og giv det, som du faktisk godt kan lide, opmærksomhed.

LÆS OGSÅ: 9 spørgsmål til den, du er vild med

3. Inviter hende ind i jeres familie

Dybest set frygter de fleste mødre at miste deres børn. At miste følelsen af at være en vigtig og elsket person for det menneske, de har født, boet med og set vokse op. Det er så banalt, når man siger det højt, men det er stadig sandt. Det værste, du kan gøre, er at fryse hende ud og kun se hende, når det er absolut nødvendigt. Vend det om og inviter hende ind. Vis hende, hvordan du gerne vil have hende i din familie, og hvad du føler, hun kan bidrage med. Inviter hende ind i jeres fælles liv og giv hende en plads i den familie, du har sammen med din kæreste.

4. Stå ved dine ønsker

Det er nærliggende at blive den pæne svigerdatter, der ”ofrer” sig for manden, børnenes eller fredens skyld. Hende, der smiler sødt, mens hun skælder ud indeni eller lukker øjnene for det, der ikke fungerer, og håber, der er meget længe til, at I skal ses igen. Drop det. Det holder alligevel ikke i længden, og hvis det gør, bliver du aldrig rigtig glad i det. Gør dig i stedet klart, hvad der er dine grænser, hvad du ønsker af jeres fællesskab, og hvad der skal til, for at du kan fungere i det. Del det med din kæreste, og tag sammen lederskabet for at skabe en god relation.

LÆS OGSÅ: 6 tips til at slippe din indre perfektionist fri

5. Få en fælles oplevelse

Da min svigerinde var højgravid, og forholdet til hendes svigermor for alvor skulle etableres, inviterede hendes svigermor hende på et endagskursus i at lave fyldt chokolade. Min svigerinde elsker chokolade, så hun tog en dyb indånding og sagde ja. Giver det automatisk et godt forhold? Nej, men det at få fælles oplevelser og gøre noget sammen kan være en god måde at opbygge et forhold på. Tænk på dine venner. Der er sikkert også flere af dem, du har mødt gennem en fælles interesse. Så find ud af, hvad I begge interesserer jer for – kunsten at lave chokolade, spaophold ved Vesterhavet eller astrofysikkens hemmeligheder. Bare gør noget sammen.

6. Se det lidt ovenfra

Nogle gange bliver jeg helt træt ved tanken om, hvor meget svigermødre kan fylde. Her er et modsvar: Det er ikke din mor! Det er din kærestes mor, det er hans familie, og det er ham, der skal leve og dø med det forhold, de har haft. Så træk på skuldrene, skab den indre afstand, der skal til, for at se det hele lidt ovenfra, og stil dig bag ham. Han må skabe det, han ønsker. Du skal bakke ham op, passe på dig selv og være dit bedste jeg, men du skal ikke bruge uanede mængder af mental energi på jeres relation.

LÆS OGSÅ: 7 fif, der gør dig mere modig

7. Stil din kæreste tre spørgsmål…

… og lev efter svarene. Eftersom det dybest set er din kæreste, der skal skabe en god relation til sin mor, hvor I begge kan være, vil jeg anbefale jer, at I begge gør jer klart, hvad den gode relation egentlig er. Her er tre spørgsmål, du med fordel kan stille: Hvilken relation ønsker du til din mor? Hvordan kan jeg bakke dig op i det? Hvilken familie ønsker du, vi skal have sammen? Husk også at vende spørgsmålene den anden vej og tage en samtale om din familie.

Anbefalet til dig