Kvinde med nakkesmerter
Foto: Getty Images Prøv om en foamroller kan hjælpe dig af med nakke- og skuldersmerterne.

Foamroller

Ondt i nakke eller ryg? Så skal du prøve dette

Hvis du ofte har ondt i musklerne, hvad enten det er i ryggen, nakken, benene eller et helt fjerde sted, så kan en foamroller måske være løsningen.

Nogle danskere plages af myoser, ondt i ryggen og muskelspændinger. Andre generes af ømhed i musklerne efter træning, fordi de glemmer at strække ordentligt ud. Mange vælger så at få behandling hos en kiropraktor, massør eller fysioterapeut, men ofte holder virkningen ikke ret længe.

Som supplement kan man anskaffe sig et nyt redskab, der kaldes en foamroller. En foamroller er en større pølle af skummateriale, der kan bruges til at massere musklerne. Den kan være blød eller hård, afhængigt af materialet. Hvis man bruger en foamroller, kan musklerne restituere hurtigere efter træning.

LÆS OGSÅ: Årsagen til smerter kan gemme sig her

Sådan bruger du en foamroller:

  1. Man bruger foamrolleren som en slags kagerulle på kroppen: Rul den langsomt og roligt op og ned af de muskler, som er ømme.
  2. En hård foamroller er mere dybdegående end en blød foamroller.
  3. Hvis du træner, kan du have gavn af at bruge en foamroller 2-3 gange om ugen, så dine muskler restituerer bedre og hurtigere. Selvfølgelig handler det også om den rette kost, men når vi behandler vores muskler hensigtsmæssigt, bliver det lettere og mere behageligt at træne. Husk dog stadig at strække ud efter træningen.
  4. Du kan supplere med selvmassage: Giv dig selv en blid, afslappende massage hver morgen med opvarmet sesamolie iblandet æterisk olie fra enten jasmin, sandeltræ eller neroli i forholdet 30 dråber æterisk olie til 100 ml sesamolie. Afslut med et kort varmt bad. Du kan købe en foramroller mange forskellige steder, f.eks. online, fra ca. 100 kr.

OM EKSPERTEN

Charlotte Bech er privatpraktiserende læge og helseekspert. Hun supplerer moderne lægevidenskab med den traditionelle indiske lægekundskab ayurveda og anbefaler derfor, at du først og fremmest følger sundhedsstyrelsens anbefalinger og bruger hendes råd som supplement. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning