TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Roskilde Festival mad
Foto: Preston Drake-Hillyard Få styr på madboderne til dette års Roskilde Festival.

Her skal du spise på Roskilde festival

Årets største festival starter i dag, og FIT LIVING har fundet de allerbedste (og lidt sundere) steder, som du kan spise på til dette års Roskilde festival.

Det officielle musikprogram på Roskilde festivalen starter i dag, og du kan bare ved tanken mærke støvet i næsen og høre de sprøde svær fra den saftige flæskestegssandwich knase i munden.

Du kan allerede nu se frem til fire dage fyldt med fede koncerter, kolde fadøl og tømmermænd. Dagens vigtigste beslutninger bliver, hvilke koncerter du skal høre, hvem skal du mødes med i baren, hvem skal du kysse på i de sene nattetimer og sidst, men absolut ikke mindst, hvad skal du spise?

Og netop dette dilemma vil vi gerne hjælpe dig med. For Roskilde Festivalen har igennem årene udviklet sig til et sandt madmekka, der satser på økologi, bæredygtighed og lækker mad.

Skal du have en pause fra den snaskede junkfood, så find vores bedste bud på, hvor du kan spise lidt sundere på dette års Roskilde festival:

Stage dining – Kæmpe fællesspisning foran Orange Scene

En episk fællesmiddag med fokus på økologi, bæredygtighed og velsmag foran Orange Scene, og så endda i bragende sol og fantastisk selskab. Dét er, hvad du kan komme og opleve torsdag d. 5. juni kl. 11-13, når hele 2.000 mennesker samles til dette års fine dining event, hvor god mad bliver rammen om de gode samtaler og en anderledes måde, at bringe mennesker sammen.

Hvornår: Torsdag d. 5/6 kl. 11-13 Køb billet på madbillet.dk

Food tour for alle

I år afvikles hele seks food tours, hvor festivalgæsterne får lov til at opleve alle de forskellige madtilbud, som Roskilde Festivalen har at byde på. Alle turene tager et par timer, der er både formiddags- og eftermiddagsture og uanset om du er til en food tur, der skal afhjælpe festivalstømmermændene, har brug for lidt ”rigtig” mad og omsorg på den helt curling kid-agtige måde, har brug for at blive gastronomisk udfordret, gå på oplevelse i det vegetariske univers eller gerne vil spise ren gourmet, så findes der en tur for dig.

Hvornår: Torsdag d. 5. juli, fredag d. 6. juli, lørdag d. 7. juli: kl. 11.00-13.00 og 14.00-16.00. Køb billet her på madbillet.dk

FoodJam

FoodJam er opbygget som et aktivt ’folkekøkken’, hvor man selv tilbereder et måltid mad. Kulinariske vejledere introducerer dig til råvarebuffeten med sæsonbestemte økologiske og så vidt muligt lokale råvarer. Særligt er der fokus på brugen af masser af grøntsager, krydderurter og i år udvider de sortimentet med masser af vilde svampe og friske skaldyr; Blandt andet østers, krabber, fjordrejer og blæksprutter. Imens FoodJam har fokus på at skabe et måltid og ”spise sammen” ved langborde, så vil der igen i år også være pop-op events ude i teltområderne, hvor man populært sagt ’spiser op’. Her simrer en stor gryde med fiskesuppe over bålet baseret på rester fra FoodJam teltet. Suppen kan man selv tviste i fx en asiatisk, fransk eller sydafrikansk retning via et lille råvare- og tilsmagningsbord

Her finder du FoodJam

East City
FoodJam slår dørene op søndag den 01. juli kl. 10. Herefter åbent dagligt 10-23. teltet lukker lørdag 07 juli kl. 23.

Aktiviteter FoodJam - Danmarks største køkkenfest

Lav et måltid fra bunden baseret på grønt, fisk og skaldyr

Änglamark Brunch: Hver dag kl. 10-12

FoodJam Masterclass: Hver dag fra 15-17

FoodJam Pop op. Hver dag 11.30-16.30

Det sunde køkken

Hos det sunde køkken kan du både få lækker juice, kølig hyldeblomst og en lækker græsk yoghurt med granola og frugt, så du starte dagen med en god og sund morgenmad.

Hvor: Tradezone West

Grød

Hos Grød kan du starte dagen med en lækker morgengrød toppet med sprødgranola og frisk frugt eller slutte dagen med en cremet bygotto med svampe og høost.

Hvor: Food Court

Tokyo streetfood

Ramen er perfekt til dagen derpå, når hovedet dunker og kroppen skriger efter det salte. Hos Ramen Copenhagen finder du både en lækker chicken og en grøn veggie shoyo ramen.

Hvor: West City

Namaste

Har du lyst til et lækkert, sundt og spicy måltid, så slå et smut forbi Namaste, hvor du finder en en lækker dahl med pilau, raita og chili chutney.

Hvor: Art Zone

Letz Sushi

Har du brug for en friskt, sundt og nærende måltid, så grib en sushidog med på vej til koncert, og er du én af dem, der søger vegetariske eller veganske alternativer, så har Letz Sushi også hele menuer til dig.

Hvor: Arena Park

Fakta om maden på Roskilde Festival

 • Mere end én million måltider bliver serveret i madboderne.
 • Der er over 130 madboder på Roskilde Festival, og i alt 180 udsalgssteder som byder på mad og drikke.
 • Der serveres 400 forskellige madretter på tværs af boderne. 
 • I 2018 er 20 nye madboder kommet til.
 • I 2018 er 90 % af madbodernes råvarer økologiske.
 • Alle madboder skal have minimum en vegetarret på menuen.
 • Roskilde Festival driver et supermarked på campingområdet.
 • 25 tons overskudsmad fra festivalens boder omdannes til madretter for socialt udsatte.
 • Cirka 1 million liter øl udskænkes i ølboderne. Dertil kommer 30.000 liter økologisk vin, 645.500 kopper økologisk kaffe, 12.000 liter økologisk kakaomælk og 30.000 liter økologisk juice.
 • 100.000 kg. isterninger og knust is bruges til drinks og nedkøling.
 • Roskilde Festival har udviklet sit eget økologi-mærke i samarbejde med Fødevarestyrelsen, som sikrer, at boderne, der kun eksisterer en uge om året, stadig kan få dokumentation for deres økologiprocent.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kost og Festival