TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Krop som Christiane: Flotte ben
Krop som Christiane: Flotte ben

Øvelser til benene

Krop som Christiane: Flotte ben

Du kan få selv korte ben til at se at længere ud ved at træne dem på den rigtige måde. Og med effektive øvelser forbrænder du både kalorier og øger muskeltoningen. Move over, Christiane!

Den nemmeste måde at få flotte ben på er at bruge dem – stå, gå og løb, så snart lejligheden byder sig, ikke kun når du har tights og resten af dit løbegear på. Hvert eneste skridt tæller, og når du har taget det ene skridt, har du kun 9999 tilbage af Sundhedsstyrelsens anbefalede kvote på 10.000 skridt om dagen. Selvfølgelig har nogle kvinder et bedre udgangspunkt i form af naturligt langstrakte ben, der starter næsten oppe ved taljen og ender i et par smalle ankler.

– Ser du sådan ud, som Christiane jo gør, kan du også lettere slippe af sted med flere kilo på dem, end hvis du har korte, kompakte ben. Men heldigvis har din fedtprocent og din muskelmasse også indflydelse på, hvor lækre dine ben ser ud, siger Anne Bech.

Velformede ben er først og fremmest veltrænede og tonede, så man kan se former, flader og konturer under huden. Det er lige præcis det, Anne Bechs træningsprogram til Christiane Schaumburg-Müller O'Connor, er baseret på.

– Det er blandt andet de store muskler i benene, der skruer op for forbrændingen, og når du f.eks. træner ben og balder, danner kroppen de stoffer, der får musklerne til at vokse – og det gavner hele kroppen, ikke kun den muskel, du træner.

LÆS OGSÅ: Krop som Christiane - Flad mave
EXTENDED LUNGE MED KNÆ:

Stå med samlede fødder
Sæt så højre fod langt tilbage, så venstre ben er i 90 grader. Bagerste ben er strakt
Spænd virkelig i venstre ben, og i maven, og træk dig op i lodret, og træk højre knæ op
Sæt så højre ben TILBAGE igen
Spænd venstre ben igen, og kom op og stå med samlede ben
Gentag med venstre ben tilbageSQUAT

Stå med fødderne i hoftebredde
Bøj knæene og sænk bagdelen skråt bagud
Sørg for at ryggen er lige og spænd i maven
Kom dybt ned
Skub dig op igen ved at sætte af fra fodsålerne

PULS: SUPERMAN (MED HÅNDKLÆDE)
- Lig på maven med strakte arme og ben
- Hav et håndklæde i hænderne, og hav fat ude i enderne
- Løft så overkroppen op, med strakte arme, mens du trækker "enderne" af håndklædet fra hinanden
- Hold overkroppen oppe og træk så håndklædet ind under hagen
- Stræk armene frem igen, og sænk så overkroppen ned igen

Sådan gør du:
30 sekunder extended lunge med knæ + 30 sekunder superman – 30 sekunder squat + 30 sekunder superman. Gentag de tre øvelser. I alt 4 minutter.

LÆS OGSÅ: Krop som Christiane - Faste balder

Tip

De færreste kvinder er interesserede i at få større underben, så vi koncentrer os om at styrke de muskelgrupper, der forbrænder kalorier, sætter skub i stofskifte og de hormoner, der skal hjælpe os med at smide fedtet. Konditionstræningen tager sig af lægge og skinneben.