Kvinde med kettlebell

Foto: Getty Træningsekspert Henrik Duer giver tips til at få bugt med mormorarmene.

Mormorarme: Sådan slipper du af med dem

Få Henrik Duers bud på, hvordan du slipper af med mormorarmene + 5 gode øvelser til smukke og stærke arme.

Hvordan får jeg bugt med mine mormorarme?

Lav styrketræning for armene – specielt bagsiden (triceps) skal have fokus, men sørg også for at få trænet resten af kroppen. Styrketræning øger muskelmassen og vil gøre din arme mere faste ved, at muskelmassen fylder mere.

Du kan også gøre din fedtprocent mindre ved hjælp af kost, daglig bevægelse og træning. Du kan ikke punktslanke dig på armene, så det er et generelt fedttab, du skal i gang med. Hvor meget, det hjælper på mormorarmene, afhænger af dit udgangspunkt. Er din hud meget slap og umulig at rette op på for eksempel som følge af et stort vægttab, skal du tale med din læge, om hvorvidt en reel hudreduktion er mulig. (Ekspert Henrik Duer)

LÆS OGSÅ: 5 øvelser, der giver dig smukke og stærke arme

Er det bedst at tage mange gentagelser med mindre vægt eller få gentagelser med tung vægt?

De få gentagelser med tungere vægte bygger styrke, og de flere gentagelser gør mere i forhold til at opbygge muskeludholdenhed, men begge kan sagtens bygge muskler, hvis der arbejdes til eller tæt på udmattelse. (Ekspert Anders Nedergaard)

Er det muligt at slippe af med min appelsinhud via kost og træning?

Appelsinhud skyldes bindevævsstrøg i huden, der forbinder underhuden og overhuden. Hvis der kommer til at være mere fedt eller væske i huden, bliver bindevævsstrøgene trukket ud, efterhånden som huden bliver tykkere, og trækker huden ned i små huller.

Det bedste, du kan gøre, er at reducere mængden af væske og fedt i huden. Og det kan du heldigvis sagtens gøre med en almindelig sund kost og træning og eventuelt et vægttab. Men husk, lidt appelsinhud er altså helt normalt. (Ekspert Anders Nedergaard)

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning, Træningsprogram, Henrik Duer og Brevkasse