Sådan beskytter og plejer du din hud bedst muligt med solcremer fra apoteket denne sommer

Foto: GettyImages

Sådan beskytter og plejer du din hud bedst muligt med solcremer fra apoteket denne sommer

Solens stråler er hårde mod huden, derfor er du vigtigt, du bruger den rette solbeskyttelse og plejer din hud hele sommeren igennem. Vi guider dig til det bedste udvalg af solprodukter. Bliv klogere her.

Sommerens mange timer i solen og de lange badeture i havets bølgebrus er skønt, men også hårdt for din hud. Derfor er beskyttelse og pleje til huden alfa og omega for at holde din hud ung og sund. Det er ganske vist lækkert med solbrune ben og sommergyldne kinder, men solens skarpe UV-stråler er også med til at danne rynker og pigmentforandringer. Det kan du dog selv være med til at mindske, hvis du bruger en god solcreme. Så gør det til din daglige skønhedsrutine hele sommeren igennem at smøre dig ind i en lækker solcreme flere gange i løbet af dagen, både når du skal på stranden, når du stiger op på cyklen til arbejde eller skal nyde en latte med veninden på en fortovscafé. Om aftenen kan du smøre dig ind i en god og fugtgivende aftersun, der virker kølende og blødgørende. Er du i tvivl om, hvordan du beskytter dig bedst muligt mod solen, giver vi dig her de bedste tip til solbeskyttelse:

Beskyt, mens du er i solen
Det vigtigste er naturligvis, at du passer godt på din hud, når du er i solen. Generelt gælder det om at finde nogle solcremer, som passer til dig og dit behov - og huske de gode solvaner.

  • Undgå solen mellem klokken 12 og 15
  • Brug let tøj og solbriller som beskyttelse mod solens stråler
  • Brug rigeligt med solbeskyttende creme og påfør solbeskyttelse ofte, især ved badning
  • Undgå altid længerevarende ophold i solen, selv ved brug af solbeskyttelse

Solcremerne fra Avène giver bred og effektiv UVA- og UVB-beskyttelse takket være et kompleks af kun fire solfiltre. Solfiltrene er stabile og nedbrydes ikke af solens stråler. Et kraftigt antiocidant-komplex sikrer samtidig beskyttelse mod de frie radikaler, der dannes flere af ved ophold i solen. Frie radikaler giver ocidativt stress og bridrager til for tidlig aldring af huden, men ved at bruge Avène solcreme- og i øvrigt følge de gode solråd - minimerer du din risiko for solskader.

Cremerne føles fuldstændig matte og ikke-fedtende på huden med det samme, og produkterne er helt uden hvidt skær på huden. Avène kalder konceptet 'Nude Skin Feel', og det dækker over fornemmelsen af ikke at have creme på men visheden om at være optimalt beskyttet.tekst1_Avene-05.jpgSOLBESKYTTELSE Avène Sun Reflexe SPF 50+, 30 ml, 90 kr. // Avène Sun Lotion SPF 50+, 250 ml, 220 kr. // Avène Sun Mist SPF 30, 150 ml, 210 kr. // Avène Sun Spray SPF 30, 200 ml, 210 kr. PLEJE Avène After-sun Repair Lotion, 200 ml, 140 kr. // Avène Hydrance Rehydrating Serum, 30 ml, 270 kr. // Avène BODY Gentle Scrub, 200 ml, 160 kr. // Avène Termalkildevand, 50 ml, 40 kr.

Plej din hud efterfølgende
Når du træder ind af dørtærsklen efter mange timer under solens lune stråler, er det en god idé at få genoprettet din huds fugtbalance. Alle kender sikkert følelsen af en tør, varm og irriteret hud efter en lang dag på stranden.

Et godt råd er at tage et kort, kølende bad. Du kan også eksfoliere kroppen blidt med en mild bodyscrub, der fjerner de døde hudceller og gør huden flot og glansfuld. Hvis du har fået for meget sol, skal du naturligvis ikke bruge bodyscrub, da din hud skal have ro til at komme sig. Efter et kort bad plejer du din krop med en nænsom aftersun og et fugtgivende serum til ansigtet.

Beskyt dig selv og miljøet
Måske kender du allerede det franske apotekermærke Eau Thermale Avène, der er kendt for Avène Termalkildevand, som virker beroligende og irritationsdæmpende på huden.

Avène solcremer har bred og effektiv UVA- og UVB-beskyttelse og er biologisk nedbrydelige. De indeholder ingen silikoner eller vandopløselige solfiltre. Derfor efterlader de et minimalt miljømæssigt aftryk.

Avène kalder det 'Skin protect - Ocean respect' og samarbejder med organisationen PUR PROJECT om beskyttelse af havenes koralrev. Så med Avène solcreme kan du gøre din egen lille indsats for at skade havmiljøet mindt muligt.

Læs mere om 'Skin protect – Ocean respect' og Avènes øko-ansvarlige tilgang til solbeskyttelse her

teskt2_Avene-07.jpgAvène Sun Spray SPF 30, 200 ml, 210 kr. //Avène B-Protect SPF 50+, 30 ml, 100 kr. // Avéne Anti-aging Suncare SPF 50+, 50 ml, 150 kr. // Avène After-sun Repair Lotion, 200 ml, 140 kr. // Avène Termalkildevand, 50 ml, 40 kr.

Skønhedspleje fra Eau Thermale Avène
Psst… Vidste du, at der hvert sekund bliver solgt en flaske Avène Termalkildevand på verdensplan? Det populære kildevand bruges i alle Avènes produkter – dermed også i alle solcremer og aftersuns.

Takket være en optimal balance mellem sikkerhed, kvalitet og kosmetiske egenskaber har Avène solbeskyttelse været nummer ét på de europæiske apoteker gennem de seneste 10 år.

Du finder Avène på apoteket.

Få flere gode råd om hudpleje og solbeskyttelse på Eau-thermale-avene.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Solfaktor og solcreme