Sådan holder du fast i dine sunde vaner
Foto: Franne Voigt

Sådan holder du fast i dine sunde vaner

Nu har du været i gang i 14 dage. Og så gælder det bare om at holde fast. Good luck fra Chris.

– Det bliver heldigvis nemmere at vælge det sunde liv. Allerede efter 14 dage begynder din krop at vænne sig til det og måske ligefrem bede om mere. Det kan du takke dine gener for. Vi er alle sammen udstyret med lykkegener, sociale gener, velvære-gener – som alle har brug for input. Og når din krop og sjæl får den rigtige mængde af de input, vi er designet til at få, vil du begynde at mærke, at du får det betydeligt bedre med dig selv. Med andre ord: du kommer i balance både fysisk og mentalt.

– Vi ved alle sammen, hvad der føles rigtigt, men hvad der føles rigtigt, er ikke nødvendigvis godt for os på den lange bane. Det kan føles rigtig godt at være på Facebook – i hvert fald i de minutter, man er der. Men på den lange bane – kan jeg så mærke, at jeg er i balance med mig selv, når jeg er på Facebook?

– Det her handler ikke om en ny træningsform, en slankekur eller et quickfix. Det handler i bund og grund om et sundt liv i balance. Om at skære fra og se forskellen på, hvad man har behov for – og hvad man har lyst til.

– I min optik er to-tre timers tv, hvilket er det gennemsnitlige forbrug herhjemme, alt for meget ud af døgnets 24 timer. Det handler om at se på de valg, man tog i dag og fortsætte ud af en ny, god sti. Det handler ikke om at tabe ti kilo på to måneder eller at løbe en maraton, men om at indse, at de valg, du træffer i dag, har relevans for det, du gør fremover – og skal vogtes, som om det gjaldt livet!

Husk: At gøre noget er altid bedre end at gøre ingenting!

Sådan holder du fast:
- Gør dit bedste hver dag! (That´s all you can do)
- Stræb efter at gå 10.000 skridt om dagen
- Træn 2-4 gange kombineret kredsløbsog styrketræning ugtl.
- 7-8 timers søvn hver nat
- Spis naturlig mad af høj kvalitet, undgå raffineret sukker 
- Sluk/luk din smartphone, tablet og computer i perioder
- Smil til folk på din vej, og klap dig selv på skulderen, fordi du gør en forskel for dit mentale og fysiske velvære hver dag, så du inspirerer dig selv.


LÆS OGSÅ: Så let sparer du kalorier ved at tage disse valg

Fakta

Chris er 40 år og oprindeligt fra USA, men har boet de seneste 15 år i Danmark og er uddannet cand.scient. i Humanfysiologi ved Københavns Universitet.

Han er fast klummeskribent på BT, og sidste år kunne du opleve ham i programmerne ”U-Turn” på DR1, hvor han tog otte danskere med klassiske livsstilssygdomme og viste dem, hvordan de kunne leve en sundere – og næsten medicinfri – tilværelse.

Du kan læse mere om Chris MacDonald på Chrismacdonald.dk.