Sara Slott Petersen

Foto: Christian Jørn / Dansk Atletik Forbund Sara Slott Petersen deler ud af sine sunde tips

Sara Slott Petersen: Mit udrydder-gen kan godt blive en udfordring nu

Sara Slott har for kort tid siden ændret sin livsstil. Hun har nemlig lagt ”atleten” på hylden og skal nu til at finde sig til rette i en ny hverdag, hvor målet med sundhed ikke længere kun er lig med gode præstationer på atletikbanen.

Hvad er sundhed for dig?

"Jeg har levet et liv som elitesportsudøver, hvor sundhed ikke har været et parameter, som jeg kiggede på. Det handlede i stedet kun om præstationsoptimering. Derfor kan man måske sige, at sundhed for mig nok har været lig med smertefri. Men det kommer nok til at ændre sig nu her, hvor jeg skal til at stykke mit liv sammen på en anden måde, efter jeg er stoppet som elitesportsudøver."

Hvordan giver du dig selv den bedste start på dagen?

"Det starter allerede dagen inden, hvor jeg forsøger at gå tidligt i seng. For det er næsten ligegyldigt, hvad jeg gør om morgenen, hvis jeg ikke har fået nok søvn. Så bliver det en møgstart på dagen. Derfor skal jeg have nok søvn, og så en rigtig god kop kaffe om morgenen. Det er en god start på dagen for mig.

Og så øver jeg mig også på at stå op et kvarter tidligere, end jeg plejer. Efter jeg har fået barn, er der nemlig mange ting, som jeg skal nå om morgenen, og derfor kan det godt blive lidt stressende."

Hvilken vane vil du helst ændre?

"Jeg tror ikke på det perfekte liv, hvor man bare lige kan ændre på nogle vaner, løbe lidt mere eller spise lidt sundere, og så bliver alt godt.

Men der er dog én vane, som jeg godt kunne tænke mig at ændre.

Det er, at jeg har sådan et ”udrydder-gen”. Det er det her med, at når jeg først har åbnet noget, så er det som om, at urmennesket i mig ikke kan stoppe med at spise, før det er tømt.

Og det er ikke, fordi jeg har behov for ikke at spise slik eller kage, for det kan jeg godt lide – og jeg har også altid været vant til at gøre det. Men det er klart, at nu hvor jeg ikke længere skal være så aktiv hele tiden, kan det godt blive en udfordring, at jeg ikke bare kan spise lidt, men skal rydde helt ud. Så det skal jeg nok øve mig lidt på."

Hvad er dit bedste råd til en sund hverdag?

"Det er at sænke ambitionerne. Jeg tror, at der er rigtig mange, som lever i sådan nogle stærke illusioner om, hvad man skal gøre.

Man skal både nå at løbe om morgenen, lave hjemmelavede lækre madpakker, man skal være social med sine veninder og være genial til sit arbejde. Og hvis man sætter barren for højt, ender det bare med at blive uoverskueligt, og så får man ikke gjort noget af det.

Så få kigget på, hvad der faktisk er realistisk, og sæt barren derefter – så stresser man sig selv mindre, og så er der en større succesrate for at klare de ting, man sætter sig for."

Sara Slott Petersen

  • 34 år.
  • Tidligere atlet. Har vundet guld ved EM i atletik og sølv i 400 meter hækkeløb ved OL i 2016.
  • Hun er gift og har en søn på 7 år.
  • Følg hende på Instagram på @saraslott.
Se, hvad vi ellers skriver om: Løb