Spis din eksem væk
SPONSORERET indhold

Spis din eksem væk

Af: Stinne Jensen Foto: Privat
24. okt. 2011 | Sundhed | ALT for damerne

32-årige Malene Birch er indehaver af grossisten "Green matters," hvor hun forhandler økologisk hudpleje og kosttilskud. Hun har altid døjet med kløende, rød eksem, indtil hun spiste sig ud af ubehaget med en cocktail af kosttilskud og ændrede kostvaner.

Her er hendes tre vigtigste råd til, hvordan hun spiser sig til smuk, eksemfri hud:

 

1.

Jeg forsøger at holde mig fra de raffinerede fødevarer, som hvid hvede, hvid sukker, hvide ris og hvid pasta. Derudover spiser så vidt muligt kun økologisk. En gang om ugen får jeg hjælp fra en måltidskasse fra Årstiderne. Her bliver alt serveret lige udenfor døren, og den sørger samtidig for, at jeg får en sund og varieret kost.

2.

Kosttilskud i form at Omega 3 og GLA, mælkesyrerbakterier og en almindelig multivitamin har gjort forskellen for mig. Før var jeg nødt til at bruge hormoncremer for at holde eksemen ud, men nu er huden helt fin. Mit immunforsvar er sat i gang igen – simpelthen,” fortæller Malene Birch, og anbefaler dig at vælge organisk bundne vitaminer og mineraler, og så ren fiskeolie, du kan finde. Hun spiser selv Pharma Nord’s Bio Marin Plus, der særligt spaltede omega3 fedtsyrer, som kroppen lynhurtigt kan optage.

3.

Jeg har førhen været for dårlig til at få nok væske i løbet af dagen. Men jeg har fundet nogle gode alternativer, der hjælper mig med at få drukket nok. Jeg blander vand med lidt økologisk koldpresset hindbærsaft uden tilsat sukker, tilsætter lidt brus eller drikker urtete. Det tæller nemlig også for væske på fuld højde med vand.


»Læs også: Sådan bliver du efterårslækker 

Nøgleord: eksem, spis dig, smuk hud.