Suzy Lena Wengel: "Jeg kobler ofte motion sammen med noget hyggeligt"
SPONSORERET indhold

Suzy Lena Wengel: "Jeg kobler ofte motion sammen med noget hyggeligt"

Suzy Lena Wengel, der står bag slankekonceptet Sense og er ambassadør for Alt for damernes Kvindeløb, deler ud af sine bedste sunde tips.

Af: Susanne Knutzen Foto: Privat
20. mar. 2018 | Sundhed | ALT for damerne

Suzy Lena Wengel, der står bag det meget populære slankekonceptet Sense, er igen i år ambassadør for Alt for damernes Kvindeløb. Motion betyder meget for hende - og er derfor et aktivt tilvalg i en travl hverdag. 

"Jeg løber blandt andet ture med min mand i et tempo, hvor vi også kan tale sammen. Vi indlægger små intervaller, som fx at sprinte hen til den næste lygtepæl eller til enden af stien. Det giver lidt ekstra, når pulsen kommer op, og så er det altid sjovt at konkurrere lidt mod hinanden. Jeg går også mange ture og meget gerne i kuperet terræn. Jeg pakker mine drenge og mig selv ind i flyverdragter, og så traver vi afsted. Det er en skøn måde at være sammen på, og giver masser af god energi. Alt i alt kobler jeg ofte motion sammen med noget hyggeligt."

Hvor meget betyder motion for en sund livsstil?

"Motion betyder meget. Hvis du gerne vil tabe dig, er det nemmere at regulere et vægttab gennem kosten. Men i mine øjne er motion lig med sundhed. Motion styrker din krop og dine led, det styrker dit hormonelle system, og din insulinfølsomhed påvirkes meget af, om du er fysisk aktiv eller ej. Jeg dyrker selv motion, fordi jeg har lyst til det, og min krop skriger også efter det - især på dage, hvor jeg har siddet stille i mange timer.

Hvad anbefaler du dine sense’re?

"Sense følger de officielle anbefalinger om at være aktiv 30 minutter om dagen og at få pulsen op to til tre gange om ugen. Mit bedste råd er at finde en motionsform, som man kan lide, ellers holder det ikke på sigt."

Tilmeld dig Alt for damernes Kvindeløb

Hvilken form for motion dyrker du? 

"Jeg er begyndt at spille meget golf, fordi der er åbnet en golfbane tæt ved Kerteminde, hvor jeg har sommerhus. Det tager fem timer at gå banen rundt, og den er på godt 12 km. Jeg må indrømme, at jeg ofte løber hen til boldene, når jeg er afsted, så får jeg udfordret kroppen lidt ekstra. Jeg har også en god træner, der udfordrer mig, og så er det mentalt skønt. Derudover går og løber jeg, så meget jeg kan nå, og jeg dyrker yoga."

Hvad giver det dig at træne og at være aktiv?

"Motion giver mig en bedre kontrol - også i forhold til appetitregulering, og jeg stresser af. Når jeg spiller tre gange golf om ugen, spiser jeg selvfølgelig mere, men det regulerer sig helt naturligt. Jeg dyrker ikke motion for at tone kroppen, og jeg er meget stabil i min vægt, så motionen er helt sikkert mere for at øge velværen."

Beskriv en perfekt gå/løbetur? 

"Det bedste sted er et sted, hvor jeg får luft, natur, terræn og meget gerne vand, da det har en meditativ indflydelse på mig. Jeg går mange ture på stranden ved sommerhuset, da det ligger ved vandet."

Hvad er din motivation for at komme afsted?

"Gåture er skønne, fordi andre kan gå med, og jeg får gode snakke med en veninde eller min søster. Går jeg alene, lader jeg ofte mobilen blive hjemme for at få lidt fred, men jeg er også begyndt at lytte til podcasts, når jeg går. Det er måske lidt skørt, når jeg også søger afstressning på mine gåture, men jeg er vist bare den, jeg er og udnytter hvert minut."

Hvordan finder du tid til at dyrke motion i en travl hverdag?

"Jeg synes, at jeg er i en god balance. Jeg har ro og presser ikke mig selv. Jeg skal ikke nå noget, men har en helt naturlig balance mellem kost og motion i min dagligdag. Når jeg er på hotel, går jeg ofte i fitnessrummet og stepper – og det er ren og skær fordi jeg har lyst."

Du var også med sidste år. Hvad giver det dig at deltage i fx et kvindeløb?

"Sidste års løb var super hyggeligt. Der var mange sensere, der mødte op og deltog, og fællesskabet ved løbet tiltaler mig meget. Jeg går 5 kilometer sammen med dem, der kommer, og jeg glæder mig."

Læs også: Alt for damernes kvindeløb 2018: Årets løbetrøje er designet af ...

Dit bedste råd til at komme i gang med at træne?

"Du skal tænke: Hvad forhindrer mig i at komme ud at gå på lørdag? Stil dig selv det spørgsmål, for hvad er svaret? Er det dårlige undskyldninger, eller er der ingen reelle forhindringer? Find ud af, om eller hvad der står i vejen for, at du ikke kommer afsted. Og så er det jo bare med at komme ud af døren – og du behøver ikke at skulle løbe 5 eller 10 kilometer, du kan gå en skøn tur i rask tempo i skoven, i byen, ja hvor du end vil."

Anbefalet til dig