7 tegn på, at han aldrig bliver den kæreste, du drømmer om
SPONSORERET indhold

7 tegn på, at han aldrig bliver den kæreste, du drømmer om

Selv den bedste kan overse de klareste signaler, når forelskelsen topper.

Af: Mi Skjold Brix Foto: Getty Images
11. nov. 2015 | Livsstil | Eurowoman

KLUMME: En oplevelse, der ligger fem år tilbage i tiden, såede det første lille frø til klummen her:

Min mor ringer uventet til mig i en pause mellem forelæsningerne i Journalisthøjskolens grå beton og spørger, om hun må stikke hovedet forbi. Hun er faktisk liiige i nærheden (på P-pladsen). Med sig har mit 53-årige ophav sin veninde og en pakke. Det er første gang min mor befinder sig på min skole, og jeg undrer mig derfor en kende.

"Hva' så?!?"

"Vi har en gave til dig."

"Okay?"

Det er hverken min fødselsdag eller december.

De siger ikke mere, men kigger på gaven foran mig. Jeg løsner den firkantede pakkes papir, der afslører mere, end det skjuler. Det er en bog. Tydeligvis. Spændte som syv-årige i Strøgets Disney-butik ser de på, mens titlen åbenbarer sig:

'HAN ER BARE IKKE VILD MED DIG'

De slår en skamløs latter op, som jeg kun siden har hørt lignende fra Pernille i Bagedysten, og fryder sig over deres snedige bagholdsangreb.

"Du havde brug for at høre det. He's just not that into you", kvitterer min mor.

LÆS OGSÅ: 30 ting, jeg burde have droppet, inden jeg blev 30

Tættere på svingerklub end alter
Interventionen i fuld offentlighed har lært mig to ting. Ét: sandheden skal du ikke kun høre fra fulde folk og børn. To: Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting at læse bogens titel højt for sig selv en gang i mellem, og jeg skal fortælle hvorfor:

Min daværende fortabelse i endnu en bredskuldret, mørkhåret mand strak sig et par måneder endnu, før jeg fik lagt min last på hylden i en tåge af spildte tårer, fortvivlelse og erkendelse af, at min mor havde ret. Men min mors lidet subtile fingerpeg var langt fra første tegn gennem romancen på, at jeg var tættere på alteret end ham. Mentalt kunne han lige så godt have stået i en svingerklub, jeg var bare blind over for de mange hints og bedøvet af min egen (solo)forelskelse.

Og det var ikke første eller sidste gang i rækken af flirts og forhold, jeg har oplevet gennem min tid, at jeg har ignoreret ubalancen i en forelskelse for til sidst at hulke mig gennem erkendelsen: han er bare ikke vild med dig!

Hvor har jeg spildt mange tårer og tanker. Og hvor har jeg forpestet mange venskaber ved at lade snakketøjet gå i tomgang i røg og damp over en kold Hof med samme gamle klagesang, som sidste gang, jeg ignorerede de rødglødende STOP-signaler. Heldigvis fandt jeg ham, der dagligt frier til mig, og som jeg altid har lyst til at sige ja til, men vejen derhen kunne have været mindre pinefuld og langt sjovere, hvis jeg havde åbnet mine øjne lidt.

LÆS OGSÅ: 11 ting, ingen fortæller dig før du bliver gravid

For når en fyr er forelsket i dig, er du bare ikke i tvivl. Nager tvivlen, er det min erfaring, at det er på tide at komme videre og stoppe med at spilde tid og energi, for det koster i den sidste ende, hvis du er på udkig efter noget mere og ægte. Selvværdet lider overlast. Også selvom, du ikke kan se det i situationen. (Skulle mavefornemmelsen vise sig at have svigtet dig en sjælden gang, så skal han nok fortælle, at det er en dårlig idé, at du smutter, og så er I allerede nået lidt længere.)

Men grundlæggende er disse 7 tegn på, at han aldrig bliver den kæreste, du håber på, en god anledning til at vurdere, hvor meget tid, du vil bruge på jeres "forhold", hvis det dybest set giver mere møl end sommerfugle i maven:

1. Han vil ikke holde i hånd i offentligheden
Det er de færreste, der vedholdende vil tage afstand fra den person, der kan få deres hjerte til at banke lidt hurtigere, så hvis han ikke blot som en forsigtighed i begyndelsen, men kontinuerligt frabeder sig kærtegn på åben gade, vil første røde lampe begynde at blinke i vildskab hos mig. Been there, done that. Er han for genert eller for gavmild med sig selv til at ville ses med mig, kommer vi ikke længere.

2. Han har kun tid til at ses om søndagen
Det er fair nok at have travlt. Det kan vi alle sammen have, men hvis eneste tidspunkt, han tager initiativ til at mødes. er, når han alligevel ligger derhjemme i sine fedtede slacks med dundrende hovedpine og drømmen om en nummer 14 med ekstra ost og cola on the side, så fralægger jeg mig titlen som pauseklovn prompte.

3. "Det her er min veninde"
Han vil ikke kalde jer kærester... endnu. Heller ikke nu. Eller nu. Hvis manden har commitment issues er det selvfølgelig en værre skam, men det er en større skam, hvis du bliver hængende et par år, for så at finde ud af, at det er et uhelbredeligt problem, når du er en del af ligningen. Hvornår din tidshorisont er overskredet, ved kun du, men du bliver et gladere menneske af at respektere den. Hvordan kan du andet?

4. Han sidder altid med sin telefon, men...
Hvis han konstant svarer på dine beskeder en postgang for sent, selvom han altid sidder med sin telefon i hånden og aldrig tøver med at svare den, når I er sammen, er det på tide at spørge sig selv: hvad ville min kommentar være til en veninde i samme situation? Hvis han er så vild med dig, som du tror/håber, er det selvfølgelig meget synd for ham, at han er så dårlig til at vise det. Eller også viser han dig bare noget andet, end du håbede, og nu er det på tide, du åbner øjnene?

5. I taler ikke sammen – men knalder kun
Han ved ikke, hvor mange søskende du har, eller hvad du egentlig laver til dagligt. Og den eneste grund til, at dine veninder ved, hvem han er, er at du har fortalt om han. IRL er han M.I.A. Måske kan han få dig tættere på himlen, når I leger i lagnerne, men hvis hans interesse for at opleve dig helt tæt på begrænser sig til det fysiske, og hvis det er en kæreste, du leder efter, er det nu, du skal vælge nye græsgange.

6. Han giver komplimenter - bare ikke til dig
Hvis du forsøger at hale en fisk på krogen, der ikke kan finde ud af at give dig komplimenter, men derimod taler rosende om mange andre kvinder, der er både sjove, sexede og smukke, så er det muligt, at han prøver at sige noget, du ikke vil høre... Han fisker fortsat i andre vande.

7. Han snakker kun med andre damer, når I er i byen
Når jeg tager ud for at få mig én over tørsten med gemalen i dag, kan vi sagtens komme hjem og næsten ikke have talt sammen hele aftenen, fordi vi var sultne efter andet selskab og nye input. Men ingen er i tvivl om, at vi er et par på trods. Det er noget med et kys her og der. En hånd på hoften eller sød kommentar, men hvis dit hjertes udkårne reelt ikke skænker dig mere end en tanke hele aftenen er det måske på tide, at hale ham ned af piedestalen?

Bogen har jeg gemt som en påmindelse om, at intet crush er pinslen værd, og jeg vil gemme denne liste og præsentere den for mit afkom, når hun en dag kaster sig ud i datingens forvirrende, fantastiske jungle.

LÆS OGSÅ: 7 ting, du vil takke dig selv for at huske, hvis I går fra hinanden

LÆS OGSÅ: 4 single(u)vaner jeg ikke savner nu, hvor jeg er i et forhold

LÆS OGSÅ: Sådan konfronterer du din veninde med hendes mulige spiseforstyrrelse