Ømme muskler
SPONSORERET indhold

Aldrig mere øm: rul løbemusklerne

Du har sikkert hørt det? Strækøvelser hjælper ikke på muskelømhed, dagen efter din løbetur. Det er der til gengæld noget andet, der gør: Foam rolling!

Af: Christina Bølling
26. sep. 2013 | Livsstil | ALT for damerne


Stramme haser og lår, lægge og skinneben hører med til at være løber. Men det behøver ikke at være sådan nødvendigvis. De små mikroskopiske muskeloverrivninger, der gør nas efter en hård løbetur (eller anden træning) kan godt lide massage.

Ømme muskler og stramt bindevæv kan behandles og blødgøres med såkaldte foamrollers.En foam roller er en pølle i semi-hårdt skum, som du kan bruge til at løsne musklerne med. De er som sendt fra himlen til at trætte løbemuskler og gør dig samtidig til en bedre og mindre stiv løber.

Det tager ikke mange sekunder – ca. 60 sekunder per muskelgruppe (du kan gentage strækket flere gange, hvis du har behov) at ”rulle” de4-5 mest aktive muskler efter en løbetur. Og blot 5 minutters ”rolling” føles som 20 minutters sportsmassage. Rullen lægger op til, at du bruger din egen vægt til at blødgøre musklerne med.

Foam roller
Foam Roller, denintelligentekrop.dk, 249 kr.

LÆS OGSÅ: Løb forlænger livet mere end du tror

Her er 4 øvelser for de stramme muskler:

Forsiden af låret
1. Læg dig på underarmene ligesom, du skal lave en lav planke. Placer foam rolleren på tværs under dine lår.

2. Rul frem og tilbage og mærk, hvordan du får masseret låret. Prøv også at lade foam rolleren glide lidt ud på ydersiden af lårene (et lår ad gangen). Mange løbere er godt ømme på ydersiden.

Tip: Hvis du har stramme hoftebøjere, kan du placere rolleren under skiftevis den ene og den anden hofte og masser området nedenfor.

Bagsiden af låret
1. Sæt dig på bagdelen med strakte ben og placer armene som støtte i gulvet ud for hver hofte.

2. Placer rolleren under det ene eller begge baglår og bevæg dig frem og tilbage. Brug hænderne til at holde balancen med.

Bagdel
1. Sæt dig på rolleren med højre fod på venstre knæ og venstre fod solidt i gulvet foran dig. Hænderne placeret bagved, så du kan holde balancen.

2. Masser ballen grundigt ved at rulle frem og tilbage på foamrolleren. 3. Skift ben og gentag til modsatte side.

Lægge
1. Sid på gulvet med strakte ben foran kroppen, hænderne i gulvet som støtte ud for hver hofte.

2. Placer rolleren under den højre læg og placer venstre ben strakt oven på højre, så du får ekstra tyngde.

3. Rul frem og tilbage. Ca. 60 sekunder.

LÆS OGSÅ: Sådan booster du fertiliteten med løbetræning