Ane Høgsberg
SPONSORERET indhold

Ane Høgsberg: "Folk tror tit, at jeg er sur, men det er altså bare mit ansigt"

Komiker Ane Høgsberg om minutterne før hun går på scenen, om at have en stor samling af snowglobes og om nutidens individuelle kønsroller.

Af:: Simone Vedel H. Laursen Foto: Sethnicolas.com
06. dec. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvis du fik 10.000 kroner i hånden lige nu, hvad ville du så bruge dem på?

Uha, jamen så tror jeg, at jeg ville købe nogle gaver til min familie. Min mor ønsker sig en håndstøvsuger og en juicer. Jeg burde måske også betale noget restgæld. Men gaver er sjovere.

LÆS OGSÅ: Ruben Søltoft: "Det var en kæmpe forløsning! Jeg græd og græd og græd"

Færdiggør sætningen: Kønsrollerne i dag er …

– … noget meget individuelt. Og som man skal lade være med at blande sig i. I hvert fald i det private. Jeg synes, at det kan være så anstrengende, når andre stikker næsen i, hvad man gør derhjemme.

Hvad er det mest ligegyldige, du ejer?

– Jeg har en stor samling af rystekugler (snowglobes). De er relativt ligegyldige, eller de har i hvert fald ikke nogen anden funktion end at gøre mig glad, når jeg kigger på dem. Jeg samler også på Tigerdyr-kopper, det er vist også ret ligegyldigt.

Hvad har været dit livs længste minutter?

– Udover at vente på pakkepost, så er de længste minutter dem, som jeg har lige inden, at jeg skal på scenen. Jeg vil bare gerne op og underholde – og samtidig er jeg meget spændt på, om det går godt. Lige der, kan minutter føles som timer.

Hvornår har du sidst grædt af grin?

– Det gør jeg virkelig tit. Min kæreste og jeg griner så meget, at det er svært at skille øjeblikkene ad. Men jeg tror, at det sidste gang var over noget, som min hund havde gjort. Han er en stor hund med et endnu større underbid, så han ser tit virkelig sjov ud.

Hvilket rum i dit hjem holder du mest af og hvorfor?

– Min stue. Der er alle de materielle ting, som jeg holder mest af. Mine plader, mine bøger og mine billeder. Jeg elsker, at det er lejlighedens naturlige samlingssted – og jeg elsker at bruge tid i min sofa. I forlængelse af stuen er min altan, og det er så dejligt at have dørene åbne om sommeren og sidde og kigge ud.

LÆS OGSÅ: Laura Bro om forelskelse: "Jeg har ofte svært ved at tro på, at det er gengældt"

Hvilke ord/vendinger bruger du lidt for ofte?

– ”Jaameeen, altsåååå …” bruger jeg alt for meget som fyldsætning. “Niels” råber jeg meget (efter min hund), og så vil min manager sige, at jeg siger “fuck” for tit.

Hvilket talent ville du ønske, du havde?

– Jeg ville virkelig gerne kunne trylle. Det er så sejt! Eller måske være artist. Håndstandsartist. I et cirkus. Uden dyr. Det er dyrplageri. Men med masser af artister. Som selvfølgelig får god løn og har en ordentlig overenskomst.

Hvad er det sjoveste kompliment, du har fået?

– Der var engang en, der sagde til mig, at jeg lignede Ane Høgsberg. Jeg nænnede ikke at fortælle ham, at jeg var hende. Jeg sagde bare ”tak”.

Hvilket råd ville du give til dit yngre jeg?

– At hun skulle stresse mindre over småting, grine mere og gøre sig umage med de vigtige ting i livet.

Hvad antager folk fejlagtigt om dig?

– Folk tror tit, at jeg er sur, men det er altså bare mit ansigt. Når jeg slapper af, kan jeg godt se ret sur ud, og når jeg koncentrerer mig, ser jeg også sur ud. Men det er altså bare sådan, jeg ser ud. Jeg er faktisk et meget positivt menneske … synes jeg selv.

Anbefalet til dig