Parade, drag-show og koncerter: Se 7 fede events under Copenhagen Pride

Foto: Wilfred Gachau Copenhagen Pride foregår fra den 13. til den 21. august 2022 rundt om i hele hovedstaden.

Parade, drag-show og koncerter: Se 7 fede events under Copenhagen Pride

Hvad skal du lave under Copenhagen Pride-ugen, når hovedstaden igen i år iklædes regnbuer? Vi har samlet en række bud på events, som vi ser frem til, og som vi glæder os til at opleve!

Fest, kærlighed og masser af regnbuens farver!

Men også en mulighed for at blive klogere på livet som LGBTQ+-person.

Tag med til årets Copenhagen Pride 2022, som afholdes i dagene 13. august til 21. august.

Vi har udvalgt syv events, som har masser at byde på for enhver smag, hvis du vil være med til at hylde retten til at være den, du er.

Se med her:

WorldPride March 2021. Photo by Rikke Høyen copy.jpg
Foto: Rikke Høyen/Copenhagen Pride

Pride Parade - traditionsfyldt demonstration

For første gang i tre år vil den store, traditionsfyldte Pride Parade igen slange sig gennem de københavnske gader - og du kan være med! I år er det nemlig muligt at melde sig til paraden og gå med forskellige organisationer. For eksempel kan du gå i paraden med Amnesty International, LGBT Asylum eller LGBT+ Danmark.

Det er også muligt blot at stille sig langs ruten (som du finder lige her) og være med til at fejre mangfoldigheden og den demonstration for lige rettigheder, Pride Paraden er.

For at ære dem, der mistede livet og blev såret ved attentatet uden for London Pub i Oslo i juni 2022, går en delegation for Oslo Pride allerforrest, når årets Pride Parade påbegyndes. Lige bagved vil du finde repræsentanter fra LGBT Asylum, som kan fejre deres tiårs jubilæum, ligesom en ukrainsk LGBT+ delegation også går i front for at markere de menneskerettighedskrænkelser, som Rusland i øjeblikket begår.

Tid: Lørdag 20. august, klokken 13:00

Hvor: Paraden starter på Frederiksberg Rådhus og slutter på Rådhuspladsen/Pride Square.

CopenhagenPride2018_2 CREDIT Ewa Godd.jpg(Foto: Ewa Godd/Copenhagen Pride) 

Pride Show - den afsluttende fest

Pride Show er endelig tilbage på Pride Square som den ultimative fejring, når paraden er færdig. I år vil kunstnere som Ericka Jane (DK), Cakes Da Killa (US) og Elijah Kashmir (DK) kunne opleves på scenen. Pride Square forvandles på denne aften til et stort dansegulv foran Main Stage. Det bliver en fest, du ikke vil gå glip af!

Tid: Lørdag 20. august, klokken 14:00-23:45

Hvor: Rådhuspladsen/Pride Square, 1550 København V

Human Rights 2018 CREDIT Tobias Jørgensen.jpg(Foto: Tobias Jørgensen/Copenhagen Pride)

Pride Square - debatter, workshops og silent disco

Gennem hele ugen vil det være muligt at blive klogere, lære nyt og finde inspiration, når debatteltene på Pride Square åbner dørene for de mange planlagte arrangementer.

Lørdag den 13. august klokken 16:40 er der åbningstale ved Copenhagen Prides forperson, Lars Henriksen, hvorefter der er musik på scenen ved UBLU og Reveal Party.

I løbet af ugen vil du blandt andet kunne deltage i drag for begyndere-workshop, lære om antiracisme og LGBTI+ politik, tage til venskabsdating eller danse til silent disco i solnedgangens lys.

Det hele er gratis, og du kan finde alle de spændende begivenheder på Copenhagen Prides Facebookside.

Tid: Fra lørdag den 13. august til torsdag den 18. august

Hvor: Rådhuspladsen/Pride Square, 1550 København V

CopenhagenPride2018_12 CREDIT Tanya Randstoft.jpg(Foto: Tanya Randstoft/Copenhagen Pride)

Fluid Festival – kulturfestival under Priden

Ved Gammel Strands smukke omgivelser lige ud til Frederiksholms Kanal i Indre by finder Fluid Festival sted. Det er en festival, som hylder diversitet uden fordomme og uden stigmatisering. Festivalen præsenterer musik fra kvindelige LBT+ personer, gender queers og non-binære kunstnere, ligesom du vil kunne finde et aktivistisk og fremsynet debatforum, der hver dag præsenterer talks med aktivister fra hele verden.

Festivalen forløber over fire dage, hvor du blandt andet kan opleve koncerter med navne som Mekdes (onsdag den 17. august), Freja Kirk (torsdag den 18. august), Brimheim (fredag den 19. august) og Lydmor (lørdag den 20. august)

Læs meget mere, og se her programmet for Fluid Festival.

Tid: Fra onsdag den 17. august til lørdag 20. august

Hvor: Gammel Strand, 1202 København K

CopenhagenPride2018_18 CREDIT Tobias Jørgensen.jpgÅrets dragshow foregår på Pride Square. (Foto: Tobias Jørgensen/Copenhagen Pride)

Det store dragshow – verdens bedste drags

Dette event er en kæmpe traditionsaften under den årlige pride. Nogle år har dette show varet op til seks(!) timer – og det er det hele værd.

Værten er som altid Megan Moore, som du måske har set i ’Zulus Store Dragdyst’. Og selvom om vi intet kan sige om årets show på forhånd, er en ting dog sikkert: Der er dømt HØJT hår, HØJE sko og endnu HØJERE kindben.

I år foregår det hele igen på Pride Squares store scene, hvor mere end 20 fantastisk drags fra ind- og udland kommer til at optræde og give dig tonsvis af glimmer og glamour.

Læs mere om det fabelagtige event lige her.

Tid: Fredag 19. august, klokken 19.00-23.45

Hvor: Pride Square/Rådhuspladsen, 1550 København V

Børnepride 2022
Rådhushaven danner ramme om Copenhagen Børnepride 2022 (Foto: Haelin Byun/Copenhagen Pride)

Copenhagen Børnepride 2022 - pride i alle aldre

Sidste år arrangerede Copenhagen Pride et familieområde, og i år har de besluttet sig for at lave en pride dedikeret til børnene. Det er to dage i Rådhushaven, hvor regnbuebørn, deres voksne og andre, som ønsker at fejre mangfoldigheden i rolige og frie omgivelser, kan slå sig løs.

Rådhushaven er en smuk, naturligt afskærmet baghave, hvor der vil blive afviklet et mindre antal rytmiske aktiviteter og børnekoncerter. Der vil derudover være kreative værksteder og fysiske aktiviteter, som hele familien kan deltage i. Alt sammen i samme æstetiske ånd, som haven repræsenterer, og med fokus på hygge, leg og samvær.

Tid: Lørdag den 13. august og søndag den 14. august, klokken 9:00-16:00

Hvor: Rådhushaven, 1550 København V

Pride ART Fernisering
Foto: Copenhagen Pride

Pride ART Fernisering - udstilling af queer kunst

For første gang præsenterer Copenhagen Pride kunstudstillingen 'Pride Art: En Udstilling for Queer Kunst!'

Udstillingen består af værker af LGBTQAI+ kunstnere og er en platform og et læringsrum, hvor billedkunst, billedkunstnere og publikum kan forenes og være i dialog omkring identitet, køn og seksualitet.

Gå på opdagelse i værker af blandt andre Birk Thomassen, Bjørn Ignatius Øckenholt, Frida Rindal, Mina Paasche, Sonny Schneider og Linnea Waade Biermann.

Tid: Mandag den 15. august til lørdag den 20. august, klokken 10.00-20.00

Hvor: Nytorv, 1450 København

Se, hvad vi ellers skriver om: Samfund, Ligestilling, Lister, Guide, København og LGBTIQ+

610x200_woordy_knap2.jpeg