Bryllupsrejse

Foto: Getty Images, Shutterstock, PR, Atlantis Rejser, Jacob Termansen & Viejo Lobo Films Romantiske bryllupsrejsedestinationer

Bryllupsrejse: 6 romantiske rejser

6 romantiske getaways

Der er uanede muligheder, når den romantiske bryllupsrejse skal planlægges og bestilles. Vi har fundet seks destinationer, der – i såvel pris som type – imøde­kommer drømmen om en honeymoon på stranden, i naturen eller i byen.

Magiske Marrakech

En rejse til Marrakech i Marokko er den perfekte kombination af pulserende storbyliv og eksotisk 1001-nats-stemning.

BO
Riad Ilayka

Riad Ilayka er med sin centrale placering et godt bud på overnatning i Marrakech. Værelserne er indrettet med himmelsenge, smukt udskårne borde og farverige puder, mens man i den hyggelige gårdhave kan nyde morgenmaden i skyggen fra store palmeblade. Om eftermiddagen kan man på tagterrassen tage et velfortjent hvil i en solseng eller et svalende dyp i den lille pool.
Se mere på Riadilayka.com

SPIS
Gastro MK har i flere år ligget i toppen af Trustpilots lister for bedste restaurantoplevelse i Marrakech. Her kan I som noget helt særligt bestille en spa & dinner-menu – en kombination af et afslappende ophold i stedets spa, efterfulgt af en klassisk fransk-marrokansk menu. Gastro MK er med sin tusind og en nat-stemning det oplagte spisested.
Se mere på Maisonmk.com

OPLEV
Ali Ben Youssef Medersa
Udover at slentre i de smalle gader og handle i bazarerne, bør I lægge vejen forbi Ali ben Youssef Medersa, et islamisk studiecenter i de smukkeste bygninger, der viser, hvordan den spanske arkitektur blev kombineret med den mauriske. Engang havde 900 studerende deres daglige gang i de 132 værelser omkring den centrale gårdhave, men gradvist flyttede de over til det rivalerende universitet, Medersa Bou Inania. I dag står bygningerne, som var de stadig i brug, og den særlige ro hviler stadig over de ophøjede haller dekoreret med kakler, buer og søjler.
Se mere på Medersa-ben-youssef.com

Jardin Majorelle
Et must i Marrakech er en tur til Jardin Majorelle – en smuk, farverig blomsterhave, der i dag også indeholder et museum. Oprindeligt tilhørte bygning og have maleren Jaques Majorelle, men i 60'erne købte den franske designer Yves Saint Laurent huset og haven. Yves Saint Laurents aske er i øvrigt spredt i haven, da han inderligt elskede Jardin Majorelle.
Se mere på Jardinmajorelle.com

TRANSPORT
Atlantis arrangerer rejser til Marrakech i 8 dage/7 nætter inklusiv fly + ophold på Riad Ilayka med morgenmad, for 5.150 kr. pr. person.
Se mere på Atlantisrejser.dk

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at besøge Venedig på din næste ferie

Elegante Milano

Milano byder på fænomenal mad, masser af kunst og ene­stående arkitektur. Det perfekte sted at fejre kærligheden.

BO
Hotel Principe di Savoia
Siden 1920 har Hotel Principe di Savoia taget imod prominente gæster i de storslåede saloner på Piazza della Repubblica. I foyeren kaster store venetianske lysekroner glans over gobeliner og antikviteter, og værelserne er indrettet ligeså storslået. Særligt præsidentsuiten med tre værelser, tre badeværelser og egen pool har gennem tiderne huset kendte og kongelige. Lad jer forkæle på et hotel, hvor fordums elegance møder moderne luksus. Priser fra ca. 2.000 kr. for 2 personer i dobbeltværelse pr. nat.
Se mere på Principedisavoia.hotelsinmilan.it

SPIS
Il Verdi
Il Verdi er en af Milanos mest elegante restaurantoplevelser. Her spiser man pasta al dente med friskrevet parmesan og et drys persille side om side med byens bedre – og bedst klædte – borgerskab, der gerne har solbriller på og en skødehund med til frokosten. Maden er fænomenal!
Se mere på Ilverdi.it

Osteria Del Binari
Osteria Del Binari er et af de steder, man nemt havde overset, hvis ikke man vidste, det var der. Gemt bag et undseeligt indgangsparti, åbner sig en verden af italiensk leben i såvel den indendørs salon som i den udendørs gårdhave, hvor man under vinrankernes skygge kan nyde klassiske retter som pasta, risotto
og caprese.
Se mere på Osteriadelbinari.com

OPLEV
Villa Necchi Campiglio
Måske har du set filmen "I am love" med Tilda Swinton i rollen som hustru, mor og elskerinde, og sukket over de fabelagtigt smukke omgivelser i familiens villa. Den gode nyhed er, at filmen er optaget i Villa Necchi Campiglio, der ligger på en stille sidegade i Milanos ellers så hekstiske bymidte, og at villaen er åben for alle, der interesserer sig for smuk arkitektur og design af en anden verden. Villaen er tegnet af den milanesiske arkitekt Piero Portaluppi og opført i årene 1932-35 for den prominente Necchi Campiglio-familie, der tjente deres penge i stålindustrien. Arkitekturen slår benene væk under enhver besøgende med gulve af grøn marmor, skydedøre af messing, paneler af kirsebærtræ i et elegant, dekadent udtryk, man aldrig har set mage.
Se mere på Visitfai.it/villanecchi

Fondatione Prada
Fondazione Prada, en kunstfond etableret i 1995 af Prada-imperiets Miuccia Prada og Patrizio Bertelli, fik i 2015 eget udstillingssted i et tidligere industriområde lidt uden for Milano. Stjernearkitekten Rem Kolhaas' firma OMA byggede et gammelt destilleri om til et af de mest omtalte arkitektoniske værker i nyere tid – heriblandt et gyldent tårn dækket af bladguld. Filminstruktøren Wes Anderson har stået for udstillingsstedets café, hvor man kan stille sulten efter en rundtur på de mere end 20.000 kvadratmeter, der rummer noget af verdens mest interessante moderne kunst.
Se mere på Fondazioneprada.org

Tjek også: Kunstudstillingen i Pirelli HangarBicocca (Hangarbicocca.org) og galleriet Nilufar (Nilufar.com).

TRANSPORT
Lavprisselskaberne har billige billetter til Milano – helt ned til 400 kr. tur/retur. Booker I i god tid, har også de etablerede selskaber gode tilbud på under 1.000 kr. tur/retur. Fra begge lufthavne i Milano går der busser til centrum.

Eksotiske Bali

Bali er den perfekte destination, hvis I vil slappe af, spise godt og gå på opdagelse i tropiske skove og under havets overflade.

BO
The Damai
Langt fra masseturisme og overrendte barer ligger danskejede The Damai ved Lovina-bugten på øens nordkyst. Hotellet består af 14 villaer, hvorfra udsigten over bugten er magisk. Hotellet ligger i det bakkede, frodige landskab, hvilket er med til at understrege en følelse af afslappet luksus – Damai betyder netop "ro". Hotellet er desuden kendt for at dyrke økologiske grøntsager og har et økologisk landbrug. Man spiser derfor godt og sundt i restauranten, der også er velbesøgt af gæster, der ikke bor på hotellet. Man kan også deltage i madlavningskurser eller vandre ad de naturskønne stier til områdets vandfald.
Se mere på Thedamai.com

SPIS
The Legian Bali
Med udsigt til havet kan I på restauranten The Legian Bali nyde gourmetmad i international klasse. Temaet er fransk og seafood, og køkkenet er et miks af asiatiske og europæiske traditioner. Restauranten er især kendt for sin Evolve-menu med hele otte retter. Fra restauranten er der udsigt til stranden og havet, og efter middagen er det oplagt at nyde en drink eller kaffen i baren ved infinity-poolen. Husk at reservere bord.
Se mere på Lhm-hotels.com/legian-bali/en/dining/the-restaurant

OPLEV
Bali er en verdens mest naturskønne øer, der byder på alverdens former for aktivitet. Kysterne er en perlerække af berømte steder at surfe, og her kan I nemt leje udstyr, hvis I vil prøve kræfter med de perfekte bølger. Også snorkling og dykning er populært på Bali, og udstyret kan lejes langs strandene. I de fleste byer kan man leje cykler og knallerter, hvis man vil udforske øens tropiske skove eller se de mange rismarker. Mount Kinabalu på 4.095 meter er et yndet mål for bjergbestigere. På Bali er der desuden rig mulighed for fordybelse i meditation eller yoga.

TRANSPORT
Atlantis tilbyder pakker på 10 dage/8 nætter, inklusiv fly og ophold i egen villa på The Damai med morgenmad, for 10.200 kr. pr. person.
Se mere på Atlantisrejser.dk

LÆS OGSÅ: 12 eventyrlige bryllupsrejser

Naturskønne Tanzania

Er I til safari, smukke omgivelser og sol over ­savannen, er en bryllupsrejse til Tanzania et godt bud. Her kan I bo på hoteller eller i lodges.

BO
Rhotia Valley Tented Logde
Blot en halv times bumpet kørsel fra et af verdens mest spektakulære scener for vildt dyreliv, Ngorongoro-krateret i Tanzania, ligger Rhotia Valley Tented Lodge på en bakketop med udsigt over dalen. De fleste hoteller og lodges i området koster en formue, hvorimod Rhotia er til at betale. De overdækkede værelser, der i princippet består af et telt på en platform bygget højt over jorden, er enkelt og smagfuldt indrettede, mens hovedhuset rummer restaurant, stue og en stor veranda, hvor man i behagelige loungestole kan nyde en kold øl, mens solen sætter sig over savannen. Rhotia har desuden en skøn pool, hvor man kan svale sig i varmen, men det bedste ved stedet er næsten, at overskuddet fra gæsternes ophold går til et lokalt børnehjem og to lokale skoler i området. Herved kan man både nyde udsigten og en god smag i munden, når man læner sig tilbage efter en lang dag på safari.

Priser: Fra ca. 960 kr. pr. person pr. dag i dobbeltværelse og helpension i lavsæsonen (april og maj) til ca. 1.400 kr. i højsæsonen (januar, februar, juli, august, november og lidt af december).
Se mere på Rhotiavalley.com

SPIS
Bor man på Rhotia Valley Tented Lodge, er det også her, man spiser. Trods en venligtsindet lokal masai-befolkning, går turister ingen steder alene, og området er bevogtet af vagter døgnet rundt. Det er dog på ingen måde en ulempe, da Rhotia Lodge har eget bageri, økologisk farm og en grøntsagshave, så det meste af menuen laves af egen avl. Selv den friskpressede juice, mælken, smørret, og yoghurten er egen produktion, og skal man på safari, kommer man af sted ved solopgang – mæt af en solid økologisk morgenmad og friskbrygget kaffe på hjemmeristede bønner.

OPLEV
Nationalparken Serengeti står på ønskelisten for mange, særligt under den årlige migration, hvor det antages, at op mod to millioner dyr vandrer over de tørre sletter. Ngorongoro-krateret er et naturreservat, der grænser op til Serengeti, og som ofte kaldes for menneskehedens vugge, fordi man her har fundet 3,6 mio. år gamle menneskelignende fodspor. Der er en tæt bestand af gnuer, zebraer, gazeller, sorte næsehorn, vortesvin, flodheste, løver, leoparder, bavianer, bøfler og elefanter i området, så at tage på safari netop her, er en oplevelse ud over det sædvanlige.

Rhotia Valley Tented Lodge arrangerer safari i området, så tjek med dem, før I booker.

TRANSPORT
Hotellet arrangerer transport fra Manyara Airstrip og lufthavnene i Kilimanjaro, Nairobi og Dar es Salam. Kilimanjaro lufthavn er den nærmeste, men til og fra de øvrige er der mere trafik og derfor flere afgange. Fra byen Arusha ved Kilimanjaro lufthavn, tager det ca. 2,5 time i bil til Rhotia Valley Tented Lodge. Mindste rejsetid er ca. 24 timer, og flybilletter fra Kastrup fås til ca. 5.600 kr. tur/retur.

LÆS OGSÅ: Bryllup

Skønne Maldiverne

Maldiverne er et sandt paradis, der byder på spa, lysegrønt hav og kridhvidt sand. Mere afslappende og romantisk bliver det ikke.

BO
Centara Grand Island Resort & Spa
Centara Grand Island Resort er alt det, du drømmer om, når du forestiller dig en ferie på Maldiverne: Lysegrønt hav, kridhvidt sand og total afslapning i luksuriøse villaer, der er bygget på pæle i vandet. De 112 villaer ligger som perler på en snor og er forbundet af en lang gangbro, der ender på atollen, hvor hovedhus med spa og restaurant ligger. Alle værelser er udstyret med moderne bekvemmeligheder som tv, wi-fi og endda pejs. I hovedbygningen, og heromkring, finder man tennisbaner og pool.
Se mere på Centarahotels­-resorts.com

SPIS
Hvert resort på Maldiverne er anlagt på deres egen atol, og det er derfor ikke let at komme til at spise så mange andre steder end den ø, man bor på. Ofte har de forskellige resorts flere restauranter, så I kan spise lidt forskelligt hver aften. På Centara Grand Island Resort kan man spise på hele syv restauranter alt efter, om man har lyst til italiensk, seafood eller asiatisk.

OPLEV
Maldiverne har det mest fantastiske undervandsliv – ofte lige uden for din værelsesdør. Pak endelig snorkeludstyr – og kan du dykke, er det et must. Udstyr kan lejes på de fleste resorts. Book en sejltur i solnedgangen, lær at padle på et SUP-board, læn jer tilbage (i hinandens arme), og glæd jer over, hvor uendelig heldige I er, at I har mødt hinanden, og kan fejre det netop her.

TRANSPORT
Atlantis arrangerer rejser til Maldiverne i 9 dage/7 nætter inklusiv fly og ophold i strand suite på Centara Grand Island Resort med helpension, for 24.400 kr. per person.
Se mere på Atlantisrejser.dk

Romantiske Tulum

Der er oplevelser for enhver smag og pengepung i Tulum, der både byder på smukke strande og smukke hoteller.

BO
Nomade
Stranden i Tulum er strøet med smukke hoteller, der på hver deres måde imødekommer den afslappede "bare foot luxury"-stemning, man kommer for. Her er hoteller med hængekøjer, værelser bygget på pæle og med egne pools. Anbefalelsesværdigt er hotel Nomade, der med smukke, enkelt indrettede værelser, og en beliggenhed, der gør, at du kan vælte direkte ud af sengen til en morgendukkert i det turkisblå hav, udgør en romantisk getaway. Hotellet føles ikke overrendt som visse andre, og på den private strand kan man nyde dagene og hinandens selskab uden at skulle tage stilling til andet end det næste måltid i hotellets strandbar. På Nomade kan man desuden vælge mellem at bo i telt på stranden, i privat cabbana eller en suite med egen pool. Priser fra 1.500 kr. for 2 personer i dobbeltværelse pr. nat i september og oktober.
Se mere på Nomadetulum.com
Tjek også Papayaplayaproject.com og Jashitahotel.com

SPIS
Gitano
Har du brug for variation i udsigtstema, er Gitano med sin beliggenhed på jungle-siden af Tulum, et kærkomment alternativ til de mange restauranter og barer, hvor man bogstavelig talt spiser med tæerne i brændingen. På Gitano indtager man derimod sin drink og en serie af velsmagende tacos i junglelignende omgivelser, og stemningen når berusende højder.
Se mere på Gitanotulum.com

Hartwood
En udsøgt og velbesøgt restaurant med borde i sandet og friskfanget fisk på grillen. Hartwoods bæredygtige filosofi løber som en rød tråd gennem hele oplevelsen, der er noget nær det mest autentiske, Tulum har at byde på. Husk at bestil le bord!
Se mere på Hartwoodtulum.com

OPLEV
I er højst sandsynlig ikke taget til Tulum for at gå på museum eller flyve med drage. Kort sagt: Tulums hvide strande og uimodståeligt turkisblå vand er alt, du behøver at vide om din kommende bryllupsrejse-destination. Lad dagene gå med at dase i hotellets hængekøje mellem palmestammerne kun afløst af svalende svømmeture. Bliver du alligevel rastløs, ligger naturreservatet Sian Ka'an Reserve, der er på Unesco Verdensarvsliste, lige syd for Tulum. Her kan man opleve krokodiller, aber og masser af fuglearter, der ruger i de gamle Maya-ruiner. Også Tulums egne ruiner, der er nogle af de mest mystiske og maleriske præ-latinamerikanske ruiner på Mexicos Yucatán-halvø er bestemt et besøg værd. Portene til området åbner klokken 8, og morgentimerne er klart de bedste at opleve de spektakulære ruiner i.

TRANSPORT
Nærmeste lufthavn er Cancun, der ligger ca. 2 timers kørsel fra Tulum. Der går ingen direkte fly fra København, så mellemlandinger i f.eks. London er nødvendigt. Man kan være heldig at finde en forbindelse, hvor flyrejsen samlet lander på ca. 15-17 timer. Priser fra ca. 4.500 kr. pr. pers. tur/retur. Fra lufthavnen kan man enten leje en bil eller tage en bus, der kører hele tiden. Mange hoteller i Tulum sørger desuden for transport fra lufthavnen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryllup og Rejseguide