Bruger du mere tid på Facebook end på din egen økonomi?
SPONSORERET indhold

Få tjek på budgettet med din smartphone

Efter sigende lægger vi i snit 17 min på Facebook om dagen. Hvor lang tid bruger du? Du har nok ikke taget tid på det. Men du synes sikkert, at Facebook er sjovere end at klikke ind på budgettet, betale regninger, og tjekke up på hvordan lønkontoen har det.

Af: Ann Lehmann Erichsen Foto: Alamy
10. feb. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Men det burde du måske. I hvert fald viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har gennemført for Nordea bl.a., at 560.000 danskere har brugt månedslønnen før den næste rullede ind på kontoen, 350.000 har haft overtræk på kontoen uden at spørge banken først og 314.000 har haft søvnløse nætter over økonomien.

Når du lægger budgetter og danner dig overblik over din privatøkonomi, savner du måske det fællesskab og den feedback, som du er kender fra de virtuelle universer, men der er faktisk hjælp at hente, så det bliver sjovere og nemmere at holde øje med dine egne penge.

Brug din smartphone til at holde styr på pengene
Smartphonen ligger altid i lommen, og dermed ligger kontrollen med egen økonomi i din hule hånd. Gå i banken med din mobilapp det er nemt, og den er altid åben. Mangler du overblik over dit eget forbrug, er der netop kommet en ny app fra Penge- og Pensionspanelet, som du kan tjekke ud, som hedder "Lommebudget".

"Lommebudget" er mest møntet på unge og kan hjælpe med et overblik over, hvad dine penge går til, og til at lægge et budget. Men der er ingen aldersgrænse, så prøv den. Du kan også bruge indkøbskurven og finde ud af dit husholdningsforbrug.

Hvad med dig, har du styr på nattesøvn og økonomi?

Her er fem råd fra mig til dig så du kan tage kontrollen med din økonomi:

1. Læg et budget, hvor udgifterne ikke overstiger indtægterne og hvor der er sat lidt af til opsparing til uventede udgifter

2. Hold øje med at pengene strækker hele måneden fx ved at tjekke din konto i banken med mobilappen mindst en gang hver uge og få sms'er regelmæssigt med information om pengebeholdningen på din konto.

3. Brug mere tid på at passe på dine penge og dermed på dig selv fx ved at indføre faste rutiner omkring budget, regninger og planlægning af dine indkøb.

4. Læs om privatøkonomi og bid mærke i de nye regler der vedrører dig. Gem informationerne.

5. Husk at bede om hjælp til de områder, hvor du selv savner viden.

LÆS OGSÅ: Sådan får du styr på din økonomi i 2014