Danskerne vil gerne kysses mere

Hvem kysser hvem?

Får du nok kys?

76,4 procent af danske mænd og 66 procent danske kvinder mener, at det altid er dem, som tager initiativet til at kysse deres partner, ifølge ny undersøgelse.

Danskerne efterlyser flere kys af kæresten, hvis man skal tro en ny undersøgelse fra dating-sitet Zoosk blandt 1.303 af dets danske medlemmer.

Mændene føler sig mest snydt. I hvert fald mener 76,4 procent af mændene mod 66 procent af kvinderne, at det altid er dem, som tager initiativet til at kysse deres partner. 

Det skriver Zoosk.dk i en pressemeddelelse om undersøgelsen, der er lavet i forbindelse med den internationale kyssedag. 

Læs også: Sådan får du en romantisk sommer

Men sexolog Jakob Olrik advarer mod at fokusere på, hvem der tager mest initiativ. Det kan nemlig være en dræber for forholdet. Han opfordrer i stedet danskerne til at kysse deres partnere mere:

"Kys er desværre sammenlignet med mange andre lande virkelig undervurderet i Danmark. Hvis vi blev bedre til at kysse hinanden, er jeg overbevist om, at vi ville smile mere i hverdagen. At kysse sin kæreste er for de fleste danskere meget intimt og eksklusivt, men Zoosk-undersøgelsen kan tyde på, at de danske mænd og kvinder har en opfattelse af, at de bliver kysset for lidt, og ingen af parterne tager ansvar," siger Jakob Olrik i meddelelsen, og fortsætter:

"Forskere har fundet ud af, at når vores læber berører hinanden, producerer vi adrenalin og de såkaldte kærligheds-hormoner fenyletylamin og serotonin, som både frembringer samme lykkefølelse som forelskelse og virker afstressende på sindet. Det kræver kun, at vi kysser kæresten 10 minutter i træk, og det kan man jo nemt ordne ved at indføre nogle daglige kysseritualer."

Læs også: Bliv nyforelsket med 7 tip

Indfør nye kysseritualer
Zoosk-undersøgelsen viser, at kun 5,3 procent af danskerne fortrækker et hurtigt kys på munden, og de flestes yndlingskys enten er tungekysset (48,2 procent) eller et enkelt, sensuelt kys på læberne (43,2 procent), er alle forudsætningerne på plads i forhold til, at danskerne kan blive bedre til at kysse hinanden.

"Det kan være en god ide at aftale et fast kyssetidspunkt, hvis man har tendens til at glemme at kysse hinanden langt og inderligt. Desudenskal man prøve at sætte tempoet ned, så man nærmest kysser i slowmotion. På den måde vil man sanse kysset og nyde følelsen, som spreder sig i kroppen og sindet endnu mere," siger Jakob Olrik.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført online blandt Zoosk-medlemmer, hvor 13.322 respondenter (heraf 1.303 danskere) har deltaget i spørgeskemaundersøgelsen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Psykologi

610x200_woordy_dmjpg.jpg