Guide til Odense
SPONSORERET indhold

Guide til skønne Odense: "Hvis du planlægger i god tid, kan du være heldig at få bord her"

I otte år har Odenses bymidte været under rekonstruktion, imens en letbane og et helt nyt boligkvarter har taget form. Men nu er det farvel til kraner, byggepladser og afspærringer, og ALT for damernes chefredaktør glæder sig til at se sin by blive taget i brug i sin nye form.

Af: Rikke Dal Støttrup Foto: Visit Denmark, Visit Odense, Nicholas Tommerup m.fl.
13. apr. 2022 | Livsstil

For første gang i mine 25 år som odenseaner kan jeg helhjertet anbefale dig at bruge en weekend her i Danmarks tredjestørste by.

For første gang hænger byen sammen. Væk er den firesporede vej, som før skilte gågaden fra den historiske bydel, så nu vil en tur gennem byen naturligt føre dig fra de mange typiske kædebutikker i Vestergade over i det mere nichede miljø i Overgade og H.C. Andersen-kvarteret.

LÆS OGSÅ: CITYGUIDE: Gå på opdagelse i eventyrlige Odense

Domkirken i Odense
Domkirken i Odense
Odense Letbane
Odense letbane

Kig indenfor hos den pastelglade interiørbutik Fabrek og nabobutikken Tine K. Home. Kaffen skal drikkes hos Nelles, hvor der altid er en hjemlig og uprætentiøs stemning.

Onsdage og lørdage formiddage finder du lige rundt om hjørnet Grønttorvet Marked med friske fynske råvarer. Er du til en lækker frokost med gourmetsmørrebrød, skal du finde ind i ”stalden” hos Oluf Bagers Gaard i Nørregade, en købmandsgård, som har mere end 400 års historie siddende i bindingsværket.

Anarkist
Anarkist
Bindingsværkshus
H.C. Andersen-kvarteret

LÆS OGSÅ: Ferie på smukke Sydfyn: Få en insiders guide til de bedste tips

I sammensyningen af byen er også opstået et helt nyt strøg på Albanigade, hvor især mikrobryggeriet Anarkist og brunch- og frokostcafeen Bar Unika er værd at gå efter.

På vej tilbage skal du gå igennem Eventyrhaven, som ligger lige ved Odense Domkirke og Odense Rådhus og løber langs Odense å. Alt efter årstiden er bedene fyldt med forårsløg, dahliaer og stauder, og her er masser af bænke, skulpturer og trapper. Du kan følge åen bag om centrum til Munke Mose,
hvorfra du kan stige ombord på åfarten – enten for bare at sejle op ad åen og nedad igen. Eller for at stå af ved Odense Zoo, som altid er et kæmpehit – selvfølgelig mest hvis du har mindre børn, men også for voksne er haven en gennemtænkt totaloplevelse.

Munke Mose
Munke Mose
Brandts Klædefabrik
Brandts Klædefabrik

Du kan også blive inde i byen, og så skal du gå forbi Brandts Klædefabrik. Du kan shoppe i passagens specialbutikker eller besøge museet Brandts, som dette forår blandt andet har en udstilling med Katrine Ærtebjerg. Und også dig selv at stikke næsen indenfor i det nye, ambitiøse galleri med ung samtidskunst hos Jonathan Kvium i Albert Contemporary. Du er garanteret en opdateret smag og en passioneret indføring i kunstens verden.

Hvis du planlægger din tur til Odense i god tid, kan du være heldig at kunne bestille bord hos ARO, der ligger på det helt rå Østerbro. I en gammel maskinfabrik har de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe skabt en ambitiøs madlegeplads, der ikke lader noget tilbage i forhold til deres fortid på bl.a. Geranium, Le Sommelier, D’Angleterre og Pluto.

LÆS OGSÅ: Her er 10 is-oplevelser, du ikke må snyde dig selv for

Eventyrhaven
Eventyrhaven
Odense Havnebad
Havnebadet

Anbefalet til dig