Helle Thorning-Schmidt
SPONSORERET indhold

Helle Thorning-Schmidt: ”Jeg er mest bekymret for, at det hele går op i luft igen”

For Helle Thorning-Schmidt er det værste, der kan ske for sexismedebatten, at den forstummer. I hendes øjne rykker det nemlig kun noget, hvis vi bliver ved med at tage snakken om kulturen på arbejdspladserne. Det siger hun i Egmont-teltet på dette års Folkemøde.

Af:: Emma Fjalland Lund Foto: Peter Hauerbach / HER&NU og Privat
17. jun. 2022 | Livsstil | ALT.dk

Helle Thorning-Schmidt er bekymret for, at sexismedebatten vil tie. For hende er det nemlig vigtigt, at vi ikke bare læner os tilbage, men bliver ved med at tale om arbejdskulturen. For kun på den måde kan vi ændre den, mener hun.

Det sagde hun i Egmonts telt på Folkemødet, hvor ALT for damernes chefredaktør Rikke Dal Støttrup havde inviteret til debat om sexismeopgøret. Foruden den tidligere statsminister sad TV 2-direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og direktør for Netcompany, André Rogaczewski, også i panelet.

”Jeg er mest bekymret for, at det hele går op i røg igen, fordi det også er besværligt at tage de her snakke igen. Vi bliver trætte af det,” siger Helle Thorning-Schmidt.

”Jeg håber, at dem, der leder virksomhederne, har kræfterne til at holde fast i, at vi altså vil have nogle kvantespring på det her område nu."

panelet.jpg

I debatpanalet sad tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt, direktør for Netcompany André Rogaczewski og TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen. ALT for damernes chefredaktør Rikke Dal Støttrup var moderator.

Ændring af arbejdspladserne

I debatten i Egmont-teltet på det igangværende Folkemøde gav Helle Thorning-Schmidt også udtryk for, at hun kræver en større ændring i måden at tænke på ude på arbejdspladserne. Ifølge hende er det nuværende arbejdsmarked nemlig indrettet, så kvinderne både skal ligne og opføre sig som mændene – og det vil hun gerne have lavet om.

”Vi skal være meget opmærksomme på, om det er kvinderne, der skal passe ind i de gammeldags systemer, eller om vi skal lave systemerne lidt om, så kvinderne og det, de kommer med, kan passe ind på vores arbejdsmarked,” fortæller den tidligere statsminister under debatten i Egmont-teltet.

”Både mænd og kvinder vil ikke længere kun gå efter prestige og penge, men vil i lige så høj grad skilte med deres skills og det, de kan, samt de går hen mod de virksomheder, som har de værdier, som de gerne vil være en del af. Noget af det kommer af sig selv, men vi vil komme til at arbejde med det her i rigtig, rigtig lang tid.”

Se hele debatten på Egmont Fondens Facebookside her.

Anbefalet til dig