"Jeg troede, at jeg var god til at date"
SPONSORERET indhold

"Jeg troede, at jeg var god til at date"

Katrine fra 'Date mig på DR3' har lært en hel del om dating.

Af: Fortalt til Tine Brødegaard
30. apr. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Ville du sætte dit navn og nummer på et kæmpe reklameskilt med et opråb om, at du søger en date?

Det har Katrine gjort som led i programmet 'Date mig på DR3', som sluttede onsdag aften. Med hjælp fra datingpsykologer har hun uge efter uge været på date i håb om at møde HAM.

Her får du Katrines historie om, hvad hun har lært af oplevelsen - og hvad hendes bedste datingråd er...

LÆS OGSÅ: "Man skal helst ikke have nogen følelser, når man er single"

Ens kærlighedsliv er et meget personligt emne, så det spørger jeg også mig selv om, men jeg blev fanget af, at det for en gang skyld var et program, hvor man fik tid til at lære den man dater at kende. Det er ikke 'Dagens mand' (datingprogram på TV2, red.), hvor man kun har fem minutter til at vurdere mændene eller mere reality-agtige programmer.

Jeg ser det mere som et generationsportræt af, hvad det vil sige at være 30 år og single, end som et decideret datingprogram. For hvordan spiller vi datingspillet i dag med Tinder og med alle de andre muligheder? Bliver vi bedre eller dårligere til at date?

Det første spørgsmål man får fra venner og familie, når man er single og har været til fest eller i byen er: Nå, har du mødt en mand? Var der nogle søde fyre? Der et pres fra omverdenen om, at man aktivt skal søge efter en mand. Men jeg spørger jo ingen af de kærestepar, jeg kender, om: hvordan går det med jeres forhold?

Jeg vil hellere vente på den rigtige mand end at være sammen med hvem som helst. Der kan også være noget om, at med den holdning, så gør du ikke nok for det. Som single får man i hvert fald hurtigt at vide, at man er kræsen.

LÆS OGSÅ: Signe Lindkvist: "Jeg snakker for meget og larmer, drikker mig for fuld til festerne"

Det overraskede mig, hvor svært det var at date med kamera på – og hvor få fyre, der har lyst til det. Jeg kan godt forstå det, men det er en træls situation for mig. Min udfordring har været, at mænd gerne vil på date, så snart programmet er slut. Men jeg håber jo, at det er for sent til den tid. Så jeg tænker: "come on, vær lidt modig" - de kan jo være sikre på, at det handler om mig og ikke om dem. Der er desuden Champions League hver onsdag, så mange mænd ser slet ikke programmet. Men jeg får mange henvendelser fra kvinder, som synes det er svært at date, så på den måde er det stadig en succes for mig at være med.

Jeg var på vindate med en der hedder Kristian, som jeg aldrig havde givet en chance uden for programmet. Men det viste sig, at han var den eneste fyr, jeg datede, som gav mig modspil. Der kom noget rigtig godt ud af at udfordre mig selv ved at vælge en type jeg ellers ikke ville have valgt, ved at bruge de ting jeg har lært af eksperterne.

Jeg ville også ønske, at jeg selv havde fået et kursus i, hvordan man opfører sig på tv, uden at det bliver super akavet. Der sker noget, når der tages et kamera op, man ændrer sig en smule uden at man kan forklare det.

Det mest irriterende har været, at jeg har været nødt til at haste noget igennem, så snart jeg har skrevet sammen med en mand en eller få gange, fordi der skal være en ny date fra uge til uge.

Jeg troede, at jeg var god til at date. Før programmet har jeg tit efter en date haft fornemmelsen: Efter en "den var der ikke lige, men måske næste gang". Men i programmet siger datingpsykologen, at vi har for høje forventninger til, hvor hurtigt følelser udvikler sig. Vi ser for mange Disneyfilm. Når vi mødes til den der uforpligtende kop kaffe, for at se, "om det er noget", så investerer vi for lidt af os selv. Det kan jeg godt genkende.

Det med at omgivelserne skal arbejde for en, hvis følelserne skal opstå, har været en åbenbaring for mig. Man behøver ikke at tage på romantisk skovtur eller noget andet krævende, men det handler om at finde ud af, hvordan man giver noget af sig selv uden at sælge hele pakken. Jeg har for eksempel været på cykelsafari, rulleskøjtedate og badmintondate.

Det er også godt, hvis der er noget spænding på daten og der sker noget uventet, så pulsen kommer op. Så er der større chancer for, at der opstår noget imellem parret, end hvis man bare lige mødes på Baresso.

LÆS OGSÅ: "Som single forstår jeg SÅ godt, at mange er utro"

Jeg har høje krav til mavefornemmelse og til kemi, når jeg møder en mand, så jeg har ikke prioriteret højt nok at fortælle, om det jeg brænder for, og hvem jeg er, frem for at fortælle hvad jeg laver, og hvor mange søskende jeg har osv. Man skal fortælle de ting om sig selv, der giver en et glimt i øjet. Nu tror jeg ikke, at man bliver så hurtigt forelsket, som jeg tidligere har troet.

Når man starter nyt forhold, glemmer man, at man starter forfra, og at alle de samme følelser ikke kan være der igen med det samme, siger datingpsykologen. Det tror jeg er rigtigt. Jeg vil nnødig bruge ordet kræsen og høje krav om mig selv, for det synes jeg ikke, jeg har, men måske stiller jeg for høje krav til mavefornemmelsen.

Det går galt med Tinder, fordi man skal bare se, om det er noget, og så går man hjem og swiper videre. Sæt noget på spil, lad være med bare at tage en kaffedate. Husk at følelser ikke opstår så hurtigt og giv mændene en chance – også dem du ikke tror, at du er interesseret i.


Katrines update efter sidste program onsdag 29. april:

God afslutning på programmet. Synes det sidste afsnit var der, hvor jeg kunne kende mig selv allermest fordi der er mere energi over mig. Måske fordi det var klippet sådan (synes nogen gange jeg har været fremstillet lidt for seriøst) - men måske os fordi jeg har vænnet mig mere til kamera og kan være mere mig selv. Og så var der vigtige pointer igår: "Sørg for at have det fedeste liv for dig selv" - "og smil og vær glad" - det er det bedste man kan gøre, for at finde kærligheden.

En vigtig konklusion som ikke var med igår, men som kom frem sammen med parterapeuten: Jeg er meget umiddelbar og nok ret fysisk i min kontakt og det jeg falder for, og er derfor i virkeligheden nok mest til at finde en fyr gennem netværk/omgivelser, hvor man langsomt lærer hinanden at kende, hvor kropsprog og udstråling er helt naturligt og uden formålet er decideret "nu skal vi to finde ud af om vi kan li hinanden" - som en date ofte bliver.

Man kunne tro det var målstregen jeg netop var nået, men i virkeligheden oplever jeg det nærmere som startlinjen. Jeg er mere end nogen sinde klar til sommer og til at finde manden, der kan få mig til at glemme alle dagens og verdens udfordringer over en flaske rødvin.

Følg Katrine - date mig på DR3 - de kommende måneder for at se, hvordan det går i datinglivet.

LÆS OGSÅ: "Kærlighed behøver ikke at gøre så ondt"

LÆS OGSÅ: 8 tegn på, at han er manden, du skal have børn med

LÆS OGSÅ: Hvornår er det okay at slå op med en veninde?