Julie Rudbæk
SPONSORERET indhold

Julie Rudbæk: "Jeg kan godt lide, når folk overrasker mig"

Skuespiller Julie Rudbæk om hele tiden at få nye drømme, om venskab og om at ville overraskes i livet og af andre.

Af:: Emma Kleist Christensen Foto: Sille Veilmark
29. dec. 2018 | Livsstil

Hvornår er du helt dig selv?

– Forhåbentligt er jeg mig selv det meste af tiden. Men at være i selskab med rigtig gode venner, der kender mig fuldstændig, gør som oftest, at jeg bliver den mest autentiske udgave af mig selv.

Hvordan skal man være for at blive din ven?

– Jeg har ikke lavet en tjekliste … Endnu. Mine venner er heldigvis en mangfoldig blanding. Men nogle gennemgående træk er nok, at de er sjove, uhøjtidelige, kærlige og omsorgsfulde. Og alle mine venner har en vis form for nysgerrighed og lyst til at snakke dybt og fundere over livet. Det skaber stærkere bånd og samhørighed.

Hvornår vidste du, hvad du skulle bruge dit liv på?

– Jeg har siden jeg var helt lille vidst, at jeg gerne ville være skuespiller. Men at jeg også skulle ende med at skrive, producere og instruere og arbejde med satire, det er noget, der er kommet løbende. Heldigvis. For det er dejligt at blive overrasket over, at nye drømme hele tiden kommer til. Og så er der det der med børn og kærligheden. Det kommer vel også på et tidspunkt. Det må det i hvert fald gerne.

LÆS OGSÅ: Sebastian Jessen: "Det overgår alt at skabe et liv med den, man elsker"

Hvornår har du været mest bange?

– Jeg har haft lidt flyskræk efter en dårlig oplevelse i Afrika. Så fordi jeg nægter at stoppe med at flyve, har jeg de seneste år kæmpet med angst, hver gang flyet letter. Det er følelsen af totalt kontrolslip og en slags dødsangst, der kan ramme mig. Men jeg bliver ved med at flyve, og angsten bliver mindre og mindre for hver god tur jeg har.

Hvad er det mest mærkelige, en mand har sagt til dig?

– Jeg har hørt mange mærkelige ting, og sikkert også selv sagt mange mærkelige ting. Jeg kan godt lide når folk overrasker mig lidt. Det værste er at sige det forudsigelige.

Hvornår har du sidst grædt af grin?

– Sikkert af et eller andet Jesper (Zuschlag, red.), min makker og bedste ven, har gjort eller sagt. Det er i hvert fald oftest ham, der får mig til at grine. Generelt får jeg tit tårer i øjnene, når jeg griner.

Er der et karaktertræk, du misunder mænd for at besidde?

– Mænd er gode til at lade ting ligge og komme videre. Vi kvinder kan godt komme til at hænge os lidt for meget i tingene. ”Let it go!”. Det kan jeg huske, at min ekskæreste tit sagde til mig. Og han havde jo ret.

Hvad er dit mest irriterende karaktertræk?

– Jeg kan godt komme til at grine, når andre mennesker kommer til skade eller dummer sig. Det er ikke særligt sympatisk.

LÆS OGSÅ: "Jeg er forholdsvis generøs, men please nogen - det gør jeg kraftedeme ikke"

Hvilket træk holder du mest af hos dig selv?

– På trods af at jeg kan komme til at grine lidt af folk, synes jeg faktisk, at jeg er ret god til mennesker. Jeg bilder mig i hvert fald selv ind, at jeg er godt selskab.

Hvad antager folk fejlagtigt om dig?

– At jeg er 30 år. For jeg ER blevet 31.

Hvilket råd ville du give til dit yngre jeg?

– Slap af. Du skal nok opnå alle de ting, du gerne vil i livet, men du får bare ikke det hele på én gang. Du skal igennem en masse omveje for at nå derhen – og husk også at nyde dem. Målet er ikke altid det sjoveste, så hav tålmodighed. Alting kommer, når det skal komme.

Hvilket råd ville dit yngre jeg give til dig?

– Husk at blive ved med at lade dig imponere og med at have et åbent sind. Også selvom du er blevet klogere af erfaring og tror, du ved, hvordan tingene er.

Jeg kunne aldrig finde på at …

– Nøjes.

Anbefalet til dig