Ken Follett er tilbage med et mesterværk

Ken Follett er tilbage med et mesterværk

Med romanen ”Aftentid og Morgengry” har den verdensberømte forfatter skrevet en spændende forhistorie til Jordens Søjler om kampe, kærlighed og rivalisering

Den walisiske succesforfatter Ken Follett er tilbage med en ny stor spændingsroman. Med ”Aftentid og Morgengry” tager Ken Follett sine mange læsere tilbage til Kingsbridge i en fortælling om de dramatiske begivenheder, der ledte op til bestselleren ”Jordens Søjler”.

Ken Follets har altid været kendt for sine historiske romaner, og hans fascination af katedraler fik ham i 1980’erne til at skrive middelalderromanen ”Jordens søjler” og efterfølgeren ”Uendelige verden”.

Siden har han bl.a. skrevet Century-trilogien om det 20. århundrede, hvor passionerede karakterer i fem familier og nationaliteter kæmper for frihed og kommer helt tæt på de historiske begivenheder og historiske personer på den politiske scene.

Ny roman skrevet på kun to og et halvt år

Ken Follett har gennem årene skrevet meget om Kingsbridge, men han havde egentlig slet ikke forestillet sig, at han skulle skrive en ny spændingsroman om tiden i Kingsbridge før ”Jordens Søjler”.

”En dag begyndte jeg at tænke over, hvordan byen mon var for lang tid siden. Måske var det en landsby? Måske var der næsten ikke noget? Hvordan voksede den, og hvordan blomstrede den? Og jeg oplever, at den måde at tænke på – altså, hvordan en landsby udvikler sig til en by – ret ofte inspirerer til dramatiske historier; kærlighedshistorier og rivalisering og kampe”, fortæller Ken Follett og fortsætter:

”Det tog mig to og et halvt år at skrive bogen. Og det er en anelse hurtigere, end jeg plejer. Det tager mig normalt tre år. Men at skrive denne bog var nemt og spændende og hurtigt”, tilføjer han.

1000 år tilbage i tiden

Netop spænding er et centralt tema i ”Aftentid og Morgengry”, hvor læseren bliver taget 1000 år tilbage i tiden – til en periode med kærlighed og ære, vold, drømme og håb.

Året er 997. England befinder sig på tærsklen til middelalderen, og landet er under angreb fra alle sider. Kongens greb om landet er svækket, de magtfulde udnytter de svageste, og blodsudgydelser hører hverdagen til.Ken-follet-aftentid-og-morgengry---intext.jpg

Aftentid og Morgengry udkommer 15. september 2020. Oversat af Alis Friis Caspersen, 840 sider, 399,95 kr. (vejl.)

I denne kaotiske tid følger vi tre personer, som alle forsøger at forfølge deres drømme: en ung bådebygger, en normannisk komtesse og en fremsynet munk. Men de tre hovedpersoner har stærke kræfter imod sig, ikke mindst i skikkelse af en nådesløs biskop, der ingen midler skyr for at bevare sin magt og velstand.

Om forfatteren

Ken-follet-aftentid-og-morgengry---intext1.jpg

Ken Follett (f. 1949) er med over 170 millioner solgte bøger på verdensplan en af verdens bedst sælgende forfattere. Han har skrevet en række spændingsromaner, men er i Danmark bedst kendt for sin store Century-trilogi om det 20. århundrede samt de tre middelalderromaner Jordens søjler (1989), Uendelige verden (2007) og Den Evige Ild (2017).

Aftentid og Morgengry udkommer 15. september 2020. Oversat af Alis Friis Caspersen, 840 sider, 399,95 kr. (vejl.)