Lotte Mejlhede
SPONSORERET indhold

Lotte Mejlhede: Min datters fødsel hjalp mig videre

Det var en kæmpe bet for Lotte Mejlhede, da hun i 2005 følte sig nødsaget til at gå af som souschef på TV2 Nyhederne.

Af: Marie-Louise Truelsen Foto: Anne Mie Drewes
04. dec. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Det skete på grund af et dårligt researchet indslag om "Triple A-sagen", hvor to indvandrere fortalte, at de og banden ville overtage "fucking Sjælland og København". De to trak efterfølgende deres udtalelser tilbage og TV2 kunne ikke bevise, at "Triple A" rent faktisk eksisterede.

Menneskeligt og professionelt er Lotte Mejlhede kommet sig over sagen ved, at "tiden læger alle sår", som hun siger og tilføjer:

– Og så gik jeg, mens jeg var højgravid. Folk sagde, jamen, så har du noget andet at tænke på, og jeg havde det sådan, ja, det er jo bare ikke den skønne måde at gå på barsel på. Tingene var kaos rent professionelt, jeg havde fået et kæmpe rids i lakken, og samtidig blev det lidt forventet, at jeg kunne være sådan, gud, hvor er det hele vidunderligt, nu skal jeg på barsel. Det var svært at gå helhjertet ind i det, men heldigvis sker der jo det vidunderlige, når du får et barn, at så ER du faktisk nødt til at tænke på noget andet. Pludselig er der et lille væsen, der har brug for dig, og når det er ens første barn, er det på alle måder en kæmpe omvæltning. Så min datters fødsel hjalp mig jo faktisk videre, jeg fik lagt afstand til mit arbejde, og jeg fandt ud af, at livet går videre. Men altså – man skal ikke tro, at det bare var nemt for mig. Journalistikken og mit arbejde er så stor en del af min selvforståelse, så det skal bare være på plads.

Da Lotte Mejlhede skulle tilbage fra barsel, blev hun bedt om at være med til at starte TV2 News op.

Børn eller ikke børn?
Den ambitiøse journalist var 39 år, da hun fik et barn med sin mand fotografen Bjarke Ørsted.

– Så vi var meget længe om at beslutte os for, om vi skulle have børn. Vi levede et meget egocentrisk liv, og det var ikke et liv, hvor jeg gik og tænkte, at det var et stort savn, at vi ikke havde børn. Så det var en reel beslutning, vi skulle træffe. Ville vi – eller ville vi ikke – have børn, siger Lotte Mejlhede, der kalder det at blive mor, for det største, der er sket i hendes liv.

Lotte Mejlhede tager nu sin lille familie med til Bruxelles og et prestigefuldt job som EU-korrespondent, fortæller hun i denne uges store interview i ALT for damerne.

Læs hele interviewet med Lotte Mejlhede i denne uges ALT for damerne 49/2013.