Malene Madsen woba
SPONSORERET indhold

Fra skater til succesfuld erhvervskvinde: "Alt for mange tror på denne myte"

Malene Madsen har fået tre store priser som Årets CEO af Dansk Industri, Talent100 af Berlingske Tidende samt en plads blandt Top-25 af kvindelige iværksættere af Dansk Erhverv. Hun har skabt en virksomhed, der lige har fået 18 millioner kroner til at slå igennem internationalt, men har samtidig fokus på, at familien med to små børn skal have kærlighed og nærvær.

Af: Julie Lindegaard Foto: Privat
05. okt. 2022 | Livsstil | ALT for damerne

Et cykeluheld med dødelig udgang blev en game-changer for Malene Madsen. Hun var på vej ind i en forskerkarriere, men ændrede kurs, da hendes ven og mentor pludselig døde i et uheld.

Det fortæller hun i ALT for damernes podcasten Iværksætterkvinder.

”Jeg havde netop fået godkendt en erhvervs-PHD inden for stress og mistrivsel på arbejdspladsen af min mentor og forskningschef i julen 2015. Kort efter nytår fik jeg et skelsættende opkald fra hans kone om, at han var omkommet i et cykeluheld. Hele min verden braste sammen, fordi jeg mistede ikke kun en god ven og mentor, men også et menneske, der troede 100 procent på mig og min vision,” fortæller hun.

Læs også: Succes-iværksætter bruger aktivt sin ADHD i sin forretning: ”Det er jo min ild”

”Efter lang tids sorg huskede jeg, at han altid sagde til mig, at jeg måtte love ham en ting: hvis jeg ikke gik efter PHD'en, måtte jeg love ham at starte min egen virksomhed og gøre en forskel for den stigende stress på arbejdsmarkedet. Og det gjorde jeg så i juni 2016.”

Stor vækst

I dag driver Malene Madsen softwarevirksomheden Woba.io, der er en HR-platform, der giver mulighed for at forudsige og handle på mistrivsel hos medarbejderne, så det mindsker risici for stress, sygemeldinger og personaleflugt, inden skaden er sket.  

Det startede først som en stress-app, men undervejs blev ideen testet og afprøvet, og i dag har det udviklet sig til en komplet løsning til virksomheders HR-afdelingerne, der i dag bruges af 400 virksomheder og af flere end 45.000 medarbejdere. 

Og selv om hun er i front for virksomheder, er hun ikke alene. Hun teamede nemlig allerede i idéfasen op med sin specialemakker, Mikkel Bindesbøl, og sammen komplimenterede de hinanden, så de kunne sætte deres idé ud i verden om at skabe bedre arbejdspladser. 

Allerede tre måneder efter ideen fik de to partnere en investor med og solgt ideen om et pilotprojekt til en kunde, så platformen kunne bygges samtidig med de testede metoder og ideer af. 

Nu er de 19 medarbejdere, og har netop fået 18 millioner kroner mere fra bl.a. Vækstfonden til at få Woba ud på det internationale marked.

Artiklen fortsætter under billedet af Malene Madsen...

Malene Madsen CEO Woba.jpg

Skaterens dedikation

Malene Madsen har en fortid som landets første kvindelige sponsorerede skateboarders – og den baggrund har givet hende den mentale ballast til at starte techvirksomheden. 

Læs mere: Fra stresskollaps til anerkendt iværksætter: Her er Anna Bogdanovas opskrift på succes

”Den vigtigste grundregel på skateboard er 'ikke at tænke', mens du er i luften - for hvis jeg først tænker, så falder jeg. Sådan er det også at bygge en virksomhed,” fortæller hun, og forklarer at modet og viljen til at lykkes slog rod i hende allerede som helt ung. Dengang besluttede sig hun, som ene pige i en skatergruppe i Tølløse, for at blive en af de bedste skatere på trods af, at der var ingen professionelle pigeskatere i Danmark på det tidspunkt.

”Den vilje og dedikation til hvad end jeg sætter mig for, bruger jeg stadig i dag,” siger hun.

Succes iværksætter – og familiemor

Malene Madsen er gift, og parret fik deres første søn, samtidig med at Malene Madsen startede Woba.io. Det blev skelsættende for hende i arbejdet med at bygge virksomhed.

”Der hersker en usund myte om, at man skal arbejde 80 timer om ugen for at blive en succes som iværksætter. Det er absolut ikke sandt, men jeg har set for mange dygtige iværksætter, der desværre har troet på denne myte - og er brændt ud. Du skal altid vælge dig og dit helbred først, ellers falder både virksomheden, venner og familien fra hinanden, og du står tomhændet tilbage og kan ikke kigge dig selv i spejlet,” fortæller hun og fortsætter:

”Jeg har været heldig at have nogle gode mennesker omkring mig 'to keep me grounded.' Et helt jordnært eksempel var, at jeg gav min kone et løfte, da jeg startede. Hun sagde til mig, at jeg måtte love at være ligeså disciplineret, som jeg er i forhold til at opbygge min egen virksomhed – lige så disciplineret skal jeg være med at opbygge min familie,” fortæller Malene Madsen, der går hjem fra arbejde hver dag senest kl 17.

I dag har hun to små børn med sin kone. Og familien skal der være tid til på trods af de store ambitioner.

”Familien er mit ét og alt og fundamentet for, at jeg hver dag har modet til at skabe noget som ikke er skabt før.”

Hør hele Malene Madsens historie i podcasten Iværksætterkvinder, der udgives af ALT for damerne i samarbejde med Vækstfonden og Dansk Erhverv. Julie Lindegaard er vært, og du finder podcasten, der hvor du lytter til dine podcasts. 

Anbefalet til dig