Mark Kenly Domino Tan

Foto: Andreas Houmann Skrædderkunstens mester Mark Kenly Domino Tan, 30, foran stamkaffebaren No. 95. En kaffebar på Nørrebrogade.

Mark Kenly Domino Tan

Mark Kenly Domino Tan: Derfor er danske kvinders tøj ofte sjasket at se på

Designeren lokkede ­Eurowomans udsendte til Amager med god kaffe og kurerede hende næsten for ø-kuller.

Hvorfor kaffe på No. 95 på Amagerbrogade?
"Det er min lokale kaffebar. Her er god kaffe, og ejeren er morsom. Jeg bor lige dernede i det gule hus."

Amager alligevel? Jeg får altid lidt ø-kuller, når jeg er herude ...
"Det gjorde jeg også, inden jeg flyttede herud for et år siden med min mand Jesper. Jeg flyttede fra Rosengården (i København K, red.) og har stort set altid boet i centrum. Det har været så befriende. Amager minder mig om Jylland og Ry, hvor jeg kommer fra. Alle kender hinanden, og naturen er tæt på med Amager Fælled og stranden. Men det minder mig også om London og Hackney, hvor jeg har boet. Her bor høj som lav, tossede og mindre tossede, alle mulige etniciteter. Her er helt smadrede, grå bygninger og sjove grønthandlere og madsteder."

Hvordan starter din morgen bedst?
"Med en svømmetur i havet. Det gør jeg fire gange om ugen. Bagefter en kop kaffe her og så ind på studiet, der ligger på Østerbro. Cykelturen ind er enormt rar. Den gør, at jeg lige får tænkt igennem, hvad der skal ske i løbet af dagen."

Hvad skal der ske i dag?
"Jeg er i gang med at lave en kjole til Sidse Babett Knudsen, der skal til stor red carpet-premiere i Firenze med filmen A Hologram for the King. Hun ringede for en uge siden, og hun skal af sted i næste uge. Selv om kjolerne tager monsterlang tid at lave, skal man være hurtig til at handle. Så må jeg bare løbe lidt hurtigere."

Du ligner en, der tager det ret roligt?
"Vi har været igennem det så mange gange, og det løser sig altid. Jeg ved efterhånden godt, hvordan jeg kommer i mål."

Hvad er din opsang til danske kvinders påklædning?
"Alle går i jersey og denim, der bare bliver skubbet ind i en vaskemaskine. Det bliver så sjasket at se på. Jeg kunne godt tænke mig, at man miksede det med noget skræddersyet, som kan skabe kontrast. Ikke fordi folk skal rende rundt og være super uptight, der skal stadig være bevægelse, men noget af tøjet må gerne være mere konstrueret – eller du kan i det mindste tage et silketørklæde om halsen."

Du spiser ikke rigtig morgenmad. Hvad med frokosten på designstudiet?
"Vi har en skøn madordning, hvor vi hver uge har ansvaret for frokosten. Lige nu har vi assistenter fra Sydkorea, Litauen, Italien og Colombia, og folk kommer slæbende med mad, gryder og ting og sager. Den sydkoreanske frokost er altid lækker. Der er suppe med tang, sushiagtige ruller og kimchi. De andre synes altid, det er så nederen, når det er min uge. Jeg er ellers ret god til at lave mad, men jeg har aldrig rigtig tid til det på studiet. Nogle gange ender det med, at jeg bestiller seks pizzaer."

Hvor er det bedste sted at spise morgenmad?
"I London boede jeg tæt på The Railway ved Regent's Canal. Det er nogle hyggelige gutter, der har det, og stedet minder lidt om kaffebaren her. De serverede god kaffe og æg og til tidlig frokost et ristet stykke brød med stegte svampe, rucola og parmesan."

LÆS OGSÅ: Gigi Hadid: Modellen der skød til tops via Instagram

LÆS OGSÅ: Danmarks 10 bedst klædte kvinder

LÆS OGSÅ: Tusnelda Schmidt Frellesvig: “Hvis jeg er meget festligt klædt på, kører jeg ikke vilde smokey eyes. Det er lidt som at putte sukker på sin cupcake”

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Design