Melvin Kakooza
SPONSORERET indhold

12 ting, du (måske) ikke vidste om Melvin Kakooza

Han er født i Uganda, taler rungende jysk og har en far, der stemmer Dansk Folkeparti. Bliv klogere på det komiske talent her.

Af: Cille Lewinsky Foto: Bo Nymann/Her & Nu
07. jan. 2021 | Livsstil | ALT.dk

29-årige Melvin Kakooza er kendt for sit komiske talent og har med blandt andet serierne "Sunday" og "Helt sort" gjort sig bemærket.

Men hvem er denne storsmilende, sjove jyde egentlig? Ved du for eksempel, hvem Melvin Kakoozas første store kærlighed var? Hvor mange søskende han har? Og hvilken stor kontrakt, han takkede nej til?

Læs med her og lær – måske – noget nyt om Melvin Kakooza.

1. Fra Uganda til Fredericia

Melvin Matthew Kakooza er den nye X-factor værts fulde navn. Han blev født i 1991 i Uganda, men kom allerede i 1992 til Danmark. Her flyttede han sammen med sin familie til Fredericia og endte med at bo i byen i 17 år, inden han i gymnasiet flyttede til Kolding, Aarhus og nu bor i København.

2. En ud af fem

Melvin Kakooza kommer ud af en søskendeflok på fem. Han har to ældre søstre, Maureen og Melissa, og to yngre brødre, Marc og Isaac.

Faktisk er den ene søster – Melissa Inya – måske ligesom Melvin på vej til at blive et navn, flere danskere kommer til at kende. Hun er i hvert fald blevet udvalgt af DR’s KarriereKanon til en af de nye, danske sangere, man skal kende. Lyt til hendes musik her.

3. Mors dreng

Melvin Kakoozas mor, Carolyne Kaddu Rasmussen, er efterhånden blevet en kendt skikkelse i det danske medielandskab, efter hun i TV2-programmet ”Helt sort” med humor og varme driller ham, når han rejser rundt i det danske land for at forstå nogle af de mærkelige, danske traditioner. Eksempelvis driller hun ham, da han giver sig i kast med at køre en kampvogn i Vestsjælland – uden man kan se, at det er ham, der kører vognen – se selv klippet herunder:

I et interview med Fredericia Avisen fortæller Melvin Kakooza, at han altid har været ”mors dreng”:

”Jeg er totalt mors dreng og har altid været det. Jeg kan huske, da vi var kommet hertil, skulle min mor afsted for at handle, og det var min ældste søster, der skulle passe på mig, men inden hun havde set sig om, havde jeg taget gummistøvler på og var på vej ned – bare i ble – efter min mor,” siger han og tilføjer:

 ”Så meget elskede jeg bare mor – og det gør jeg stadigvæk i dag.”

4. Et skilsmissebarn

Da Melvin Kakooza var 11 år, blev hans forældre skilt – og det var ikke nemt, har han fortalt til TV2. Men selvom tiden var svær, da han flyttede ind hos moren, endte det alligevel med, at han stille og roligt ”foldede sig ud”.

Melvin Kakooza og mor - foto Peter Hauerbach.jpg

Hans mor lærte ham, at modgang skulle vendes til medgang – og det har han taget med sig videre i livet.

”Hvis nogen kastede en tomat efter hende – hvilket rent faktisk er sket – så kunne hun finde på at samle den op og tage den med hjem og bruge til madlavning.”

5. Den første store kærlighed

Som barn elskede Melvin Kakooza at spille Counterstrike, men når han ikke brugte tid bag skærmen, nød han at sy i ”kreastuen” sammen med pædagogerne Susanne og Mette.

Han var nemlig ”smaskforelsket” – særligt i Mette – og selvom hun både havde en kæreste og var 20 år ældre end lille Melvin, gjorde han alt for at være tæt på hende. Blandt andet tog han kun et sykørekort for at kunne være sammen med Mette, har han fortalt i et interview til Fredericia Avisen.  

”Det kan godt være, at jeg fik buksevand eller var blevet vasket, men bare det, at jeg vidste, jeg skulle ind på Mettes stue, var fantastisk.”

6. Nej tak til comedy-kontrakt

Melvin Kakooza startede som stand-up-komiker i 2016 – helt præcis den 4. oktober. Han havde debut samme år ved et open-mic arrangement ved spillestedet V58 i Aarhus.

I 2017 – 11 måneder efter han første gang stod på comedyscenen – stillede Kakooza op til DM i stand-up og vandt. Men selvom den dengang ukendte Kakooza vandt en kontrakt med comedybureauet FBI (Funny Business Inc, red.), takkede han nej. Han ville ikke være stand-up-komiker:

”Jeg sad jo med ideen til ”Sunday”, som jeg hellere ville lave, og som jeg brændte mere for,” har Kakooza fortalt til DR.dk.

Og det viste sig at være en god idé – for Kakoozas komiske talent blev tydeligt i tv-serien ”Sunday”, der havde premiere i 2019. Serien, der handler om den talentløse, kenyanske fodboldspiller Sunday, som havner i klubben FC Fredericia, har kørt over tre sæsoner og er den mest sete og streamede serie på Xee.

I flere interviews har Kakooza fortalt, at han er blevet inspireret til ”Sunday” af sit eget liv og sin egen tid i FC Fredericia:

”Det var egentlig der, jeg samlede det op. At lave en fiktionsserie om kulturmødet, der kan komme, når en spiller kommer til Danmark, og så alle fodboldens sjove små fordomme,” har han fortalt til TV SYD.

7. Fra politibetjent til X Factor-vært (og så alligevel ikke)

Melvin Kakooza havde nok ikke selv set den komme, hvis man skruer tiden nogle år tilbage: At han skulle ende som vært i X Factor.

I et interview med P3 i 2019 fortalte han, at han troede, at han skulle være politibetjent:

”Jeg søgte ind og trænede virkelig meget”.

Men politidrømmen blev som bekendt aldrig til noget… og det gjorde X Factor-værtstjansen desværre heller ikke, da Melvin Kakooza måtte trække sig pludseligt på grund af en hjernetumor.

I dag har Melvin Kakooza det heldigvis bedre og skrev på sin Instagram i marts, at han havde "set frem til at være en del af X Factor, men skæbnen ville det anderledes":

"Det har været noget af en omgang, men jeg vil gerne lige tage tiden, til at takke jer, for alle de søde beskeder jeg har modtaget. Det har været total overvældende at opleve alt den kærlighed! Jeg har fået sendt billeder af mit hjem, som mest af alt ligner en botanisk have med alle de blomster jeg har modtaget. Fra hjertet tak. Mit fokus ligger nu på at komme 100% ovenpå igen, og det glæder jeg mig meget til! Vi ses snart ☺️❤️"

8. Melvin Kakoozas far stemte Dansk Folkeparti…

… fordi naboen gjorde det. Selvom Kakoozas forældre selv er migranter, fortæller Kakooza, at hans far mente, at ”de skal ud”, efter han havde talt med naboen Finn, der havde den holdning.

Se det sjove klip herunder fra Natholdet, hvor Kakooza fortæller om sin DF-glade far.

9. No time for love

Og hvad så med kærligheden?

Sådan tænker du måske også, ligesom mange journalister har gjort det, når de har spurgt Melvin Kakooza på den røde løber, om han har fundet kærligheden. Men ifølge den kendte vært har han ikke fokus på det.

”Der er mange, der spørger: 'Nå, hvordan går det med kærlighedslivet?', og der må jeg bare sige, at det tænker jeg overhovedet ikke på. Det handler bare om at arbejde og om at gøre det, som jeg synes, der er sjovt,” sagde han til Ekstra Bladet under Zulu Awards sidste år.

10. Forældre opkalder børn efter Melvin

Med succes følger indimellem ting med, man ikke havde forestillet sig – og for Melvin Kakooza er én af dem, at forældre skriver til ham, at de opkalder deres børn efter ham.

”Det mest sindssyge er nok, at jeg er begyndt at få beskeder på Instagram fra forældre, der opkalder deres børn efter mig. Jeg føler virkelig, at jeg skal balancere på en knivsæg, for jeg kan jo ikke lave en skandale, når der er børn, der er opkaldt efter mig,” har han fortalt til DR.dk.

11. ”Tag hjem, hvor I kommer fra”

Det har ikke altid været nemt at være sort i et land som Danmark, hvor flertallet er hvide. Det har Melvin Kakooza erfaret fra en tidlig alder.

Blandt andet husker han, hvordan en kvinde engang råbte ud ad vinduet: ”Sorte sataner” og ”Tag hjem, hvor I kommer fra” til ham og hans ven, der kom fra Bosnien.

12. Et liv efter døden

Melvin Kakooza tror på, at der findes et liv efter døden – og at der er noget større end ham selv. Gud har altid været en del af hans liv, fortæller han i podcasten ”Jeg er lige død”:

“Jeg har altid haft en angst for at forlade stedet uden at være færdig. Men jeg er ikke bange for at dø, fordi jeg tror på, at man mødes igen ovenpå,” siger Melvin Kakooza i podcasten.

Anbefalet til dig