Ole Henriksen
SPONSORERET indhold

Ole Henriksen frygter én ting mere end noget andet

Evigt positive Ole Henriksen er nervøs for, at han ender med samme dødelige sygdom som sin far.

Af:: Sofie Hviid Foto: Lars E. Andreasen
30. mar. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Vi kender ham som den altid smilende og lykkespredende mand, der aldrig ser ud til at have en dårlig dag. Men nogle gange, når hukommelsen svigter ham et øjeblik, bliver han ramt af en frygt for, at han vil ende sit liv som sin far, der fuldstændig ændrede karakter på grund af sin sygdom, fortæller han i et interview af denne uges ALT for damerne:

– Jeg var meget tæt på min far. Han havde altid været en enormt blid og varm mand. Og en meget sjov mand. Men ofte er det sådan med mænd, der får alzheimers, at de bliver meget voldelige, efterhånden som sygdommen skrider frem, og det blev min far også. Det var så forfærdeligt at se, for det var modsat af, hvordan han altid havde været. Når han havde nogle klare øjeblikke gav han udtryk for, at han ikke ville være sådan, og det var forfærdeligt.

Tv-program hjalp på frygten
Sygdommen har betydet, at Ole Henriksen ofte har tænkt på, om han selv kunne få sygdommen. Da han for et par år siden deltog i tv- programmet "Jeg vil være Ole Henriksen" og stod bag bogen "Sådan får du Ole Henriksens hjerne" blev hans hjerne udsat for grundige undersøgelser, og eksperternes vurdering gav ham lidt ro i sindet:

– Svaret var, at jeg var helt på toppen, og det var egentlig en lettelse for sådan en moden mand som mig at finde ud af. Min far havde begyndende alzheimers allerede i min alder, så jeg føler mig bedre tilpas efter at være blevet undersøgt, og jeg tænker, at jeg nok skal holde længe endnu.

Ole Henriksen fortæller om de største og sværeste øjeblikke i sit liv i et interview i denne uges ALT for damerne.