Mette Horn om svær tid: ”I lang tid gik jeg søvnløs rundt i mine stuer”

Foto: Claus Boesen ”Gad vide om andre kvinder også går søvnløse rundt med et hormonspejl i udu ligesom mig?”, tænkte skuespiller Mette Horn i slut 40'erne.

Mette Horn om svær tid: ”I lang tid gik jeg søvnløs rundt i mine stuer”

Skuespiller Mette Horn finder ro i spiritualitet og tro, når livet er ekstra hårdt. Det var det fx, da hun ramte overgangsalderen i slutningen af 40’erne, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Livet er ikke altid let.

Det mærkede skuespiller Mette Horn især, da hun i slutningen af 40’erne ramte overgangsalderen.

”Da det skete for mig, havde jeg lige besluttet mig for, at jeg ville skrive et filmmanuskript, som blandt andet skulle handle om min far, om at være en moden kvinde og om at have evnen til at elske. Det var et meget stort projekt. Samtidig ville jeg gerne være hjemme for mine børn, hvis de skulle få lyst til at tale med deres mor, for netop i den periode døde deres far. Det var to modsatrettede projekter både at skrive en film og stå klar med varm kakao. Så kom overgangsalderen med hedeture, og det blev tid til at gøre status over mine mål, mine ægteskaber og børn. I lang tid gik jeg søvnløs rundt i mine stuer, og jeg tænkte: ”Gad vide om andre kvinder også går søvnløse rundt med et hormonspejl i udu ligesom mig?” Min læge sagde, at jeg måske også var en smule deprimeret, så jeg skubbede mit filmprojekt til side, så jeg bedre kunne tage mig ordentligt af mig selv”, fortæller Mette Horn i denne uges Hendes Verden.

Her forklarer hun også, at filmen i stedet blev til bogen Flueben fra oktober i år, som handler om at forfølge én ting og komme i mål med noget andet.

”Du behøver jo ikke opfinde en dybfryser eller skrive en stor film, bare fordi du er lidt ked af det. Du kan godt bare komme igennem det. Det har været fedt at skrive, men også udfordrende, fordi jeg ikke helt vidste, hvad jeg gjorde.”

Finder ro i det spirituelle

Når livet gør ondt, og man fx føler sig alene, kan det hjælpe at bede til Gud, mener Mette Horn. Det har hun i hvert fald vist sine egne børn, fortæller hun:

”Jeg er ikke religiøs, men jeg tror på lidt af en blandet landhandel. Jeg er meget optaget af det okkulte, uden at jeg egentligt kan give det et navn. Jeg tror på både trolde, feer, Gud og auraer, for der er mere i verden end bare det, vi kan se. Jeg tror også, vi har været her før, og på at vi skal videre til et andet sted. Jeg kan godt være jaloux på venner, der har besluttet sig for en spirituel vej, om det så er kirke, tarotkort eller shamanisme, som de flittigt praktiserer. Jeg ville ønske, jeg selv havde besluttet mig, men jeg er stadig lidt troløs over for de forskellige retninger. Det hele interesserer mig, og jeg har aldrig sat mig ned på yogamåtten og besluttet mig for hvilken retning, jeg skal tro. Jeg har lige skrevet en bog, som indeholder et helt kapitel om det. Fik jeg tilbudt mine børn spiritualitet i deres barndom? Jeg ved, at jeg har vist dem, at man kan bede til Gud, hvis man for eksempel føler sig alene. Det hjælper for det meste.”

Læs hele interviewet med Mette Horn i denne uges Hendes Verden, hvor hun blandt andet fortæller om sin skilsmisse, sit arbejdsliv og sine drømme for fremtiden.

  • Uddannet skuespiller
  • Slog igennem i satiregruppen Emmas Dilemma, men har også slået sine folder som Max Pinligs mor
  • Har to børn med sin første mand. I dag er hun gift med Steen Iversen, som hun bor sammen med i København
  • Fra 19. november til 20. december aktuel i Et Juleeventyr på Nørrebro Teater, hvor hun spiller Scrooge
  • Derudover har hun netop udgivet bogen Flueben på forlaget 28B
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Interview