7 tips til sommer i Danmark
SPONSORERET indhold

Guide til sommer i Danmark: Her er 7 steder, du er nødt til at opleve

Der er et yndigt land, men hvor skal du tage hen, hvis du vil se og opleve noget nyt? Vi guider dig til nogle af Danmarks dejligste steder, hvor du kan sove godt, spise en rejemad, bade i havet og se på kunst.

Af: Mette Størum Krogh og Mette Skjødt Foto: RIchard Clark, Idoart.dk, Anders Beier, Inhouse Studios, Allan Toft og privat
02. aug. 2022 | Livsstil | Eurowoman

Møn - smuk som et stjerneskud

Villa Huno

Du kan både bo i lejlighed og glampingtelt på Villa Huno, der ligger ved Hunosøen ved Møns Klint. Denne sommer udvider boutiquehotellet nemlig med 11 telte. Køkkenet er grønt med egne og lokale råvarer og det bedste fra mark og hav, og der er naturvin i glasset. Hver aften i sommerferien tændes der bål ved søen, hvor du kan tage din dessert med. Og så skulle stjernehimlen over søen være særligt klar, fordi nattemørket på Møn ikke er lysforurenet, så der er frit udsyn.

Fra 1.440 kr. pr. nat. Villahuno.com

LÆS OGSÅ: 5 kvinders bedste tips: Her er mit ferieparadis

Als - tag det langsomt

Augustiana Kunsthal

Vender du din solbrændte sommernæse mod Augustenborg på Als, kan du opleve florlette stoffer og smukt draperede vævninger i en udstilling, hvor danske og franske kunstnere som Tove Storch, Vibeke Rohland og Justin Morin viser sanselig tekstilkunst. Udstillingens titel In a Slow Manner er en hilsen til den legendariske tyske væver Anni Albers, og værkerne bliver vist i den nye Augustiana Kunsthal, der har til huse i et herskabeligt palæ og vil vise samtidskunst på internationalt niveau.

In a Slow Manner på Augustiana Kunsthal til 7. august. Augustiana.dk

Bornholm - den dejligste ferieø

Melsted badehotel

Verden er din østers på Melsted Badehotel fra 1932, der er genåbnet efter en omfattende renovering og æstetisk opgradering af indretningsarkitekten Josephine Malling. Den hvide perle med de blåmalede vinduer, som ligger ved klipperne i det lille fiskerleje ved Gudhjem, forstår at sætte den rette badehotelstemning med strandstole, badebro og fisk og skaldyr på menuen i restauranten. Hvidvinen smager bare lidt bedre under den hvid- og blåstribede markise på terrassen med udsigt til Østersøen.

Fra 1.440 kr. pr. nat. Melsted-badehotel.dk

LÆS OGSÅ: Eva Ravnbøls unikke guide til Rom: "Her kan man virkelig komme tæt på italienerne”

Odense - forsvind væk

H.C. Andersens hus

Eventyr, arkitektur og romantisk have fletter sig sammen på Fyn, hvor den japanske arkitekt Kengo Kuma har tegnet et nyt hus til H.C Andersen. Eller rettere en ny verden. Det er med følelsen af magi i kroppen, at arkitekten har blandet buede hække og underjordiske udstillingsrum med en legesyg bygning i glas og træ. Husk endelig også at se de nyrestaurerede freskomalerier af Niels Larsen Stevns i H.C. Andersens Mindehal fra 1930.

Hcandersenshus.dk

Skagen - blink til havet

Blink blink blink

Går turen til Skagen, så glem for en stund den klassiske fiskebistro i byen. På kanten af Kattegat kan du spise lokalt dyrket gourmet med havets brusen i ørerne, fuglene flyvende over dig og havgusen som ekstra gæst. Blink Blink Blink ligger ved Det Grå Fyr på vej mod Grenen og er åbnet af tre gode venner, der i 2020 sagde deres job op for at starte restaurant. Nu har de også åbnet et cool bageri – i haven ved Anchers Hus.

Blinkblinkblink.dk

Ærø - værelse med badekar

The Monica

Alene det fritstående smaragdgrønne badekar er grund nok til at checke ind på The Monica, det intime og hjemlige boutiquehotel i Ærøskøbing, der kun har tre værelser. Det seneste i porteføljen har udgang til sin egen lille grønne gårdhave, men du kan også blive indenfor i kurvestolene med en bog og nyde de friske blomster på værelset, der er indrettet med antikke møbler og kunst. Hotellet er opkaldt efter ejeren, der er den mest gæstfrie vært, du kan tænke dig.

Fra 4.400 kr. pr. nat. Themonica.dk

LÆS OGSÅ: Ulla Terkelsen og hendes tyske makker: Dette er vigtigt for, at det er sjovt at besøge Berlin

Aalborg - en plads i solen

Kunsten Museum of Modern Art

Sommeren over inviterer Kunsten i Aalborg til livemusik, dj og debat i museets skulpturpark med Emma Holten, Rikke Collin og Fries Before Guys som værter for talks og koncerter med navne som Greta, Lucky Lo og Pil. I år er det 50 år siden, stjernearkitekten Alvar Aalto tegnede Kunstens ikoniske marmorbygning, og har du endnu ikke oplevet detaljerne, rumligheden og de arkitektoniske finesser, skal du også unde dig selv at gå indenfor.

Se hele Summer Lounge-programmet på Kunsten.dk

Anbefalet til dig