Hun er oldebarn af legendarisk Vogue-redaktør og dit næste girl crush
SPONSORERET indhold

Hun er oldebarn af legendarisk Vogue-redaktør og dit næste girl crush

Caroline har god stil, en flot figur og et inspirerende sind.

Af: Mi Skjold Brix Foto: Getty Images, Instagram
11. sep. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Hun er kendt for mange ting i USA. Blandt andet sin stemningsfulde musik, kroppen og oldemor Diana Vreeland, du sikkert har hørt om før; en af modens førstedamer, da hun i forrige århundrede svang taktstokken på Hapers Bazaar (1936-1962) gennem klummen "Why don't you" og sidenhen amerikanske Vogue (1963-1971) som chefredaktør. 

Der er både skrevet en bog og lavet en film om den legendariske chefredaktør, der også har givet inspirationer til artikler som: Diana Vreelands 50 bedste citater. Men Caroline nåede aldrig at lære Diana at kende.

- Jeg var to år, da hun døde. Jeg lærte hende at kende gennem min bedstefar, hendes søn, og hele min familie. Selvfølgelig elsker jeg hende, og jeg synes, hun var fantastisk. Jeg er mere irriteret over, at jeg aldrig lærte hende at kende. Tanken om, at hun fik at vide, at hun ikke kunne blive til noget, og gjorde sig selv til den sejeste person... Det lyder lidt cheesy, men det har jeg i mig. Jeg har min mors støtte, men har aldrig haft min fars, og på en eller anden måde har det ikke gjort mig noget. Jeg elsker hele konceptet bag "Why don't you" fra hendes tid på Harper's Bazaar. Jeg elsker, at hun udfordrede folk, og det vil jeg gerne gøre hende efter. Jeg vil gerne få folk til at tænke på en anderledes måde, og ikke opgive, hvem de er indeni, sagde Caroline om forholdet til sin oldemor til Harper's Bazaar i november 2014.

LÆS OGSÅ: Fie tabte 70 kilo, men det var ikke nok

Men Caroline Vreeland er mere og andet end sit genetiske ophav. Flere og flere har fået øjnene op for kunstneren med det smukke ydre og de mørke tanker.

I et interview med Interview Magazine bliver hun introduceret som "et spirende modeikon" foruden at være musiker, og på spørgsmålet om noget er for følsomt for hende at udlevere i sin musik, svarer hun:

"Jeg er en åben bog, der er ikke noget, der er tabu for mig. Jeg vil bare gerne være præcis, hvem jeg er, og holder egentlig ikke igen".

Blotter det hele
Blufærdig er hun ikke. Men hvad er hun så?

Vreeland er for det første musiker, model og poet. Sidste år udgav hun sin første plade 'In Ruins', og i den forbindelse et par videoer, der siger lidt om, hvem vi har med at gøre; en pige uden kunstnerisk begrænsning og deraf heller ingen blufærdighed i forhold til hverken sin krop eller sind – hun sidder bogstavelig talt uden en trevl på kroppen og krænger sin sjæl ud i ubarmhjertig belysning i videoen til "Wasteland".


 
Ikke kun visuelt bekender Vreeland sig til mere dystre udtryk. Første single "The Mauling", handler om et overfald på et familiemedlem, og de øvrige numre på debutpladen er der ikke meget mere candyfloss og enhjørninger over.

Selv beskriver hun sin musik som en blanding af Portishead, Fiona Apple og Patti Smith.

"Jeg skrev en sang, som hedder 'Unwell', som handler om at falde ned i en brønd. Det er ikke sket for mig personligt. Men min favoritforfatter, Haruki Murakami, skrev meget om det i bogen "The Wind up Bird Chronicle". Hvordan ville det være at bo i en brønd og se sollyset passere over dit hoved i kun 15 sekunder om dagen? Min anden single 'In Ruins' er om, hvordan en pige vågner op i en postapokalyptisk verden og finder ud af, at alle andre er væk," siger Caroline Vreeland til Harper's Bazaar.

I oktober udgiver hun ifølge W Magazine sit andet album med titlen "Glass House", men det er ikke kun for hendes musikalske udfoldelse, at hun fortjener et par ord med på vejen her på matriklen. For selvom hun ikke dyrker moden som profession, som oldemor Vreeland gjorde, så er der inspiration at hente i hendes personlige stil og det univers, hun har skabt på Instagram, hvor mere end 100.000 følger hende.

Emerging from the depths

A photo posted by Caroline Vreeland (@carolinevreeland) on Jul 25, 2015 at 7:30am PDT

 

This morning in Brooklyn ☺️ thanks for my new favorite body suit & belt Stacey I love you @aliceandolivia #wethairdontcare

A photo posted by Caroline Vreeland (@carolinevreeland) on Jul 11, 2015 at 5:56am PDT

 

Bopælen i Californien, som hun deler med stylist, blogger og it-pige Shea Marie, præger hendes personlige stil, og privat er den mere sommer i Californien end flamboyant modedarling. Afrevne denimshorts, ruskind, frynser og sommerkjoler er garderobehits, når hun deler billeder fra hverdagens eskapader - en fornøjelse at følge på Instagram.

I de højere luftlag i modebranchen har de fattet interesse for oldebarnet. Barbara Bui klædte hende på i nyeste pre-fall-kampagne og magasiner som Carine Roitfelds CR Fashionbook, Harper's Bazaar og L'officiel Italia har også fået øjnene op for hende og nu også Eurowoman - og måske dig?

LÆS OGSÅ: Den ultimative hjemmeaften: De 20 bedste serier nogensinde

LÆS OGSÅ: 17 tegn på, at du er i et "forhold" med din bedste veninde

LÆS OGSÅ: Gynækologen: Kvinder kan mobilisere en imponerende styrke