14 ting mødre i virkeligheden ønsker sig i julegave
SPONSORERET indhold

14 ting mødre i virkeligheden ønsker sig i julegave

Mangler du inspiration til din egen mor-ønskeliste eller hustruens julegave i år, så har vi samlet lidt inspiration til julegaver til mor, som vi virkelig, virkelig godt gad have. Stjæl bare løs!

Af: Kicki Boss Foto: Getty Images
10. dec. 2021 | Børn | Vores Børn

Denne artikel er oprindeligt udgivet i december 2018. Opdateret af Lea Holdgaard Hansen og Amalie Louise Bernitt.

Julesæsonen er så godt som over os, og det betyder en vis travlhed og forpustelse for mange mødre. Specielt hvis man er af den type, som julen hvert eneste år kommer en smule bag på. Hvilket hvert år også udmunder i en måneds maraton i at rive dippedutter og dimser ned af hylderne til pakkekalender, raflegaver, værtindegaver, mandelgaver og julegaver, alt imens vi mere eller mindre sveddryppende forsøger at fyre den af med julepynt, julegodter og hjemmebag til lyden af ”Last Christmas” og de andre december-venner og hygge om børnene.

Og så lige der, når målstregen er i sigte, bliver man spurgt om sin egen ønskeliste. Ja, hvad ønsker en mor sig egentlig i julegave? Dén ønskeliste er vi nogle, der forsømmer år efter år. Er I med på dét hold, så har vi nu – i god ro og orden – været ude med lup og research-snuden for at spørge seje og skønne mødre, hvad de i sandhed ønsker sig, der venter dem under juletræet. Frem med notesblokken!

Psst… Lad det dog lige være sagt til fædre på linjen, at man rundt regnet aldrig går galt i byen ved at drible ned til smykkehandleren, hvis det skorter med juleønsker fra fruen.

LÆS OGSÅ: Gaver til hende: 40 idéer til kvinder (hvor alt kan købes online!)

1. En flot kjole med medfølgende middagsinvitation

Er I som småbørnsforældre er flest, så er det ikke romantik og datenights, I går og ødsler med. En god julegave under træet kan derfor bestå af en virkelig flot kjole, så vi kan få lov til at stadse os lidt ud – det er i nemlig en anden sjældenhed for mange mødre, men vi kan faktisk ret godt lide det – gerne toppet med en lækker - coronavenlig - middag ude i byen! Bonus er, at du som livspartner og/eller babyfar kommer med.

TIP! Tjek for guds skyld hvilken størrelse hun bruger på forhånd. Det kan være dét, der står imellem at komme ud som glimmerbestøvet, smækkysset sejrherre og ham, der jokkede i spinaten.

2. Hjemmewellness tilpasset børnecirkus

Hvilken kvinde elsker ikke wellness, og hvilken mor får prioriteret det nok? Vi ønsker os lækre sheetmasks til at forkæle os selv med, for vi har for længst indset at en lermaske bare harmonerer utroligt dårligt med at skulle ind og give ungerne et glas vand eller sutten og følge dem trygt tilbage i søvnen. Næh, en sheetmask kan man lige trække af og klare ærterne uden at skræmme livet af nogle børn og så stryge lige luks tilbage til ansigtsmaske, rødvin og seriestreaming bagefter. Ja tak!

3. Selvforkælelse inklusive børnepasning

Alternativt ville vi måske også fælde en lille glædeståre over at få et gavekort på massage, ansigtsbehandling, en tur til frisøren eller strengt taget hvad som helst i den boldgade. Flertallet af mødre er i underskud på rundt regnet alt, der hedder selvforkælelse, så vi er sikre på, det vil falde i god jord. Specielt hvis du også skriver en kærlig hilsen om, at du tager ungerne, og hun bare skal tage sig al den tid i verden, hun har lyst til.

4. Klippekort til god barselkaffe

Er moren barslende, så er her et suverænt tip til en lille ekstragave, som vil vække stor lykke – et klippekort til den gode, lokale kaffebar, der serverer to-go kaffe. Det er den barslende moders lod at trave utroligt mange ture med baby i barnevognen i al slags vejr, og det er også den barslende moders od næsten altid at drikke kold kaffe. Lækker kaffe til trilleturen vil sende gavegiveren lige fluks ind i aftenbønnen.

5. Tid med veninderne

Der er bare mindre tid til veninderne efter børn - det oplever de fleste mødre. Og vi savner dem og den tid, hvor vi bare kan smække benene op, drikke et godt glas rødvin og mindes de ubekymrede tider. Alt dette ved den betænksomme partner naturligvis, så hvorfor ikke tænke det ind i årets julegave? Om de er indtænkt i en getaway, eller om det er 90'ernes champagne-brunch, der samler damerne kommer sig ikke så nøje. Veninde-tiden er højt værdsat uanset.

6. Rengøringshjælp

En gave, som faktisk kommer alle rengørende familiemedlemmer til gode. I guder, hvor sådan en familie sviner og roder! Når man når tager hul på rengøring af anden halvdel af hjemmet, så trænger første halvdel allerede igen. Jeeezzz… Nej, livet kan altså være for kort til alle de timer, der bliver lagt i støvsugning, gulvskrubning og evigt reproducerende støv. Julens måske bedste gave vil faktisk være, at nogen hyrer rengøringshjælp, så vi kan bruge tiden på noget, der er skønnere og sjovere i stedet. Bare én hyret hjælp, og forældres lykke er praktisk talt gjort.

7. Bare et lillebitte get-away

Vi elsker livet som forældre, det gør vi virkelig, men et lille get-away ville vi dæleme heller ikke gå af vejen for. Under vores juletræ må der vældig gerne ligge et bette gavekort til et weekendophold, en spatur eller slet og ret en god hotelovernatning. Livspartneren må hjertens gerne komme med, men arrangér venligst pasning af poderne. Mor her trænger til en pause!

LÆS OGSÅ: 12 gaveideer til børn der ikke er legetøj

8. En robotstøvsuger

Lad os indse det, hverken mor eller far orker sådan for alvor at støvsuge. Det er givetvis ikke den mest romantiske julegave, men ikke desto mindre et julegaveønske. Så hvis rengøringshjælpen lød som en lidt for langstrakt investering, så kan en robotstøvsuger bestemt også et eller andet. Det er faktisk ret lige meget, at den ikke tager panelerne, eller kommer hundrede procent ud i hjørnerne – hvis bare det sparer os for halvdelen af støvsuger-tjanserne, så er penge godt givet ud! OG hvis fædre læser med, så er det jeres dit gyldne fripas til at købe et robotaggregat og samtidig være en julehelt. Det skal i øvrigt siges, at robotstøvsugeren ligeså vel kan være en gave til farmand. Ikke noget med stereotype kønsroller her - så er det sagt!

9. Billet til kultur

I denne corona-tid kan det måske være en anelse svært at finde de publikumstunge kulturtilbud i form af stadionkoncerter og festivaloplevelse til at putte under juletræet. MEN! Så er det nu, at man kan vise sig som en god samfundsborger og en GOD julegavegiver, når man giver et gavekort til kulturen. Det kan være årskort  til det lokale museum, Tivoli eller måske et gavekort til billetlugen. På den måde er der lagt i kakkelovnen til gode kulturoplevelser, når alting åbner op igen - samtidig med, vi støtter dem, som har brug for økonomisk opbakning i en svær tid. Og alle ved jo, at kultur altid har glimrende følgeskab af god mad! Tænk gerne den flotte kombination ind i gaven - blink blink.

LÆS OGSÅ: De bedste juleoplevelser i hele landet

10. Et abonnement på friske blomster

Underligt nok er det stadig gået mange især mandenæser forbi, hvor meget vi kvinder egentligt sætter pris på en buket friske blomster. Det behøver overhovedet ikke være den store, bundne buket – det kan strengt taget også være friskplukket fra grøftekanten eller haven. Pointen er, at friske blomster gør hverdagslivet lige en snert mindre gråt, og det gør os glade på et lille, men meget, meget rart sted. Så hvad med et abonnement til sådan en gang hverdagsglæde med en sød julesløjfe om, hva’?

11. En kærlig kidnapning

Hvem der bare kunne blive hentet og bortført fra job, eller hvor man nu befandt sig, og så havde mand, mor eller veninde planlagt 24 timers hygge og forkælelse uden børn, hverdag eller pligter, hvor man ingen beslutninger skulle træffe – kun nyde, grine og være i nuet. Og måske endda også få en lille bimmelim på og sove den helt tunge nattesøvn, man kun rammer, når børnene bliver passet andet steds. Halleluja – vi sidder bare herovre og venter!

12. En automatiseret slyngevugge-hopper

Siden vi nu holder mors ønskeliste virkelig og til gaver, man rent faktisk kan imødekomme, vil vi afholde os fra at ønske os børn, der er glade for at sove (som ellers ville stå på alle forældres liste). Småbørnsmødre, der har et barn, der elsker slyngevuggen, kunne i stedet virkelig godt ønske sig en en automatiseret vuggemotor til at stå for det søvnlullende hopperi, som ellers bogstaveligt talt kræver, man altid er en armslængde fra vuggen og har udholdenhed som en okse. Og ved du hvad? Det findes faktisk! Det er da en tilføjelse til ønskelisten, der giver mening for en mor - og hendes trætte arme.

13. Hovedbøffer med noise-cancelling

… Fordi alle mødre, uanset børnenes alder, trænger til noget fred og ro, som – lad os være ærlige – rundt regnet aldrig opstår. Hvis ikke det er børnene, så er det manden eller et telefonopkald, der kræver vores ører. Tænk, hvis man lige kunne nuppe sig en time med en god podcast eller lydbog uden at kunne høre noget som helst andet imens, bare engang i mellem? Lykken ville simpelthen være gjort!

14. Abonnement/gavekort til fysisk aktivitet

Mor-tid er jo ret beset guld værd i en tid, hvor det forekommer i bedste fald... sjældent. Og mor-tid er særlig, fordi det er her, hvor en mor kan opfylde et enkelt eller to af sine egne behov. Så hvis du har en partner, som elsker at røre sig og bruge sin krop - eller som måske savner at have tiden til at komme igang med at træne, så kan et abonnement eller gavekort til fysisk aktivitet være en god gave. Det kan være alt fra danselektioner til yoga eller pilates. Det kan være medlemsskab i en løbeklub eller måske en personlig træner, der kan hjælpen hende godt igang med styrketræningen. Selvfølgelig først med indløsning, når det igen er muligt at motionere indenfor. Og husk på: Det handler ikke om vægttab eller kritik af den kvindekrop, der har båret dine børn – det handler om at give en mor tiden til at gøre noget godt for sig selv. For det fortjener hun.

Anbefalet til dig