12 ting mødre i virkeligheden ønsker sig i julegave
Foto: Getty Images Julesæsonen er over os, og en mors ønskesliste er faktisk slet ikke så kompliceret, som du måske tror.

Mors alternative ønskeliste

12 ting mødre i virkeligheden ønsker sig i julegave

Mangler du inspiration til din egen mor-ønskeliste eller hustruens julegave i år, så har vi samlet lidt inspiration til julegaver til mor, som vi virkelig, virkelig godt gad have. Stjæl bare løs!

Denne artikel er oprindeligt bragt i december 2018. Opdateret af Lea Holdgaard Hansen.

Julesæsonen er så godt som over os, og det betyder en vis travlhed og forpustelse for de fleste mødre. Specielt hvis man er af den type, som julen hvert eneste år kommer en smule bag på. Hvilket hvert år også udmunder i en måneds maraton i at rive dippedutter og dimser ned af hylderne til pakkekalender, raflegaver, værtindegaver, mandelgaver og julegaver, alt imens vi mere eller mindre sveddryppende forsøger at fyre den af med julepynt, julegodter og hjemmebag til lyden af ”Last Christmas” og de andre december-venner og hygge om børnene. Og så lige der, når målstregen er i sigte, bliver man spurgt om sin egen ønskeliste. Og den er vi nogle, der forsømmer år efter år. Er I med på dét hold, så har vi nu – i god ro og orden – været ude med lup og research-snuden for at spørge seje og skønne mødre, hvad de i sandhed ønsker sig, der venter dem under juletræet. Frem med notesblokken!

­– Psst…! Lad det dog lige være sagt til fædre på linjen, at man rundt regnet aldrig går galt i byen ved at drible ned til smykkehandleren, hvis det skorter med juleønsker fra fruen.

Læs også: Se de bedste gaver til de 1-årige hér!

 1. En flot kjole med medfølgende middagsinvitation med vores hjertes udkårne
  Er I som småbørnsforældre er flest, så er det ikke romantik og datenights, I går og ødsler med. En god julegave undertræet kan derfor bestå af en virkelig flot kjole, så vi kan få lov til at stadse os lidt ud – det er i nemlig en anden sjældenhed for mange mødre, men vi kan faktisk ret godt lide det – gerne toppet med en lækker middag ude i byen. Bonus er, at du som livspartner og babyfar kommer med.
  TIP! Tjek for guds skyld hvad størrelse hun bruger på forhånd. Det er dét, der står imellem at kommer ud som glimmerbestøvet, smækkysset sejrherre og ham, der jokkede i spinaten.
 2. Hjemmewellness tilpasset børnecirkus
  Hvilken kvinde elsker ikke wellness, og hvilken mor får prioriteret det nok? Vi ønsker os lækre sheetmasks til at forkæle os selv med, for vi har for længst indset at en lermaske bare harmonerer utroligt dårligt med at skulle ind og give ungerne et glas vand eller sutten og følge dem trygt tilbage i søvnen. Næh, en sheetmask kan man lige trække af og klare ærterne uden at skræmme livet af nogle børn, og så stryge lige luks tilbage til ansigtsmaske, rødvin og seriestreaming bagefter. Ja tak!
 3. Selvforkælelse inklusive børnepasning
  Alternativt ville vi måske også fælde en lille glædeståre over at få et gavekort på massage, ansigtsbehandling, en tur til frisøren eller strengt taget hvad som helst i den boldgade. Flertallet af mødre er i underskud på rundt regnet alt, der hedder selvforkælelse, så vi er sikre på, det vil falde i god jord. Specielt hvis du også skriver en kærlig hilsen om, at du tager ungerne, og hun bare skal tage sig al den tid i verden, hun har lyst til.
 4. Stik os en steamer!
  Er der noget, der kan gøre os kvinder trætte ind til benet, så er det strygetøj. Og lad os heller ikke komme i gang med det klodsede og tossede strygebræt, man skal bøvle frem og tilbage hver gang. Stik os bare en fancy steamer i julegave, så vi er ude ovre dét pjat. Krølfri kjoler har aldrig været lettere, og det har farmands krølfri skjorter i øvrigt heller ikke været.
 5. Klippekort til god barselkaffe
  Er moren barslende, så er her et suverænt tip til en lille ekstragave, som vil vække stor lykke – et klippekort til den gode, lokale kaffebar, der serverer to-go kaffe. Det er den barslende moders lod at trave utroligt mange ture med baby i barnevognen i al slags vejr, og det er også den barslende moders od næsten altid at drikke kold kaffe. Lækker kaffe til trilleturen vil sende gavegiveren lige luks ind i aftenbønnen.
 6. En rengøringsdame
  I guder, hvor sådan en familie sviner og roder! Når man når tager hul på rengøring af anden halvdel af hjemmet, så trænger første halvdel allerede igen. Jeeezzz… Nej, livet er simpelthen for kort til alle de timer, der bliver lagt i støvsugning, gulvskrubning og evigt reproducerende støv. Julens måske bedste gave vil faktisk være, at nogen hyrer en rengøringsdame, så vi kan bruge tiden på noget, der er skønnere og sjovere i stedet. Bare én hyret hjælp, og vores lykke er praktisk talt gjort!
 7. Bare et lillebitte get-away
  Vi elsker mor-livet, det gør vi virkelig, men et lille get-away ville vi dæleme heller ikke gå af vejen for. Under vores juletræ må der vældig gerne ligge et bette gavekort til et weekendophold, en spatur eller slet og ret en god hotelovernatning. Manden må hjertens gerne komme med, men arrangér venligst pasning af poderne. Mor her trænger til en pause!
 8. En robotstøvsuger
  Det er givetvis ikke den mest romantiske julegave, men ikke desto mindre et julegaveønske. Så hvis rengøringsdamen lød som en lidt for langstrakt investering, så kan en robotstøvsuger bestemt også et eller andet. Det er faktisk ret lige meget, at den ikke tager panelerne, eller kommer hundrede procent ud i hjørnerne – hvis bare det sparer os for halvdelen af støvsuger-tjanserne, så er penge godt givet ud! OG hvis fædre læser med, så er det jeres dit gyldne fripas til at købe et robotaggregat og samtidig være en julehelte.
 9. Et abonnement på friske blomster
  Underligt nok er det stadig gået mange især mandenæser forbi, hvor meget vi kvinder egentligt sætter pris på en buket friske blomster. Det behøver overhovedet ikke være den store, bundne buket – det kan strengt taget også være friskplukket fra grøftekanten eller haven. Pointen er, at friske blomster gør hverdagslivet lige en snert mindre gråt og lidt mere yndigt, og det gør os glade på et lille, men meget, meget rart sted. Så hvad med et abonnement til sådan en gang hverdagsglæde med en sød julesløjfe om, hva’?
 10. En kærlig kidnapning
  Hvem der bare kunne blive hentet og bortført fra job eller hvor man nu befandt sig, og så havde mand, mor eller veninde planlagt 24 timers hygge og forkælelse uden børn, hverdag eller pligter, hvor man ingen beslutninger skulle træffe – kun nyde, grine og være i nuet. Og måske endda også få en lille bimmelim på og sove den helt tunge nattesøvn, man kun rammer, når børnene bliver passet andet steds. Halleluja – vi sidder bare herovre og venter!
 11. En automatiseret slyngevugge-hopper
  Siden vi nu holder mors ønskeliste virkelig og til gaver, man rent faktisk kan imødekomme, vil vi afholde os fra at ønske os børn, der er glade for at sove (som ellers ville stå på alle mødres liste). Småbørnsmødre, der har et barn, der elsker slyngevuggen, kunne i stedet virkelig godt ønske sig en en automatiseret vuggemotor til at stå for det søvnlullende hopperi, som ellers bogstaveligt talt kræver, man altid er en armslængde fra vuggen og har udholdenhed som en okse. Og ved du hvad? Det findes faktisk! Det er da en tilføjelse til ønskelisten, der giver mening for en mor - og hendes trætte arme.
 12. Hovedbøffer med noise-cancelling
  …Fordi alle mødre, uanset børnenes alder, trænger til noget fred og ro, som – lad os være ærlige – rundt regnet aldrig opstår. Hvis ikke det er børnene, så er det manden eller et telefonopkald, der kræver vores ører. Tænk, hvis man lige kunne nuppe sig en time med en god podcast eller lydbog uden at kunne høre noget som helst andet imens, bare engang i mellem? Lykken ville simpelthen være gjort!
Se, hvad vi ellers skriver om: Mor, Gaver til hende og Julegaver