14 ting mødre i virkeligheden ønsker sig i julegave
SPONSORERET indhold

14 ting mødre i virkeligheden ønsker sig i julegave

Mangler du inspiration til din egen mor-ønskeliste eller hustruens julegave i år, så har vi samlet lidt inspiration til julegaver til mor, som vi virkelig, virkelig godt gad have. Stjæl bare løs!

Af: Kicki Boss Foto: Getty Images
10. dec. 2021 | Børn | Vores Børn

Julesæsonen er så godt som over os, og det betyder en vis travlhed og forpustelse for mange mødre. Specielt hvis man er af den type, som julen hvert eneste år kommer en smule bag på. Hvilket hvert år også udmunder i en måneds maraton i at rive dippedutter og dimser ned af hylderne til pakkekalender, raflegaver, værtindegaver, mandelgaver og julegaver, alt imens vi mere eller mindre sveddryppende forsøger at fyre den af med julepynt, julegodter og hjemmebag til lyden af ”Last Christmas” og de andre december-venner og hygge om børnene.

Og så lige der, når målstregen er i sigte, bliver man spurgt om sin egen ønskeliste. Ja, hvad ønsker en mor sig egentlig i julegave? Dén ønskeliste er vi nogle, der forsømmer år efter år. Er I med på dét hold, så har vi nu – i god ro og orden – været ude med lup og research-snuden for at spørge seje og skønne mødre, hvad de i sandhed ønsker sig, der venter dem under juletræet. Frem med notesblokken!

Psst… Lad det dog lige være sagt til fædre på linjen, at man rundt regnet aldrig går galt i byen ved at drible ned til smykkehandleren, hvis det skorter med juleønsker fra fruen.

LÆS OGSÅ: Gaver til hende: 40 idéer til kvinder (hvor alt kan købes online!)

1. En flot kjole med medfølgende middagsinvitation

Er I som småbørnsforældre er flest, så er det ikke romantik og datenights, I går og ødsler med. En god julegave under træet kan derfor bestå af en virkelig flot kjole, så vi kan få lov til at stadse os lidt ud – det er i nemlig en anden sjældenhed for mange mødre, men vi kan faktisk ret godt lide det. Gerne toppet med en lækker middag ude i byen!

Bonus er, at du som livspartner og/eller far kommer med.

2. Hjemmewellness tilpasset børnecirkus

Hvilken kvinde elsker ikke wellness, og hvilken mor får prioriteret det nok? Vi ønsker os lækre sheetmasks til at forkæle os selv med, for vi har for længst indset at en lermaske bare harmonerer utroligt dårligt med at skulle ind og give ungerne et glas vand eller sutten og følge dem trygt tilbage i søvnen. Næh, en sheetmask kan man lige trække af og klare ærterne uden at skræmme livet af nogle børn og så stryge lige luks tilbage til ansigtsmaske, rødvin og seriestreaming bagefter. Ja tak!

3. Selvforkælelse inklusiv børnepasning

Alternativt ville vi måske også fælde en lille glædeståre over at få et gavekort på massage, ansigtsbehandling, en tur til frisøren eller strengt taget hvad som helst i den boldgade. Flertallet af mødre er i underskud på rundt regnet alt, der hedder selvforkælelse, så vi er sikre på, at det vil falde i god jord. Specielt hvis du også skriver en kærlig hilsen om, at du tager ungerne, og at hun bare skal tage sig al den tid i verden, hun har lyst til.

4. Klippekort til god kaffe

Er moren barslende, så er her et suverænt tip til en lille ekstragave, som vil vække stor lykke – et klippekort til den gode, lokale kaffebar, der serverer to-go kaffe. Det er den barslende moders lod at trave utroligt mange ture med baby i barnevognen i al slags vejr, og det er også den barslende moders od næsten altid at drikke kold kaffe. Lækker kaffe til trilleturen vil sende gavegiveren lige fluks ind i aftenbønnen.

5. Tid med veninderne

Der er bare mindre tid til veninderne efter børn - det oplever de fleste mødre. Og vi savner dem og den tid, hvor vi bare kan smække benene op, drikke et godt glas rødvin og mindes de ubekymrede tider. Alt dette ved den betænksomme partner naturligvis, så hvorfor ikke tænke det ind i årets julegave? Om de er indtænkt i en getaway, eller om det er 90'ernes champagne-brunch, der samler damerne, kommer sig ikke så nøje. Veninde-tiden er højt værdsat uanset.

6. Rengøringshjælp

En gave, som faktisk kommer alle rengørende familiemedlemmer til gode. I guder, hvor sådan en familie sviner og roder! Når man når tager hul på rengøring af anden halvdel af hjemmet, så trænger første halvdel allerede igen. Jeeezzz… Nej, livet kan altså være for kort til alle de timer, der bliver lagt i støvsugning, gulvskrubning og evigt reproducerende støv. Julens måske bedste gave vil faktisk være, at nogen hyrer rengøringshjælp, så vi kan bruge tiden på noget, der er skønnere og sjovere i stedet. 

7. Bare et lillebitte get-away

Vi elsker livet som forælder, det gør vi virkelig, men et lille get-away ville vi dæleme heller ikke gå af vejen for. Under vores juletræ må der vældig gerne ligge et bette gavekort til et weekendophold, en spatur eller slet og ret en god hotelovernatning. Livspartneren må hjertens gerne komme med, men arrangér venligst pasning af poderne. 

LÆS OGSÅ: 12 gaveideer til børn der ikke er legetøj

8. En robotstøvsuger

Lad os indse det, hverken mor eller far orker sådan for alvor at støvsuge. Det er givetvis ikke den mest romantiske julegave, men ikke desto mindre et julegaveønske. Så hvis rengøringshjælpen lød som en lidt for langstrakt investering, så kan en robotstøvsuger bestemt også et eller andet. Det er faktisk ret lige meget, at den ikke tager panelerne, eller kommer hundrede procent ud i hjørnerne – hvis bare det sparer os for halvdelen af støvsuger-tjanserne, så er penge godt givet ud!

Det skal i øvrigt siges, at robotstøvsugeren ligeså vel kan være en gave til farmand. Ikke noget med stereotype kønsroller her - så er det sagt!

9. Billet til kultur

... Og det skal ikke være noget med Popsi og Krelle eller seneste Paw Patrol-film, tak. Prøv i stedet med et årskort til det lokale kunstmuseum eller en koncertbillet til det band, du ved, at hun vil gå i svimer over. Se dét kan vi li'. Inviter gerne dig selv med eller gør oplevelsen til en familie-aktivitet. Vi kan nemlig også godt lide at opleve ting med vores unger! 

Og alle ved jo, at kultur altid har glimrende følgeskab af god mad! Tænk gerne den kombination ind i gaven - blink blink.

LÆS OGSÅ: De bedste juleoplevelser i hele landet

10. Et abonnement på friske blomster

Underligt nok er det stadig gået mange næser forbi, hvor meget vi egentlig sætter pris på en buket friske blomster. Det behøver overhovedet ikke være den store, bundne buket – det kan strengt taget også være friskplukket fra grøftekanten eller haven. Pointen er, at friske blomster gør hverdagslivet lige en snert mindre gråt, og det gør os glade på et lille, men meget, meget rart sted. Så hvad med et abonnement til sådan en gang hverdagsglæde med en sød julesløjfe om, hva’?

11. En kærlig kidnapning

Hvem der bare kunne blive hentet og bortført fra job, eller hvor man nu befandt sig, og så havde mand, mor eller veninde-planlagt 24 timers hygge og forkælelse uden børn, hverdag eller pligter. Hvor man ingen beslutninger skulle træffe – kun nyde, grine og være i nuet. Og måske endda også få en lille bimmelim på og sove den helt tunge nattesøvn, man kun rammer, når børnene bliver passet andet steds. Halleluja – vi sidder bare herovre og venter!

12. En supernem og superlækker måltidskasse

Mad, der bliver leveret lige til døren og som er lige til at gå til? Dét er noget, der kan få de fleste småbørnsfamilier til at gå i svimer. Tænk sig, hvis aftensmaden kunne fikses i en ruf, børnene få varieret kost og supermerkedsturen-i-ulvetimen elimineres. Så kan vi da æk' be om mere. Og så gør det jo ikke noget, hvis gaven overskrider budgettet lidt, for den er jo lige så meget til dig selv! 

13. Hovedbøffer med noise-cancellation

… Fordi alle mødre, uanset børnenes alder, trænger til noget fred og ro, som – lad os være ærlige – rundt regnet aldrig opstår. Tænk, hvis man lige kunne nuppe sig en time med en god podcast eller lydbog uden at kunne høre noget som helst andet imens? Lykken ville simpelthen være gjort!

14. En håndsrækning til børn (eller dyr!) i nød

Som forælder kan det mærkes helt ind i hjertekulen, når andre børn rammes af elendighed, mens dine unger sidder foran fjerneren i en tryg stue med hænderne begravet i eftermiddagssnacks. Mon ikke kvinden i dit liv ville blive lykkelig, hvis hun kunne give bare én af disse børn et lille lysglimt i hverdagen? Så vær dagens gavegiver i skysovs og giv to gaver for én gaves pris - til kvinden, du holder af - og til et barn, der har brug for din hjælp.

Anbefalet til dig