Den perfekte pakkekalender til børn
SPONSORERET indhold

Pakkekalender: Her er 24 gave-idéer til skolebarnet

Det kan være noget af en opgave at skulle finde 24 gaver til julens pakkekalender. Særligt hvis det er til det yderst forventningsfulde barn, der nærmest sidder og tæller ned til den 1. december. Vi har fundet frem til nogle gode bud til pakkekalenderen til de lidt større børn, der helt sikkert kan inspirere dig.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
27. okt. 2022 | Børn | Vores Børn

December nærmer sig med hastige skridt, og hvis du har besluttet dig for at lave en pakkekalender til dit barn, bliver det hurtigt udfordrende, når du skal forsøge at finde hele 24 gaver.

Men hjælpen er nær - vi har nemlig lavet en liste med gode bud, som hjælper dig med at nå i mål med årets pakkekalender til skolebarnet.

Du kan lade sig inspirere af de forskellige katagorier til pakkekalenderen, og vi har samtidig forsøgt at finde gode idéer i forskellige prisklasser. Gaverne her kan også være inspiration til adventsgaver, som traditionelt set gives de fire søndage frem mod jul og som typisk kan være en smule dyrere, da de kun gives én gang om ugen. Det kan selvfølgelig også fungere som inspiration til børnenes ønskeliste til julegaver.

LÆS OGSÅ: Her er 24 fine kalendergave-idéer til de yngste

24 gode gave-idéer til børnenes pakkekalender

diy_julepynt.jpg

1. Lav-selv-julepynt

Indled julemåneden med lidt ekstra julekræs og en god portion julestemning. Servér det med et kit til hjemmelavet julepynt. Så skal det nok blive jul igen i år.

Lav-selv-julepynt, 34 kr. hos Søstrene Grene

pustetusser.jpg

2. Pustetusser

Det er sjovt at tegne - og endnu sjovere at lave flotte kunstværker med pustetusser. De kræver lidt snilde, men resultatet bliver til gengæld virkelig sejt. 

Pustetusser fra SES Creative, 90 kroner hos Legeakademiet.

Julesokker.jpg

3. Julestrømper

Alle børn har brug for strømper - særligt i december, hvor fusserne skal holdes varme. En oplagt gave til pakkekalenderen.

3-pak frottéstrømper, 100 kroner hos H&M.

malebog_ostrene_grene.jpg

4. Malebog

Det har alle dage været hammerhyggeligt at tegne. Måske lidt nyt til tegnestregerne skaber julelys i dit barns øjne? 

Malebog, 20 kr. hos Søstrene Grene.

Lego city.jpg

5. Lego

Ahh, Lego går aldrig af mode. Brug en hyggelig eftermiddag på at samle klodser og se, om I kan få aberne til at hænge i træet. 

Lego City Wildlife, 100 kr. hos Bog&Idé

Snaillak.jpg

6. Giftfri neglelak

Hvis dit barn skal gå med neglelak, kan du med god samvittighed vælge at give junior en Snails-neglelak. Den er nemlig giftfri og udviklet til børn. Fås i et utal af farver, hvis "jule-rød" ikke lige er sagen.

Neglelak fra Snails, 70 kroner hos Baby Sam.

haarboejle_jul.jpg

7. Jule-hårbøjle

En rød sløjfe hører sig ikke kun til på julegaverne. 

Hårbøjle fra H&M, 50 kroner hos H&M.

3d puslespil2.jpg

8. Puslespil

Eftermiddags-aktiviteten er reddet med dette seje puslespil i 3D, der kan pynte på børneværelset bagefter!

3D-puslespil i træ fra Rex London, 40 kroner hos LirumLarumLeg.

LÆS OGSÅ: Børneværelse – tips til flot og hyggelig indretning

mikado.jpg

9. Mikado-spil

Hvem husker ikke spillet med de små stave, som skal fjernes én efter én, uden at rykke på sidemanden? Et sjovt spil for alle aldre.

Mikado-spil, 60 kroner hos Legeakademiet.

Farveblyanter.jpg

10. Farveblyanter

Et par gode, solide farveblyanter kan ethvert skolebarn får glæde af! 

Farveblyanter fra Faber-Castell, 100 kr. hos Kids World.

Opgavebog - ny.jpg11. Hæfte med sjove opgaver

Hvis du gerne vil anspore dit skolebarn til at bruge hovedet en anelse mere derhjemme, så kan denne bog være et sjovt indspark - fyldt med gode hjerne-udfordringer for de 7-årige og op.

Hæfte med opgaver, 100 kroner hos Legeakademiet.

dagbog2.jpg

12. Dagbog

Hjælp dit barn med at få styr på tankerne med en sej dagbog med magisk pen. Så kan ingen se ordene eller tegningerne, medmindre du lyser på dem med pennens lommelygte. Sjov til nu - og sjov at kigge i om mange år!

Dagbog med magsik pen fra Djeco, 90 kroner hos Karusella

puslespil_8_aar.jpg

13. Puslespil

Timevis af koncentreret sjov. Du går sjældent galt i byen med et festligt puslespil - her af populære Jan van Haasteren, der tegner med sjove detaljer.

Jan van Haasteren puslespil, 90 kr. hos BR

ballerina2.jpg

14. Pynt til håret

Hvem kan ikke lide at pynte sig en smule? Her fås en ret fin ballerina-hårspænde til julens fester.

Hårclip fra Milledeux,100 kroner hos Milledeux.

Nissehue.jpg

15. Nissehue

Bliver det overhoevdet jul, hvis der ikke ligger en nissehue i pakkekalenderen? 

Nissehue fra Hust & Claire, 150 kr. kroner hos Kids World.

væveramme.jpg

16. Væveramme

Karklude, minipunge, pynt eller bordskånere? En lille væveramme kan være startskuddet til mange, flotte projekter.

Væveramme fra Micki, 70 kr. fra Jollyroom.

uno.jpg

17. UNO

Hvem elsker ikke et slag UNO - klassikeren over dem alle? Kortspil inviterer til hygge i juleferien, så denne gave er jo egentlig et win-win for alle i familien.

UNO kortspil, 100 kroner hos Bog&Idé.

kageudstikkere.jpg

18. Kageudstikkere

Gør julebagningen ekstra sjov i år med udstikkere, der passer til lige nøjagtigt dit barn. Der findes mange sjove varianter. 

Kageudstikkere, 15-19 kr. per stk. hos udstikkere.dk.

Kugler ny.jpg

19. Sæbekugler

Gør badet til en magisk oplevelse med Tinti Tryllekugler. Det giver farvet badeskum og siger sjove lyde - og så er de dermatologisk testet. Festlig tilføjelse til hverdagens bad - også for de større børn.

Tinti Tryllekugler, 80 kroner hos Lille Per seng.

Videnskabssæt.jpg

20. Videnskabssæt

Giv dit barn alle muligheder for at slå hjernen til med et videnskabssæt i pakkekalenderen eller måske som adventsgave - alt efter hvad budgettet tillader.

Videnskabssæt, 130 kroner hos Legeakademiet.

1080x1080.gif

21. Bladabonnement

Hvad med at give et gavekort til et sjovt magasin til dit barn? For eksempel klassiskeren over dem alle 'Anders And' eller 'Wendy' til hesteelskeren. Et blad, der kommer i postkassen eller igennem brevsprækken med dit barns navn på, er en sikker succes.

Gavekort til et bladabonnement, fra 149 kroner på mitblad.dk (Sponsoreret)

skrabekort.jpg

22. Skrabekort

Skrab jer frem til flotte, farverige dyr med et sejt skrabekort. Så er eftermiddagen reddet.

Skrabekort fra Djeco, 60 kroner hos Kids-World

kort plakat.jpg

23. Plakat til børneværelset

Plakater på børneværelset kan skabe stemning. Og dit barns primære interesse kan endda blive ekstra anerkendt. Her er det en plakat med en oversigt over verdens, seje dyr.

Plakat med verdens dyr, fra 90 kroner hos Desenio.

Hint 3.png

24. Brætspil

Det er jo så hyggeligt at spille brætspil med familien - særligt juleaften. Hint Junior er ganske vist i den dyre ende, men til gengæld kan hele familien få fornøjelse af gaven. 

Hint Junior, 250 kroner hos Bog og Idé.

LÆS OGSÅ: 9 sjove brætspil til både stor og små børn

Gode råd om pakkekalender til børn

Budgettet

En pakkekalender med 24 kalendergaver kan hurtig blive en omkostningsfuld omgang i en allerede dyr december måned – særligt hvis familien har flere end et medlem, der skal forkæles med en gave hver decemberdag frem mod jul. Det er derfor en god idé at lægge et budget for projektet 'pakkekalender', før indkøbene går i gang. Find ud af, hvor mange penge du vil bruge på én uge – så kan du lettere variere mellem mindre og større gaver. Og husk på, det er altså helt okay, at gaverne ikke sprænger ethvert gavebudget. Det er omtanken og magien ved en pakkekalender, der har betydning for dit barn.

Mixet

Når du skal sammenstykke den helt rigtige pakkekalender til dit barn er det en god idé at tænke på mixet. Nogen dage kan pakkekalenderen indeholde en bog eller et spil, som forbedrer barnets koncentrationsevne. Andre dage kan det være et par sokker, en hue eller noget til skolebarnets penalhus, som du alligevel skulle ud og købe. Og så er der selvfølgelig de dage, hvor der bare er dømt legetøj – uden så mange kloge bagtanker.

Indpakningen

En fin gave ligger i indpakningen. En flot pakkekalender præsenteret på en snor eller et ophæng på væggen er et hit hos de fleste børn. De kan så følge med i nedtællingen til jul og se frem til de flotte gaver, der er i vente. Det er ikke lige nemt at få f.eks. et større spil op at hænge, men så må far og mor være lidt kreative. Og hvis overskuddet ikke lige er til at lave den klassiske pakkekalender, kan en julesok være lige så magisk for et barn. Hvis der flytter en lille hus-nisse ind hos jer i december, kan det også være sjovt for børnene, hvis nissen er involveret i pakkekalenderen, f.eks. ved at gemme dagens gaver et sted i huset.

LÆS OGSÅ: Drillenissen flytter ind: Se 24 sjove bud på nissedrillerier

Forklaringen

Dit skolebarn har en alder, hvor man godt kan forklare og forventningsafstemme en smule forud for en pakkekalender, så I ikke skal bearbejde en store skuffelse hver eneste dag. Du kan understrege, at gaverne ikke altid er kæmpestore. At et stykke viskelæder eller lignende også kan forekomme i årets pakkekalender - og at det er helt okay, for nogen gange er det faktisk lige dét, man mangler i sit penalhus. På den måde har barnet en chance for at forberede sig på overraskelsen i julesokken eller på snoren.

Hvis barnet alligevel har for høje forventninger til pakkekalenderens indhold, udtrykker stor skuffelse og måske lige har brug for en dosis realisme, kan du overraske/chokeret dit barn ved at give en rå kartoffel eller et æble i pakkekalenderen – naturligvis smukt pakket ind.

Når barnet når en vis alder, er det mere fordelagtigt at gå fra den traditionelle pakkekalender med en kalendergave til hver dag – til en adventskalender med gaver de fire søndage i advent frem mod jul. Det giver muligheden for at give lidt større gaver, hvilket denne liste også kan inspirere til.

Anbefalet til dig