Den perfekte pakkekalender
Foto: Getty Images Her får du 24 idéer til pakkekalenderen til de lidt større børn.

Den perfekte pakkekalender til børn

24 gave-idéer til skolebarnet

Det kan være noget af en opgave at skulle finde 24 kalendergaver til det yderst forventningsfulde barn, der nærmest sidder og tæller ned til den 1. december. Vi har fundet frem til nogle gode bud til pakkekalenderen, der helt sikkert kan inspirere dig.

December nærmer sig med hastige skridt, og hvis du har besluttet dig for at lave en pakkekalender til dit barn, bliver det hurtigt udfordrende, når man skal forsøge at finde hele 24 gaver. Men hjælpen er nær - vi har nemlig lavet en liste med gode bud, som hjælper dig med at nå i mål med årets pakkekalender til skolebarnet.

LÆS OGSÅ: 24 kalendergaver til børn

Du kan lade sig inspirere af de forskellige katagorier, og vi har samtidig forsøgt at finde gode idéer i forskellige prisklasser. Gaverne her kan også være inspiration til adventsgaver, som traditionelt set gives de fire søndage frem mod jul og som typisk kan være en smule dyrere, da de kun gives én gang om ugen. Det kan selvfølgelig også fungere som inspiration til børnenes ønskeliste til julegaver.

24 gode gave-idéer til børnenes pakkekalender

 

Blyantspidser ny.jpg

1. En blyantspidser hører hjemme i et hvert velassorteret penalhus. Her får du en blyantspidser kombineret med viskelæder - og så i flotte klæder!

30 kroner hos Mid Hobby

 

Badmintonsæt.jpg

2. Badminton er et spil, der i den grad udvikler hånd og øje-koordineringen for alle. Invitér dit barn til badmintonkonkurrence og se, om du kan følge med.

90 kroner hos Legeakademiet

strømpe bud ny ny.jpg

3. Fødderne skal holdes varme i december, og hvorfor ikke gør det på en lidt julet måde? En oplagt gave til pakkekalenderen.

80 kroner hos H&M

Kuglepind.jpg

4. Flotte kuglepinde, der kan imponerer de fleste, hører hjemme i penalhuset.

40 kroner hos Børnenes Kartel

Planet spillekort - ny.jpg

5. Kan du huske "Bilkort"? Nu kan dine børn dyste om sejren med planetkort. En glimrende måde at lære om naturvidenskaben og solsystemet.

65 kroner hos Legeakademiet

Neglelak ny ny.jpg

6. Hvis dit barn skal gå med neglelak, kan du med god samvittighed vælge at give Snails-neglelak. Den er nemlig giftfri og udviklet til børn. Fås i et utal af farver, hvis "confetti" ikke lige er sagen.

70 kroner hos Baby Sam

Kridt ny.jpg

7. Tid til at være kreativ - på naboens fliser? Så er en kasse fyldt med flotte, farverige kridt helt sikkert sagen!

70 kroner hos LirumLarumLeg

Pude - ny.jpg

8. Puder til børneværelset er med til at skabe hygge og personlighed.

199 kroner hos Loukrudt

LÆS OGSÅ: Børneværelse – tips til flot og hyggelig indretning

hjertedåse2.jpg

9. Dåse til opbevaring af mælketænderne.
20 kroner hos Maileg

Opgavebog - ny.jpg

10. Hvis du gerne vil anspore dit skolebarn til at bruge hovedet en anelse mere derhjemme, så kan denne bog være et sjovt indspark - fyldt med gode hjerne-udfordringer for de 7-årige og op.

80 kroner hos Legeakademiet

 Klistermærker ny.jpg

11. Farverige klistermærker er et hit for de fleste. Her får du en stor plakat til farvelægning samt 150 klistermærker til børnenes krea-projekt.

170 kroner hos LirumLarumLeg

 

Skrivehandske ny.jpg

12. Med en smart skrivehandske kan dit barn lære at holde rigtig på blyanten.
50 kr. hos Legeakademiet

Drikkedunk ny.jpg

13. En drikkedunk til når dit barn er på farten kan altid bruges! Denne er lavet af glas med et silicone-cover.

300 kroner hos LirumLarumLeg

 

ballerina2.jpg

14. Fantastisk ballerina-hårspænde til julens fester.
100 kr. hos Milledeux

 

 

Hue - ny.jpg

15. En fin hue til at holde ørerne varme i vinterhalvåret kan sagtens sniges ind i en pakkekalender. Fås i mange farver.

60 kroner hos H&M

Viskelæder - ny.jpg

16. Farverigt, velduftende viskelæder - det tager kegler hos mange skolebørn!

40 kroner hos New Kids

 

Uno.jpg

17. Hvem elsker ikke et slag UNO - klassikeren over dem alle! Kortspil inviterer til hygge i juleferien!

119 kroner hos Cool Shop

Rygsæk 1.jpg

18. En flot rygsæk med masser af glimmer, glamour og wow-effekt.

230 kroner hos LirumLarumLeg 

Kugler ny.jpg

19. Gør badet til en magisk oplevelse med Tinti Tryllekugler. Det giver farvet badeskum og siger sjove lyde - og så er det dermatologisk testet.

80 kroner hos Lille Per seng

Videnskabssæt.jpg

20. Hvis du vil give dit barn alle muligheder for at slå hjernen til, kan du give et videnskabssæt i pakkekalenderen eller som adventsgave.

130 kroner hos LirumLarumLeg

Artikelbanner børn 2000x1194.jpg

21. Hvad med at give et magasin til dit barn? For eksempel klassiskeren over dem alle 'Anders And' eller 'Wendy' til hesteelskeren.

Fra 149 kroner på mitblad.dk

højttaler2.jpg

22. De fleste børn er vilde med musik, og med denne højtaler er det nemt at høre musik på værelset.
150 kr. hos Bent

plakat2.jpg

23. Plakat med en sød fugl
119 kr. hos By Lux

Hint 3.png

24. Det nye brætspil Hint Junior inviterer til sjov og ballade, når hele familien skal folde sig ud i de klassiske Hint-discipliner: Mime, Tale, Tegne, Lyde - og den splinternye disciplin Hintmojier. Børn fra 8 år kan spille med. 

300 kroner hos Arnold Busck

LÆS OGSÅ: 9 sjove brætspil til både stor og små børn

Gode råd om pakkekalenderen til børn

Budgettet

En pakkekalender med 24 kalendergaver kan hurtig blive en omkostningsfuld omgang i en allerede dyr december måned – særligt hvis familien har flere end et medlem, der skal forkæles med en gave hver decemberdag frem mod jul. Det er derfor en god idé at lægge et budget for projekt-pakkekalender, før indkøbene går i gang. Find ud af, hvor mange penge du vil bruge på én uge – så kan du lettere variere mellem mindre og større gaver.  

Mixet

Når du skal sammenstykke den helt rigtige pakkekalender til dit barn er det en god idé at tænke på mixet. Nogen dage kan gaven indeholde en bog eller et spil, som forbedrer barnets koncentrationsevne. Andre dage kan det være et par sokker, en hue eller noget til skolebarnets penalhus, som du alligevel skulle ud og købe. Og så er der selvfølgelig de dage, hvor der bare er dømt legetøj – uden så mange kloge bagtanker.

Indpakningen

En fin gave ligger i indpakningen. En flot pakkekalender præsenteret på en snor eller et ophæng på væggen er et hit hos de fleste børn. De kan så følge med i nedtællingen til jul og se frem til de flotte gaver, der er i vente. Det er ikke lige nemt at få f.eks. et spil op at hænge, men så må far og mor være lidt kreative. Og hvis overskuddet ikke lige er til at lave den klassiske pakkekalender, kan en julesok være lige så magisk for et barn. 

Forklaringen

Dit skolebarn har en alder, hvor man godt kan forklare og forventningsafstemme en smule forud for en pakkekalender, så I ikke skal bearbejde en store skuffelse hver eneste dag. Du kan understrege, at gaverne ikke altid er kæmpestore. At et stykke viskelæder eller lignende også kan forekomme i årets pakkekalender. På den måde har barnet en chance for at forberede sig på overraskelsen i julesokken eller på snoren.

Hvis barnet alligevel har for høje forventninger til pakkekalenderens indhold, udtrykker stor skuffelse og måske lige har brug for en dosis realisme, kan du overraske/chokeret dit barn ved at give en rå kartoffel eller et æble – naturligvis smukt pakket ind.

Når barnet når en vis alder, er det mere fordelagtigt at gå fra den traditionelle pakkekalender med en kalendergave til hver dag – til en adventskalender med gaver de fire søndage i advent frem mod jul. Det giver muligheden for at give lidt større gaver, hvilket denne liste også kan inspirere til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skolebørn, Gaver til børn og Julegaver