Den perfekte pakkekalender til børn

Foto: Getty Images Her får du 24 idéer til pakkekalenderen til de lidt større børn.

Den perfekte pakkekalender til børn 2020

Pakkekalender: Her er 24 gave-idéer til skolebarnet

Det kan være noget af en opgave at skulle finde 24 gaver til julens pakkekalender. Særligt hvis det er til det yderst forventningsfulde barn, der nærmest sidder og tæller ned til den 1. december. Vi har fundet frem til nogle gode bud til pakkekalenderen til de lidt større børn, der helt sikkert kan inspirere dig.

December nærmer sig med hastige skridt, og hvis du har besluttet dig for at lave en pakkekalender til dit barn, bliver det hurtigt udfordrende, når man skal forsøge at finde hele 24 gaver. Men hjælpen er nær - vi har nemlig lavet en liste med gode bud, som hjælper dig med at nå i mål med årets pakkekalender til skolebarnet.

Du kan lade sig inspirere af de forskellige katagorier til pakkekalenderen, og vi har samtidig forsøgt at finde gode idéer i forskellige prisklasser. Gaverne her kan også være inspiration til adventsgaver, som traditionelt set gives de fire søndage frem mod jul og som typisk kan være en smule dyrere, da de kun gives én gang om ugen. Det kan selvfølgelig også fungere som inspiration til børnenes ønskeliste til julegaver.

LÆS OGSÅ: Her er 24 fine kalendergave-idéer til de yngste

24 gode gave-idéer til børnenes pakkekalender

 

Blyantspidser ny.jpg

1. Blyantspidser

En blyantspidser hører hjemme i et hvert velassorteret penalhus. Her får du en blyantspidser kombineret med viskelæder - og så i flotte klæder!

35 kroner hos Mid Hobby

 

Badmintonsæt.jpg

2.Badmintonspil

Badminton er et spil, der i den grad udvikler hånd og øje-koordineringen for alle. Invitér dit barn til badmintonkonkurrence og se, om du kan følge med.

90 kroner hos Legeakademiet

stroemper_1.jpg

3. Strømper

Alle børn har brug for strømper - særligt i december, hvor fusserne skal holdes varme. En oplagt gave til pakkekalenderen.

80 kroner hos H&M

Kuglepen.jpg

4. Kuglepen

Flotte kuglepinde, der kan imponere de fleste, hører hjemme i penalhuset. Og tilføjelser til netop penalhuset ligger sig også i et sympatisk prisleje.

30 kroner hos Børnenes Kartel

Planet spillekort - ny.jpg

5. Spil med planeter

Kan du huske "Bilkort"? Nu kan dine børn dyste om sejren med planetkort. En glimrende måde at lære om naturvidenskaben og solsystemet.

65 kroner hos Legeakademiet

Neglelak ny ny.jpg

6. Giftfri neglelak

Hvis dit barn skal gå med neglelak, kan du med god samvittighed vælge at give Snails-neglelak. Den er nemlig giftfri og udviklet til børn. Fås i et utal af farver, hvis "confetti" ikke lige er sagen.

70 kroner hos Baby Sam

Kridt ny.jpg

7. Kridt

Tid til at være kreativ - på naboens fliser? Så er en kasse fyldt med flotte, farverige kridt helt sikkert sagen!

70 kroner hos LirumLarumLeg

Pude_1.jpg

8. Puder

Puder til børneværelset er med til at skabe hygge og personlighed. Og se lige en fin regnbue!

80 kroner hos H&M

LÆS OGSÅ: Børneværelse – tips til flot og hyggelig indretning

hjertedåse2.jpg9. Små dåser

Er dit barn begyndt at få rokketænder? Eller måske endda tabe mælketænderne? Så er det tid til at tænke på lidt fin opbevaring.

20 kroner hos Maileg

Opgavebog - ny.jpg10. Hæfte med sjove opgaver

Hvis du gerne vil anspore dit skolebarn til at bruge hovedet en anelse mere derhjemme, så kan denne bog være et sjovt indspark - fyldt med gode hjerne-udfordringer for de 7-årige og op.

80 kroner hos Legeakademiet

 Klistermaerker_1.jpg

11. Bog med klistermærker

Farverige klistermærker er et hit for de fleste. Her får du en bog samt 50 genanvendelige klistermærker og flotte "baggrunde" til børnenes krea-projekt.

80 kroner hos LirumLarumLeg

 

Skrivehandske ny.jpg

12. Skrivehandske

Kniber dét med blyanten en smule? Med en smart skrivehandske kan dit barn lære at holde rigtig på blyanten.

50 kroner hos Legeakademiet

Drikkedunk_2.jpg

13. Drikkedunk

En drikkedunk til når dit barn er på farten kan altid bruges. Denne er blyfri, BPA-fri, phthalatfri og giftfri - og med flot løvemotiv ikke mindst!

80 kroner hos Babadut

 

ballerina2.jpg

14. Pynt til håret

Hvem kan ikke lide at pynte sig en smule? Her fås en ret fin ballerina-hårspænde til julens fester.

100 kroner hos Milledeux

Hue_1.jpg

15. Hue

En fin hue til at holde ørerne varme i vinterhalvåret kan sagtens sniges ind i en pakkekalender. Fås i flere farver.

70 kroner hos H&M

Viskelaeder_1.jpg

16. Viskelæder

Farverigt, velduftende viskelæder - det tager kegler hos mange skolebørn! Særligt når hele penalhuset/skoletasken/klasselokalet dufter af jordbær.

40 kroner hos New Kids

Uno.jpg

17. UNO

Hvem elsker ikke et slag UNO - klassikeren over dem alle? Kortspil inviterer til hygge i juleferien, så denne gave er faktisk win-win for alle i familien.

119 kroner hos Cool Shop

Taske.jpg

18. Skuldertaske

En flot kirsebærtaske med glimmer og wow-effekt!

199 kroner hos LirumLarumLeg 

Kugler ny.jpg

19. Sæbekugler

Gør badet til en magisk oplevelse med Tinti Tryllekugler. Det giver farvet badeskum og siger sjove lyde - og så er det dermatologisk testet. Festlig tilføjelse til hverdagens bad - også for de større børn.

80 kroner hos Lille Per seng

Videnskabssæt.jpg

20. Hvis du vil give dit barn alle muligheder for at slå hjernen til, kan du give et videnskabssæt i pakkekalenderen eller måske som adventsgave - alt efter hvad budgettet tillader.

130 kroner hos LirumLarumLeg

Artikelbanner børn 2000x1194.jpg

21. Bladabonnement

Hvad med at give et magasin til dit barn? For eksempel klassiskeren over dem alle 'Anders And' eller 'Wendy' til hesteelskeren. Et blad, der kommer i postkassen eller igennem brevsprækken med dit barns navn på, er en sikker succes.

Fra 149 kroner på mitblad.dk (Sponsoreret)

højttaler2.jpg

22. Højtaler

De fleste børn er vilde med musik, og med denne højtaler er det nemt at høre musik på værelset. En sjov gave i pakkekalenderen - eller måske som adventsgave.

150 kroner hos Bent

plakat2.jpg

23. Plakat til børneværelset

Plakater på børneværelset kan skabe stemning. Og dit barns primære interesse kan endda blive ekstra anerkendt. Her er det en plakat med en sød fugl.

119 kr. hos By Lux

Hint 3.png

24. Brætspil

Det er jo så hyggeligt at spille brætspil med familien - særligt i juletiden. Hint Junior kan spilles fra børn på 8 år og op.

250 kroner hos Bog og Idé

LÆS OGSÅ: 9 sjove brætspil til både stor og små børn

Gode råd om pakkekalender til børn

Budgettet

En pakkekalender med 24 kalendergaver kan hurtig blive en omkostningsfuld omgang i en allerede dyr december måned – særligt hvis familien har flere end et medlem, der skal forkæles med en gave hver decemberdag frem mod jul. Det er derfor en god idé at lægge et budget for projektet 'pakkekalender', før indkøbene går i gang. Find ud af, hvor mange penge du vil bruge på én uge – så kan du lettere variere mellem mindre og større gaver. Og husk på, det er altså helt okay, at gaverne ikke sprænger ethvert gavebudget. Det er omtanken og magien ved en pakkekalender, der har betydning for dit barn.

Mixet

Når du skal sammenstykke den helt rigtige pakkekalender til dit barn er det en god idé at tænke på mixet. Nogen dage kan pakkekalenderen indeholde en bog eller et spil, som forbedrer barnets koncentrationsevne. Andre dage kan det være et par sokker, en hue eller noget til skolebarnets penalhus, som du alligevel skulle ud og købe. Og så er der selvfølgelig de dage, hvor der bare er dømt legetøj – uden så mange kloge bagtanker.

Indpakningen

En fin gave ligger i indpakningen. En flot pakkekalender præsenteret på en snor eller et ophæng på væggen er et hit hos de fleste børn. De kan så følge med i nedtællingen til jul og se frem til de flotte gaver, der er i vente. Det er ikke lige nemt at få f.eks. et større spil op at hænge, men så må far og mor være lidt kreative. Og hvis overskuddet ikke lige er til at lave den klassiske pakkekalender, kan en julesok være lige så magisk for et barn. Hvis der flytter en lille hus-nisse ind hos jer i december, kan det også være sjovt for børnene, hvis nissen er involveret i pakkekalenderen, f.eks. ved at gemme dagens gaver et sted i huset.

LÆS OGSÅ: Drillenissen flytter ind: Se 24 sjove bud på nissedrillerier

Forklaringen

Dit skolebarn har en alder, hvor man godt kan forklare og forventningsafstemme en smule forud for en pakkekalender, så I ikke skal bearbejde en store skuffelse hver eneste dag. Du kan understrege, at gaverne ikke altid er kæmpestore. At et stykke viskelæder eller lignende også kan forekomme i årets pakkekalender - og at det er helt okay, for nogen gange er det faktisk lige dét, man mangler i sit penalhus. På den måde har barnet en chance for at forberede sig på overraskelsen i julesokken eller på snoren.

Hvis barnet alligevel har for høje forventninger til pakkekalenderens indhold, udtrykker stor skuffelse og måske lige har brug for en dosis realisme, kan du overraske/chokeret dit barn ved at give en rå kartoffel eller et æble i pakkekalenderen – naturligvis smukt pakket ind.

Når barnet når en vis alder, er det mere fordelagtigt at gå fra den traditionelle pakkekalender med en kalendergave til hver dag – til en adventskalender med gaver de fire søndage i advent frem mod jul. Det giver muligheden for at give lidt større gaver, hvilket denne liste også kan inspirere til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skolebørn, Gaver til børn og Julegaver