Opdragelse
SPONSORERET indhold

5 ting, som især mødre til drenge forstår

Bloggeren Sarah Cottrell er mor til to drenge og kan tydeligt se et mønster hos de brølende, beskidte, hoppende, bløde og knap så velklædte sønner.

Af: Cecilie Møller Rasmussen
15. okt. 2014 | Børn | Vores Børn

Piger er søde prinsesser, der sidder og nørkler med småsager, mens drenge er vilde bavianer, der hænger i gardinerne dagen lang.

Ok, det er blot stereotyper, der langt fra passer på virkeligheden, men ifølge den amerikanske blogger Sarah Cottrell og mor til to drenge er der visse ting, især mødre til drenge kommer ud for.

Sarah Cottrell har lavet en liste over fem ting, som er kendetegnende for raske sønner – og som du sikkert kan nikke genkendende til.

Her er hendes fem helt subjektive bud. Måske gælder det også for din pige?

1. Tøjindkøb er en katastrofe

Er du mor til en pige, vil du opleve hyldemeter efter hyldemeter og bøjle efter bøjle med det sødeste, lækreste, smukkeste tøj. Tylskørter, strikkede cardigans med sløjfer, posede bukser og kjoler med krave. Kongerigets døtre kan vælge mellem lige så mange stilarter som deres mødre. Er du derimod mor til en dreng, bliver du forvist til én enkel reol, hvor camouflagemønster, skrigfarver, sportslook og kæmpestore mærker dominerer. Ofte kan du vælge mellem grimt og grimt.

2. Der bor løver i Danmark

Hvis du hører et brøl i huset, er det helt sikkert en løve, en tiger, en bjørn eller noget andet meget farligt, som har lange, skarpe kløer, og som springer frem i ny og næ. Gerne flere gange dagligt, hvis det farlige dyr har søskende. Drenge er vilde med at lege brølende lege, og du kan nok så mange gange bede dem om at fortrække til børneværelset, gå uden for eller dæmpe sig lidt – når først kampen er i gang, kan du intet stille op mod de kæmpende løver.LÆS OGSÅ: Drenge er jo drenge

3. Et larmende mudderhul

Masser af piger elsker at blive beskidte, men lige så mange drenge – hvis ikke flere – er vilde med det. Faktisk har de fleste drenge svært ved at lave noget som helst, uden det involverer at blive beskidt, våd eller grisset til. Og helst skal det foregå i larm. Din søn kan ikke bare gå i haven og lege på græsset, han vil straks begynde at grave et hul, kaste med jorden og fylde hullet med vand. 

4. I belive I can fly

Din fornuft fortæller dig, at hverken glasset, bamsen eller grydeskeen kan flyve, men efter at have været sammen med din søn et stykke tid, kan du godt begynde at vakle i troen. Alle ting på denne jord kan nemlig flyve, hvis du spørger drenge. Inklusive mennesker. Derfor vil din søn igen og igen forsøge at hoppe ud fra træer, tage, stiger og stole for at bekæmpe tyngdeloven – og du vil igen og igen frygte endnu en tur på skadestuen.

5. Fantastisk nussetid

Efter en vild dag med kæmpende løver, beskidt og larmende leg og masser af udspring fra møblementet, er der intet så godt som den fred og ro, der lægger sig, når din søn kravler op til dig og har brug for et knus og et kram. At sidde stille og putte med sin fantastiske dreng kan smelte ethvert moderhjerte. Lige så vild, han kan være, lige så blød er han også – og det skal han have lov til at være.

Se Sarah Cottrells blog her

LÆS OGSÅ: Sidder forskellen på drenge og piger i hjernen?