Årgang 20
Foto: Daniel Hjorth/ TV 2 De fire nye familier har én ting til fælles modsat familierne fra Årgang 0.

Årgang 20

Skal du se med? Nu får Årgang 20 premiere

Hvis du var fan af den populære TV 2-serie Årgang 0, så kan du godt glæde dig til en ny omgang med helt nye familier. Mød dem alle her.

Der er parrene, der skal være forældre for første gang. Familien med ét barn allerede, og familien med hele to børn i forvejen.

Vi skal til Als og Djursland, og vi bliver lukket ind i hjem i Lyngby og Espergærde på Sjælland.

Der er parret, som er i starten af deres tyvere, og familien på landet, der gerne vil bevise, at de ikke er bonderøve.

Hvis du var blandt den næsten én million danskere, der i snit så med i hvert eneste afsnit gennem 18 år, da TV 2 sendte den yderst populære serie Årgang 0, så har du måske også glædet dig, siden nyheden kom ud om, at vi i de næste 18 år kan følge børn født i 2020.

Premieren på Årgang 20 er sat, og torsdag den 28. januar ruller TV2's nye dokumentarserie over skærmen. Serien vil skildre "Generation Aplha" – en generation, som nogle allerede nu mener vil blive den mest overstimulerede generation til dato. 

Fire vidt forskellige familier, som alle har dén ene ting til fælles, at de ventede et barn i den første halvdel af 2020, har sagt ja til at lade kameraerne – og dermed os seere – følge deres liv frem til, at børnene blive myndige.

De fire familier er:

  • Lisbeth og Christian, 30 og 43 år, Espergærde, Sjælland. Tredje barn. Fødte datteren Ayasofia den 7. januar 2020. 
  • Maria og Daniel, 22 og 24 år, Lyngby, Sjælland. Første barn. Fødte sønnen Louie den 27. februar 2020. 
  • Lena og Mads, 27 og 26 år, Mjels, Als. Andet barn. Fødte sønnen Asmus den 28. januar 2020.
  • Maria og Nikolaj, 28 og 27 år, Mørke, Djursland. Første barn. Fødte datteren Solvej den 13. februar 2020. 

De vil lukke os ind deres liv og tage os med til fødsel, dåb, konfirmation og 18-års fødselsdagsfester. 

"Årgang 20 er ikke en almindelig tv-serie, men en ambitiøs føljeton om familie- og hverdagsliv, som det vil udspille sig de næste 18 år. Om alt går vel, er det et projekt, der først slutter i 2038, og det er jo totalt science fiction," fortæller seriens producent Jan Bacher Dirchsen i en pressemeddelelse fra TV 2.

En afgørende forskel fra, da serien kørte som Årgang 0, er, at alle fire forældrepar denne gang på forhånd kender kønnet på den lille ny – og at der derfor med sikkerhed kommer et mix af drenge og piger. Da Årgang 0 begyndte i sin tid, blev der kun født piger (senere kom drengen Christian og hans med, red.)

En anden forskel bliver, at de kommende forældrepar er meget bevidste om den digitale udvikling, der i dag er et helt andet sted, end da Årgang 0 begyndte i 1999.

"Det er jo ikke kun en ny generation af børn, der vokser op, men også første generation af online-forældre, som nu skal håndtere familieopgaven og i de kommende år finde hver deres måde at være forældre på. Forældrene er bevidste om den eksponering, der følger med, og de har med rette respekt for de sociale medier, som jo slet ikke fandtes, da de 'gamle' medvirkende gik ind i Årgang 0. De fire familier er helt almindelige familier, som på hver sin måde lever et helt almindeligt familieliv i Danmark, og det skal de gerne kunne blive ved med," understreger Jan Bacher Dirchsen.

MØD DE FIRE FAMILIER I ÅRGANG 20 HER:

 

Espergærde(1).jpg

Foto: Daniel Hjorth/ TV 2)

Lisbeth og Christian, 30 og 43 år, Espergærde, Sjælland. Tredje barn. Fødte datteren Ayasofia den 7. januar 2020. 

Hvorfor meldte I jer til programmet?

"Årgang 20 er en mulighed for at få foreviget de første 18 år af vores tredje barns liv og en mulighed for at se vores personlige udvikling, både for os selv, men også for vores to andre børn. Måske vil vi undervejs få nogle spørgsmål, som vi ikke selv havde tænkt over, men som kan åbne op for en endnu bedre dialog i vores familie."

Lyngby(1).jpgFoto: Daniel Hjorth / TV 2

Maria og Daniel, 22 og 24 år, Lyngby, Sjælland. Første barn. Fødte sønnen Louie den 27. februar 2020. 

Hvorfor meldte I jer til programmet?

"Da vi så, at TV 2 ledte efter deltagere til Årgang 20, meldte vi os, fordi vi synes, det kunne være en sjov og spændende oplevelse. Vi synes, det er så fedt, at vi kommer til at have alle disse år på film, så vi altid kan gense dem. Vi synes også, det kunne være sjovt at vise, hvem vi er, og hvordan vores familie fungerer."

Als(1).jpgFoto: Daniel Hjorth/TV 2

Lena og Mads, 27 og 26 år, Mjels, Als. Andet barn. Fødte sønnen Asmus den 28. januar 2020.

Hvorfor meldte I jer til programmet?

"Vi vil gerne vise resten af Danmark, at selv om vi har valgt at bosætte os på landet, er det ikke ensbetydende med, at vi er nogle bonderøve. Vi vil gerne vise de skønne muligheder, man har, ved at bo på landet og vise, hvordan vi giver vores børn en barndom med fantastiske naturomgivelser og masser af plads at boltre sig på."

Mørke(1).jpgFoto: Daniel Hjorth/TV 2

Maria og Nikolaj, 28 og 27 år, Mørke, Djursland. Første barn. Fødte datteren Solvej den 13. februar 2020. 

Hvorfor meldte I jer til programmet?

"Vi er vokset op med Årgang 0, og vi har altid haft en stor kærlighed til programmet. Vi synes derfor, det kunne være spændende at være med til at fortælle historien om Danmark i de kommende år igennem vores familie, vores valg og vores hverdag."

Se Årgang 20 på TV2 og TV2 Play fra torsdag den 28. januar.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Serier og Familieliv