Årgang 2020
Foto: Mikkel Dahlgren Faurholt/Oliver Thorngaard/TV 2 De fem nye familier har én ting til fælles modsat familierne fra 'Årgang 0'.

Årgang 2020

Én ting er anderledes: Her er familierne fra ’Årgang 2020’

Hvis du var fan af den populære TV 2-serie ’Årgang 0’, så kan du godt glæde dig til en ny omgang med helt nye familier. Mød dem alle her.

Der er parrene, der skal være forældre for første gang. Familien med ét barn allerede, og familien med hele to børn i forvejen.

Vi skal til Als, Fyn og Djursland, og vi bliver lukket ind i hjem i Lyngby og Espergærde på Sjælland.

Der er parret, som er i starten af deres tyvere, og familien på landet, der gerne vil bevise, at de ikke er bonderøve.

Hvis du var blandt den næsten én millioner danskere, der i snit så med i hvert eneste afsnit gennem 18 år, når TV 2 sendte den yderst populære serie ’Årgang 0’, så kan du allerede nu godt begynde at glæde dig.

Torsdag 30. januar rullede det uigenkaldeligt sidste program om 'Årgang 0' over skærmen, men nu afslører TV 2, at de allerede er gået i gang med optagelserne til en tilsvarende serie, nemlig ’Årgang 2020’.

Fem vidt forskellige familier, som alle har dén ene ting til fælles, at de venter et barn i den første halvdel af i år, har sagt ja til at lade kameraerne – og dermed os seere – følge deres liv frem til, at deres børn blive myndige.

De fem familier er:

  • Lisbeth & Christian, 29 & 42 år, Espergærde, Sjælland. Tredje barn. 
  • Maria & Daniel, 21 & 23 år, Lyngby, Sjælland. Første barn. 
  • Mette & Jonas, 32 & 33 år, Morud, Fyn. Første barn. 
  • Lena & Mads, 26 & 25 år, Mjels, Als. Andet barn. 
  • Maria & Nikolaj, 27 & 26 år, Mørke, Djursland. Første barn. 

De vil lukke os ind deres liv og tage os med til fødsel, dåb, konfirmation og 18-års fødselsdagsfester. 

– 'Årgang 2020' er ikke en almindelig tv-serie, men en ambitiøs føljeton om familie- og hverdagsliv, som det vil udspille sig de næste 18 år. Om alt går vel, er det et projekt, der først slutter i 2038, og det er jo totalt science fiction, fortæller seriens producent Jan Bacher Dirchsen i en pressemeddelelse fra TV 2.  

En afgørende forskel fra, da serien kørte som ’Årgang 0’, er, at alle fem forældrepar denne gang på forhånd kender kønnet på den lille ny – og at der derfor med sikkerhed kommer et mix af drenge og piger. Da ’Årgang 0’ begyndte i sin tid, blev der kun født piger (senere kom drengen Christian og hans med, red.)

En anden forskel bliver, at de kommende forældrepar er meget bevidste om den digitale udvikling, der i dag er et helt andet sted, end da ’Årgang 0’ begyndte i 1999.

– Det er jo ikke kun en ny generation af børn, der vokser op, men også første generation af online-forældre, som nu skal håndtere familieopgaven og i de kommende år finde hver deres måde at være forældre på. Forældrene er bevidste om den eksponering, der følger med, og de har med rette respekt for de sociale medier, som jo slet ikke fandtes, da de 'gamle' medvirkende gik ind i 'Årgang 0'. De fem familier er helt almindelige familier, som på hver sin måde lever et helt almindeligt familieliv i Danmark, og det skal de gerne kunne blive ved med, understreger Jan Bacher Dirchsen.

MØD DE FEM FAMILIER I 'ÅRGANG 2020' HER:

Årgang 2020 Lisbeth & Christian.jpg(Foto: Mikkel Dahlgren Faurholt / TV 2)

Lisbeth og Christian, 29 & 42 år, Espergærde, Sjælland. Tredje barn. Pige. 

Hvorfor meldt I jer til programmet?

– 'Årgang 2020' er en mulighed for at få foreviget de første 18 år af vores tredje barns liv og en mulighed for at se vores personlige udvikling, både for os selv, men også for vores to andre børn. Måske vil vi undervejs få nogle spørgsmål, som vi ikke selv havde tænkt over, men som kan åbne op for en endnu bedre dialog i vores familie.

Årgang 2020 Maria & Daniel.jpg(Foto: Oliver Thorngaard / TV 2)

Maria og Daniel, 21 & 23 år, Lyngby, Sjælland. Første barn. Dreng.

Hvorfor meldt I jer til programmet?

– Da vi så, at TV 2 ledte efter deltagere til 'Årgang 2020', meldte vi os, fordi vi synes, det kunne være en sjov og spændende oplevelse. Vi synes, det er så fedt, at vi kommer til at have alle disse år på film, så vi altid kan gense dem. Vi synes også, det kunne være sjovt at vise, hvem vi er, og hvordan vores familie fungerer.

Årgang 2020 Mette og Jonas.jpg(Foto: Mikkel Dahlgren Faurholt / TV 2)

Mette og Jonas, 32 & 33 år, Morud, Fyn. Første barn. Dreng. 

Hvorfor meldt I jer til programmet?

– Det startede med at være en spontan idé blot for eventyrets skyld. Men nu ser vi en helt unik mulighed for at give vores barn et særligt indblik i vores udfordringer som forældre, i stedet for at det bliver genfortalt i en 30 år gammel efterrationalisering, hvor der bliver poleret de helt rigtige steder.

Åragang 2020 Lena og Mads.jpg(Foto: Mikkel Dahlgren Faurholt / TV 2)

Lena & Mads, 26 & 25 år, Mjels, Als. Andet barn. Dreng.

Hvorfor meldt I jer til programmet?

– Vi vil gerne vise resten af Danmark, at selv om vi har valgt at bosætte os på landet, er det ikke ensbetydende med, at vi er nogle bonderøve. Vi vil gerne vise de skønne muligheder, man har, ved at bo på landet og vise, hvordan vi giver vores børn en barndom med fantastiske naturomgivelser og masser af plads at boltre sig på.

Årgang 2020 Maria og Nikolaj.jpg(Foto: Mikkel Dahlgren Faurholt / TV 2)

Maria & Nikolaj, 27 & 26 år, Mørke, Djursland. Første barn. Pige. 

Hvorfor meldt I jer til programmet?

– Vi er vokset op med 'Årgang 0', og vi har altid haft en stor kærlighed til programmet. Vi synes derfor, det kunne være spændende at være med til at fortælle historien om Danmark i de kommende år igennem vores familie, vores valg og vores hverdag.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Serier og Familieliv