Bodystockinger på vaskesnor
Foto: Getty Images Spar penge ved at købe genbrug til dine børn.

genbrug til børn

4 geniale genbrugsbutikker: Her kan du shoppe tøj og legetøj til børn

Genbrug hitter som aldrig før – særligt når det gælder ting og tøj til de allermindste. Hvis du ikke allerede er hoppet med på bæredygtighedsbølgen, er der god grund til at tjekke terrænet ud.

DBA.DK

Er du én af dem, der holder af velkendte kvalitetsmærker som LEGO, TripTrap, Kaj Boyesen og Bobles, er dba.dk stedet, hvor du kan gøre en god handel. Hvis du vælger at investere i netop den slags holdbare sager, er det fine chancer for at få pengene igen, hvis du senere hen vil sælge varen videre. På hjemmesiden har du mulighed for at søge specifikt på mærker, størrelser og varekategorier i et afgrænset geografisk område, ligesom dba.dk’s app hjælper dig med at navigere i junglen af genbrugsgodter.

RESHOPPER.COM

Reshopper.com er vejen til børnegenbrug inden for allernærmeste rækkevidde. På app’en kan du søge specifikt på mærker, størrelser og varetyper – og finde de brugere, der inden for en radius af alt fra 1 til 20 kilometer sælger lige nøjagtigt det, du leder efter. Det betyder, at du lynhurtigt kan se, om Voksiposen, Pokémonerne eller det næste fastelavnskostume måske blot er en cykeltur væk. Du kan tilmed slå et unikt filter til, der for eksempel lyder: ’pige, 3-4 år, vinterstøvler’, som sørger for, at du kun ser de varer, der matcher netop dine søgeord. Reshopper.com er især stærke, når det gælder børnetøj i størrelse 0-92 – men du kan gå om bord i nærmest alt til de kære små hos app’ens flere end 280.000 brugere. Download Reshoppers app fra itunes her, eller find den her hos Google Play.

Gode råd når du handler:

 • Kig efter de mærker, du kender og gå efter de sikre valg – for eksempel de ting, hvor du kender nyprisen.
 • Tag dine børn med i processen, når du køber og sælger. Det er med til at gøre genbrug naturligt.
 • Handelsråd: Køb af nogen, der er NemId-valideret, tag altid ud og se varen med egne øjne, og brug så vidt muligt MobilePay.
 • Hold øje med, om en bruger har flere ting til salg inden for den kategori, du efterspørger. Så kan du måske være heldig at få flere ting med på én gang .
 • Følg en bruger, der for eksempel er et halvt år foran i størrelser, og som har en stil, du godt kan lide. Det kan give dig mulighed for at slå hurtigt til.
 • Brug app’en ved sæsonskift, hvor der er mange gode handler at hente, og hvis du skal på ferie til de varme lande i løbet af den danske vinter og har brug for at blive tanket op på billigt sommertøj.

LÆS OGSÅ: Stor gaveguide: De bedste gaver til 2-årige

MØDREHJÆLPEN

I Mødrehjælpens 31 genbrugsbutikker kan du gå på genbrugsjagt, allerede når du er gravid, og finde pusleudstyr, vugger, senge o.l. og et særligt stort udvalg af tøj i størrelse 0-6 mdr. Du kan ovenikøbet være sikker på, at alt tøj har været igennem et grundigt kvalitetstjek, før det lander på butikkernes hylder. Ud over at du kan se og føle tingene, inden du slår til, er der gode chancer for at gøre en ekstra god handel i butikkerne, der mange gange kan diske op med klæder helt ned til fem kroner pr. styk. Mødrehjælpen lægger stor vægt på at organisere butikkernes vareudbud efter de mærker og varetyper, der hitter i bestemte byer og landsdele. Når du handler hos Mødrehjælpen, støtter du automatisk sårbare børnefamilier i Danmark.

Gode råd når du handler:

 • Glem alt om trist, ildelugtende genbrugsshopping – Mødrehjælpens butikker er overraskende tjekkede, indbydende og pæne.
 • Læg en plan for, hvad du leder efter – uanset om det er sutteklude, hjemmesko eller regntøj vil en gennemtænkt indkøbsliste føre dig lettere mod det gode køb.
 • Brug Mødrehjælpens butikker, hvis du for eksempel ønsker at supplere den dyre flyverdragt med en genbrugt – butikkerne er konkurrencedygtige på kvalitet og pris.
 • Du kan altid kan få råd og vejledning hos butikkens frivillige, der er veluddannede i markedets mange facetter.

LÆS OGSÅ: Gratis babypakker: Her er den samlede oversigt

VIGGA.US

Verdens første udbyder af økologisk vente- og børnetøj på abonnementsbasis. I børneafdelingen går konceptet ud på, at du vælger en pakke med 8, 16 eller 24 stykker tøj, i den størrelse du har brug for – når den lille vokser, modtager du automatisk en ny pakke med tøj i den nye, rette størrelse og sender det gamle tøj retur. Du kan selv blande indholdet i tøjpakken, ud fra størrelser (50-92), modeller og pige-, drenge- eller unisex-styles, og supplere basisgarderoben med lækker, økologisk strik og overtøj og nu også babysko fra Angulus. Alt det brugte tøj bliver vasket og ‘nulstillet’ på et svanemærket vaskeri, inden det bliver sendt videre til en ny baby. Uanset hvilken pakke du vælger, har du altid 14 dages returret på tøjet og ingen bindingsperiode.

Gode råd når du handler:

 • Hvis du venter barn, så bestil din første pakke, så den kommer 1-2 uger før din termin. Så har du basisgarderoben på plads. Du betaler først fra din terminsdato, hvorefter abonnementet kører automatisk.
 • Start med en mellempakke (16 stykker tøj). Du kan løbende justere pakkens størrelse og indhold og evt. springe en pakke over, hvis du for eksempel har arvet tøj i denne størrelse.
 • Suppler evt. dine pakker med uldstrik, overtøj og accessories, der passer til årstiden. Så betaler du kun for tingene i den periode, de skal bruges.
Se, hvad vi ellers skriver om: Shopping, Tøj og Gaver til børn