Julelydbøger for børn
SPONSORERET indhold

Tæl ned til jul: Her er 12 gode kalenderbøger for børn

SÅ er nedtællingen i gang til juleaften. Måske skal I følge med i en julekalender på tv, men hvad med en kalenderbog med et kapitel hver dag? Til at læse – eller lytte – lige nå I vil. Her er 12 gode julekalender-bøger til børn fra Talk Town Kids.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
30. nov. 2021 | Børn | Vores Børn

Selv om december måned kan føles helt uudholdelig lang for børn (og alt for kort for voksne!), så er det stadig en tid fuld af varm hygge med småkager, klementiner og lune drikke.

Og her er det ganske oplagt at give sig i kast med en god julehistorie, som kan hjælpe familiens mindste med at tælle ned til jul. Enten som højtlæsning eller som lydbog, så I sammen kan fordybe jer, imens I julehygger. 

På appen Talk Town KIDS, som er Story House Egmonts lydunivers for børn, finder du masser af kalenderhistorier med 24 kapitler. Så kan I høre ét om dagen. Lige når I vil.

Vi har samlet en række af de rigtig gode kalenderbøger for børn her. 

12 gode julekalenderbøger for børn

Iqbal Farooq og julesvineriet.jpg

1. Iqbal Farooq og julesvineriet 

Hjemme hos Iqbal i Blågårdsgade bliver der julet igennem. Iqbals far er trukket i nissehuen og inviterer hele opgangen til dansk juleaften. Men i København er den gode julestemning forsvundet. Gaderne bliver rippet for julepynt i nattens mulm og mørke, og da også det store rådhusjuletræ forsvinder sporløst, beslutter Iqbal og Tariq at efterforske mysteriet. En gammel kending er nemlig lige blevet løsladt fra Vestre Fængsel og meget tyder på, at han har en finger med i spillet.

Det bliver en dramatisk december-kapløb mod tiden for at redde København og – ikke mindst - julen! En julekalenderbog i 24 kapitler og den fjerde bog i serien om den forrygende familie Farooq fra opgangen i Blågårdsgade nå Nørrebro.

Lyt til 'Iqbal Farooq og julesvineriet' her

Disneys julekalender - 25 vidunderlige julehistorier.jpg

2. Disneys julekalender 25 vidunderlige julehistorier

Hjælp Alice med at finde en julegave til dronningen, lys Monstropolis op med Mike og Sulley, og bag julesmåkager med Tiana. Du kan også hjælpe julemanden og Mickey med at dele gaver ud og meget, meget mere i denne samling af 25 julehistorier fra Disney. Der er en historie til hver eneste dag med alle de gode venner fra Disneys skatkammer. 

Lyt til 'Disneys julekalender' her.

Hyggen - historien om en gårdnisse.jpg

3. Hyggen – historien om en gårdnisse

En 8-årig dreng bor hos sin mormor i et gammelt hus i Hellerup i juletiden. Her møder han gårdnissen Hyggen, som fortæller ham en lang række af gamle sagn om julens gårdnisser. Således er der lagt i kakkelovnen til gode genfortællinger af gamle, danske nissesagn - flettet ind i en nutidig historie om en gammel gårdnisse, der er flyttet ind til storbyen.

Lyt til 'Hyggen - historien om en gårdnisse' her

Alle tiders nisse.jpg

4. Alle tiders nisse

Jul rimer efterhånden på Pyrus; Den lille julenisse, der gemmer sig i det gamle rigsarkiv. I 'Alle tiders Nisse" kan du tage med ham, Bertramsen, Kandis, Gyldengrød og alle de andre herlige figurer på en eventyrlig rejse gennem litteraturen. De besøger bl.a. "Elverhøj" og "Far til fire" og tager ind i sangen om "En lille nisse rejste".

Lyt til 'Alle tiders nisse' her.

Befri julemanden.jpg

5. Befri Julemanden

Julemanden er blevet taget til fange af stortrolden. Nisserne Frejdi og Venli har slået sig ned i et brændeskur, der tilhører tvillingerne Saras og Simons forældre, og sammen sætter de sig for at befri julemanden, så det kan blive jul. Det gør de ved at indsamle alle de ting, de elsker ved julen, og på den måde overbevise stortrolden om, at julen er fantastisk. Men er det nu nok? Og kan det blive jul i år?

Lyt til 'Befri Julemanden' her.

Nissebanden i Grønland.jpg

6. Nissebanden i Grønland

Der findes en gammel grønlandsk legende om to magiske stjerneskud-sten. Støder man stenene sammen, vækkes deres kraft, og man kan ønske sig ALT. De sten må Julemanden finde, for hvis man kan få alt, hvem har så brug for Julemanden? Og mens Julemanden leder efter stenene, skal Nissebanden hjælpe ham med at lave julegaver og fortælle gode julehistorier.

Lyt til 'Nissebanden i Grønland' her

Jul hele året.jpg

7. Jul hele året

Juleaften vågner to nisser i en klippehule på Bornholm og kan intet huske. Langsomt får de hukommelsen tilbage og kan til sidst huske alt det, de har glemt - og så får de meget travlt ...

Lyt til 'Jul hele året' her

Jul i Gammelby.jpg

8. Jul i Gammelby

Da Mads og Mettes far overvejer at aflyse julen i byen, må de to børn straks finde på en plan for at undgå, at det sker! De slår sig sammen med nisserne, Nissefar og Nissemor, og sammen laver de spas og løjer gennem hele december måned for at overbevise Mads og Mettes far om, at det også skal blive jul i år...

Lyt til 'Jul i Gammelby' her

Jul i Zoo.jpg

9. Jul i Zoo

Alle beboerne i Zoologisk Have glæder sig til jul! Girafferne og elefanterne og flododderne og ... bjergfolkene, der bor i Ugletårnet! Den lille bjergfolkefamilie kunne nemt blive boende i tårnet de næste 100 år, hvis ikke direktøren havde andre planer. Han vil nemlig rive Ugletårnet ned, og det er en katastrofe! Hvor skal de nu bo? Og hvem skal passe dyrene, når bjergfolkene er væk? Heldigvis kommer gårdnissen Hyggen på besøg - og han er altid så fuld af gode ideer ... 

Lyt til 'Jul i zoo' her

Jul på den gamle herregård.jpg

10. Jul på den gamle herregård

Et sted ude på landet ligger herregården Helmersholm. Her bor Amanda og hendes far. Men de bor der ikke alene - for på loftet er der en nissefamilie. Og da Amanda møder nissedrengen Nik, sker der en hel masse: Bliver Nik en rigtig drillenisse? Får Amanda sit hemmelige ønske opfyldt? Hvad er det grædende spøgelse så ked af? Og ikke mindst: Er der gemt en skat et sted på gården?

Lyt til 'Jul på den gamle herregård' her

Julestjerner.jpg

11. Julestjerner

Da et uvejr raser, må Sus og hendes forældre flytte fra højhuset i Brøndbyøster. Det betyder farvel til det elskede BMX-cykelteam og den søde træner, the Whizz. De flytter ind i et gammelt gartneri i Brorfelde: En lille by, som nærmest kun består af et forsamlingshus, et stjerneobservatorium og sære mennesker. Men der er også drengen Bob, og der sker underlige ting i Brorfelde...

Lyt til 'Julestjerner' her

Troldeliv.jpg12. Troldeliv – julekalenderbogen

Paja og Pajko er kommet på en svær opgave: Nissen Nik er sur på de mennesker, der bor på den gård, han ellers skal passe på. Menneskene tror nemlig ikke længere på nissen, og så glemmer de at sætte mad ud til ham. Det vil Nik ikke finde sig i, så han finder på alle mulige drillerier, der er ved at drive folkene på gården til vanvid. Heldigvis tror pigen på gården, Sofie, stadig på nissen, og Paja og Pajko beslutter sig for at hjælpe hende lidt på vej. 

Lyt til 'Troldeliv - julekalenderbogen' her

Anbefalet til dig